USM 2021 - Nu kör vi!

Nytt för i år är att beteckningen RM blir USM, men det handlar endast om paketering och inte om innehållet. De olika tävlingsbestämmelserna kvarstår.

Det är många som ser fram emot USM sedan pandemin startade under 2020, inte minst alla spelande ungdomar. I år blir RM USM vilket innebär att alla åldersklasser (U15, U16, U17, U19, U21 ) hamnar under USM.

— Det här är ett jättelyft för alla spelare och coacher i dessa åldersgrupper, säger Olle Lundén, tävlingsansvarig på Svenska Basketbollförbundet.

Första matcherna börjar på fredag 22:a oktober. Nedan hittar du kanalerna som sänder sina matcher den här helgen (22-24 oktober).

Let's go!

Flickor

F15

F16

F17

Pojkar

P15

P16

P17

More news

Här ser du RM/USM-matcher

Helgen 20-22 mars avgörs RM Elite Eight och USM omgång 3. Följ nästan alla matcher live på Solidsport! Nedan hittar du alla kanaler och livesändningar. Nu kör vi!

Read more

Lühr: Löste känslig ekvation - nu bäst i landet

Bredd och spets. Två ord som vi gärna förknippar med Solidsport. Två vägar som faktiskt kan förenas i en klubb - och i ett specifikt lag. Ett exempel på det är Åkersberga Baskets P03-lag.

Read more

Pokalerna tröstar - och sporrar

Ett lag som vuxit ur en gemenskap där alla inkuderats. En linje som skapat Sveriges bästa spets. Nu är Åkersberga Basket P03 ute efter att vinna sitt andra raka USM - och förhoppningsvis är då fjolårets MVP redo för en comeback. - Har vi fullt lag så har vi också goda förutsättningar att ta guld igen, säger Joel Halling.

Read more

Malbas siktar högt i RM: "Har goda chanser"

Obesegrade i omgång ett. Nu är Malbas F05 värdar för omgång tre när RM rullar vidare till helgen - med siktet inställt på Elite 8. – Jag tror vi har goda chanser, säger coachen Jennie Hallonqvist.

Read more