"USM? Det är det roligaste spelarna vet!"

En resa inleds.
Ett äventyr.
Hur det slutar?
- USM? Det är det roligaste spelarna vet och målsättningen är finalspelet - finalerna i Uppsala, säger Bosse Waltin, tränare för Kungsängen SK:s F18.
Du ser all USM-dramatik under hela säsongen - live på Solidsport.

Här hittar du livesändningarna med ditt lag från USM.

Långt därborta skymtar möjligen målet i Uppsala 24-26 april 2020.

Finalspelet i USM som avgörs i IFU Arena, och som förra året blev till en fantastisk fest med rekordpublik på plats och rekordsiffror för livesändningarna på Solidsport.

Ett av lagen som ger sig ut på resan är Kungsängens SK F18.

Vad har man för målsättning just nu, innan allvaret är igång?

- Jag tror de flesta lagen, så här i början på säsongen, bara vill få ihop gruppen. För oss är det i alla fall så, säger Bosse Waltin.

Har man som lag en målsättning redan nu?

Ja, vi har en målsättning, och det är finalspelet. Det är en rimlig målsättning. 

- Vi har många skickliga spelare, även om vi är ungt lag. Vi ska absolut försöka vara med så länge vi någonsin kan. Förlorar vi så lyfter vi på hatten, då finns det bättre lag än det vi har.

Hur är stämningen i laget?

- Det är förväntan. Det här det roligaste spelarna vet. Vi har några 01:or som är riktigt bra och som vill till steg fem, och med rätt och schysst lottning så kan det gå.

Vad är nycklarna till ett framgångsrikt USM?

- Att få ihop gruppen, vilket inte är något stort problem för oss. Vi är en liten klubb, vi är sammansvetsade, säger Bosse Waltin.

- Annars handlar det som vanligt om klyschorna: Målvaktsspel och försvarsspel. Framåt? Där gör vi mål.

Vad ska bli roligast under den här USM-resan?

- Att åka söderut i Sverige och spela mot de riktigt bra lagen. När vi från Stockholm får komma till Skövde, Göteborg och Malmö - då lär man sig att förlora och vinna mot bra lag.

Bosse Waltin avslutar:

- USM är verkligen riktigt roligt!


Mathias Lühr

mluhr@solidsport.com

More news

"Helt avgörande att ungdomsidrotten får komma igång”

En nedstängd ungdoms- och breddidrott, tuffa publikrestriktioner och hundratals inställda evenemang. År 2020 blev ett utmanade år, inte minst för barn- och ungdomsidrotten. Något som Svenska Handbollförbundet, tillsammans med fyra andra idrottsförbund, uttryckt sin oro för i ett öppet brev till regeringen. – Det är helt avgörande att barn- och ungdomsidrotten snabbt får komma igång igen, säger Robert Wedberg, generalsekreterare på SHF, i Studio Solidsport.

Read more

Se handbollslandslaget live på Solidsport

På torsdag och lördag möter det svenska damlandslaget Polen i Lund respektive Ystad. Nu är det klart att båda matcherna kommer sändas live på Solidsport. – Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda vår växande handbollspublik två matcher av högsta kvalité, säger Tobias Thalbäck, vd på Solidsport.

Read more

Handbollslandslaget bjuder in till digital guldfest

Våren blev dyster för allt idrottsliv när Covid-19 slog ner över hela Europa. Men nu närmar sig äntligen nästa säsong och då bjuder handbollslandslaget in till en digital guldfest. – Vi vill istället för att blicka tillbaka på en avbruten säsong, hitta inspiration ännu längre tillbaka. Det gör vi genom att ta avstamp i EM-guldet 2002, säger Stefan Lövgren, vd för Handbollslandslaget.

Read more

SHF livesänder webbinarier

Idag (onsdagen den 24 juni) fortsätter Svenska Handbollförbundets webbsända seminarier, då vi låser upp en föreläsning om hjärnskakningar och huvudskador av Anne Hopfgarten.

Read more