Tjäna pengar till laget med Solidsport

Trött på att sälja lotter och salami?
Lugn. Nu finns det ett både enkelt och roligt sätt att tjäna pengar till laget.
Börja livesänd era matcher med Solidsport. Det är gratis, fyller lagkassan och ni sparar minnen för livet.

Att livesända idrott och samtidigt tjäna pengar har aldrig varit enklare. 

Tillsammans med Telia så storsatsar Solidsport på att livesända idrott från alla nivåer och alla sporter, och samtidigt ge pengar tillbaka till föreningslivet. Så här långt har satsningen genererat omkring 36 miljoner kronor tillbaka till de klubbar och föreningar som idag använder sig av Solidsport. 

Solidsport har gett oss intäkter som aldrig funnits tidigare, säger Gustav Larsson, klubbchef i Drevviken HK.

Vill du också livesända med Solidsport? Aktivera ditt lag här.

För en förening är det helt kostnadsfritt att använda Solidsport. Då kan klubbens samtliga lag, oavsett nivå, livesända och tjäna pengar till just sin lagkassa. 

Hälften av alla intäkter går direkt till laget - och allt som behövs för att livesända är en mobiltelefon, internetuppkoppling och Solidsports Broadcaster-app. Varje filmad match sparas sedan på kanalen och går att se i repris eller ladda hem till sin dator.

Utrymmet på Er egen SolidSport-kanal är oändligt.

Det vi skapar ger dubbelt värde för laget och killarna - det ger både pengar och minnen som vi kan titta på om och om igen, säger Sara Greberg, lagledare i Rotebro IS P03.

Här är fem anledningar varför även ditt lag ska börja livesända med Solidsport?

1. Det fyller lagkassan.

Tack vare Solidsports välutvecklade betallösning så kan ditt lag tjäna pengar till laget via både pay-per-view och att samla månadssupportrar. 

Vad är då månadssupportrar? Det är personer som väljer att betala månadsvis för att se alla lagets livesändningar och repriser. Oftast handlar det om föräldrar, vänner eller andra närstående. Låter roligare än att sälja lotter eller salami, eller hur?

2. Det är enkelt och helt gratis.

Att använda sig av Solidsport kommer aldrig vara en kostnad. Både plattformen och samtliga applikationer är kostnadsfria, vilket innebär att laget kan tjäna pengar redan från första livesändningen. Plattformen är också utvecklad så att vem som helst, enkelt och smidigt, ska kunna börja livesända utan krånglig utrustning. Allt som behövs är en mobiltelefon med uppkoppling.

3. Använd avancerad grafik direkt i telefonen.

Solidsport har utvecklat en unik grafiklösning som gör det möjligt för dig att sköta scoreboard, matchklocka och period samtidigt som du livesänder med din telefon. Tack vare det kan du få en enkel livesändning med telefonen att se ut som riktig proffssändning för dina tittare.

4. Spara minnen för livet.

Alla sändningar lagras och sparas på din kanal. Dina månadssupportrar har då möjligheten att se allt material i repris - när som helst - eller ladda hem varje sändning till en dator eller surfplatta. Det är ett enkelt sätt att spara minnen för livet för både utövare, familj och åskådare.

5. Utmärkt analys och utbildningsverktyg.

Förutom att spara minnen kan också tränare och spelare använda allt material för analys och utbildning. Tack vare Solidsports inbyggda redigeringsfunktioner är det enkelt att klippa ut både höjdpunkter eller taktiska missar från varje match. Något som sedan kan användas till utbildning och träning.

Så, vad väntar du på?
Aktivera ditt lag och börja tjäna pengar till laget med Solidsport.

Text: Andreas Westerlind
awesterlind@solidsport.com

More news

Så tjänade Rotebro IS tusenlappar med livesändningar på SolidSport

Den första livesändningen på SolidSport blev en succé. Tacksamma “Månadssupportrar” anslöt snabbt därefter. Nu kan fotbollskillarna i Rotebro IS P03 räkna in tusenlappar på kontot - samtidigt som engagemanget och delaktigheten nått nya höjder bland spelare och föräldrar. – Det vi skapar ger dubbelt värde för laget och killarna - det ger både pengar och filmer som vi kan titta på om och om igen, säger lagledaren Sara Greberg.

Read more

Så tjänade Drevviken 10 000 kr med SolidSport

Sälja lotter, korv, grillkol, strumpor, kakor. Det finns mängder med sätt för lag och föreningar att tjäna pengar. För division 4 hockeylaget Drevviken HK har däremot att livesända med SolidSport varit det största framgångsreceptet. – Vi tjänade 10 000 kronor vår första säsong bara genom att livesända våra matcher och har nu 50 supportrar som betalar varje månad. Det är över all förväntan, säger sportchefen Gustav Larsson.

Read more