"Njut av situationen, ta ner pressen"

En utmaning och och en fest.
Säkert lite nerver.
Sverigecupen närmar sig och landslagsstjärnan Olivia Mellegård, 23, vet exakt hur tjejerna och killarna känner sig inför den stora turneringen i Nyköping - och vill därför förmedla ett viktigt budskap.
- Njut av situationen, och ta ner pressen. Den känslan är onödig, säger Mellegård.
Du ser Sverigecupen live på Solidsport 8-10 november.

Hon minns fortfarande känslorna från äventyret 2012, den gången i Katrineholm. Olivia Mellegård från Önnered hade tagit sig hela vägen in i Göteborgs lag i Sverigecupen, och nu väntade något helt nytt.

- Ja, det var verkligen något nytt. Man fick spela med spelare man bara hade mött i serien, och man fick känna sig utvald. Jag minns att jag tyckte resan till Katrineholm var väldigt rolig, säger Mellegård.

Men i kroppen bodde också känslor som var lite svårare att hantera.

- Det var rätt hajpat inför cupen. Man kom dit och det fanns platser för utvalda personer på läktaren, personer som skulle kolla när vi spelade. Situationen byggdes upp, man visste: “här var man tvungen prestera”, minns Mellegård.

- Det var en blandning av läskiga och positiva känslor. Innan hade jag spelat både handboll och fotboll enbart för skojs skull, men nu skulle man grunda ett beslut om framtiden.

I dag är Olivia Mellegård rutinerad landslagsspelare och även nyblivet proffs i danska storklubben FC Köpenhamn.

Och hon vill från sin nuvarande position skicka ett viktigt budskap till de hundratals spelarna som kommer till Nyköping 8-10 november:

Känslan av press att prestera, den var ju onödig. När man är så ung så spelar det inte så stor roll. Det är snart åtta år sen, och hur den är hade gått för mig i Sverigecupen så skulle det inte haft så stor inverkan på mitt handbollsutövande.

- Pressen man har inför den här cupen, den bör man ta ner. Njut istället av situationen. 

Olivia Mellegård fortsätter:

- Jag vet, för vissa tjejer och killar står mycket på spel. Det handlar om vilket gymnasium man ska välja och om man ska flytta hemifrån. Men jag hade velat förmedla det här till den jag var då: Det som händer i den här åldern kan påverka vissa saker, men i det stora hela så kommer man dit man vill ändå - om man verkligen vill dit.

Sverigecupen kommer att livesändas på SolidSport, och Olivia Mellegård känner väl till samarbetet mellan Solidsport och Svenska Handbollförbundet.

- Jag kollade USM på Solidsport och jag såg Annliz Cup också. Det är roligt att kunna följa svensk handboll nu när jag bor i Danmark.

- Jag är en trogen Solidsport-tittare och jag kommer att följa Sverigecupen i år också.


Mathias Lühr

mluhr@solidsport.comMore news

Erbjudande: Spara minnen för livet

Dramatiken har lagt sig. Priserna delats ut. Det som består är minnena av Sverigecupen 2019. För 119 kronor har du nu chansen att köpa Reprispaketet och spara minnen för livet.

Read more

"En riktigt härlig fest"

Sverigecupen är chansen för landets bästa 15-åringar att visa upp sig - och förhoppningsvis kunna ta ytterligare ett steg. På läktaren i Nyköping sitter nämligen bland andra förbundskaptenen för pojklandslaget i handboll, Björn Sätherström. Så vad är han är ute efter? Hur viktigt är det med att vara fysisk utvecklad? Och är man slut som handbollsspelare om man inte ens är uttagen till Sverigecupen? - Det finns chans att nå så långt som A-landslaget även om man inte är i Nyköping den här helgen, säger Sätherström.

Read more

Finaldramatiken i SverigeCupen - för 99 kronor

Söndagen är finaldag i SverigeCupen. När allt ska avgöras. Skaffa ett finalpass på SolidSport för 99 kronor och få alla känslor av dramatik från Nyköping.

Read more

Efter succén dag ett - nytt erbjudande för SverigeCupen

Handbollsfesten i Nyköping är igång och det är dags att haka på. Trycket är stort på SolidSports sändningar från SverigeCupen, och nu kommer därför ett nytt helgerbjudande som aktiveras innan lördagens matcher går igång: 129 kronor och ni ser samtliga helgens matcher live.

Read more