SHF livesänder webbinarier

Idag (onsdagen den 24 juni) fortsätter Svenska Handbollförbundets webbsända seminarier, då vi låser upp en föreläsning om hjärnskakningar och huvudskador av Anne Hopfgarten.

I samarbete med Stockholms Handbollförbund sänder vi idag Anne Hopfgartens föreläsning om hjärnskakningar kostnadsfritt. 


24 juni. Föreläsningen är öppen från 17.00 till 20.00.

Hjärnskakningar – Anne Hopfgarten

Målgrupp: Alla


Se föreläsningen här


Anne Hopfgarten är leg. Sjukgymnast och arbetar på Sport och Rehabkliniken i Stockholm samt med Svenska Handbollförbundets damlandslag och Hammarby Handbolls herrar. Anne har lång erfarenhet av att arbeta med idrottsskador och här föreläser hon om och berättar om sina tankar kring hjärnskakningar inom idrotten och hur viktigt det är att ta huvudskador på allvar. Även Hjärntrappan - en modell i flera steg för hur man rehabiliterar en hjärnskakning - gås igenom. Föreläsningen är cirka 30 minuter.


- Jag är glad över samarbetet med föreläsarna och att vi tillsammans har möjlighet att lansera dessa webbinarier. Det är ett, för oss nytt sätt att snabbt kunna sprida kunskap och inspiration till alla handbollsspelare, ledare, föräldrar med flera. Projektet är i startgropen och vi hoppas på ett lyckosamt utfall för att kunna bygga vidare på konceptet till hösten och framtiden, säger Kalle Andersson utbildnings-/utvecklingskonsulent på Svenska Handbollförbundet.


Våra webbinarier är kostnadsfria och vi sänder live via Teams, om du inte redan har Teams installerat är det bara att följa anvisningarna som kommer upp på skärmen när du följer länken. Under/efter sändningen har du möjlighet att ställa frågor.


Vid stort intresse från våra tittare kör vi vidare med konceptet även under hösten.

More news

Se handbollslandslaget live på Solidsport

På torsdag och lördag möter det svenska damlandslaget Polen i Lund respektive Ystad. Nu är det klart att båda matcherna kommer sändas live på Solidsport. – Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda vår växande handbollspublik två matcher av högsta kvalité, säger Tobias Thalbäck, vd på Solidsport.

Read more

Handbollslandslaget bjuder in till digital guldfest

Våren blev dyster för allt idrottsliv när Covid-19 slog ner över hela Europa. Men nu närmar sig äntligen nästa säsong och då bjuder handbollslandslaget in till en digital guldfest. – Vi vill istället för att blicka tillbaka på en avbruten säsong, hitta inspiration ännu längre tillbaka. Det gör vi genom att ta avstamp i EM-guldet 2002, säger Stefan Lövgren, vd för Handbollslandslaget.

Read more

Full bevakning på helgens USM Steg 4

Vi närmar oss årets höjdpunkt i USM Handboll. Nu återstår endast Steg 4 innan Finalspelet ska avgöra allt i IFU Arena, Uppsala under våren. I helgen spelas 88 matcher i Steg 4 - och samtliga kommer livesändas på Solidsport.

Read more

Här ser du USM-matcher – Steg 3

Helgen 11-12 januari inleds Steg 3 i USM i handboll. Först ut i Steg 3 är klasserna Flickor 18 och Pojkar 14. Från och med helgen 11-12/1 är det USM helg varje helg. Nedan hittar du alla kanaler och livesändningar. Nu kör vi!

Read more