Se handbollslandslaget live på Solidsport

På torsdag och lördag möter det svenska damlandslaget Polen i Lund respektive Ystad. Nu är det klart att båda matcherna kommer sändas live på Solidsport.
– Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda vår växande handbollspublik två matcher av högsta kvalité, säger Tobias Thalbäck, vd på Solidsport.

På torsdag och lördag möter det svenska damlandslaget Polen i Lund respektive Ystad. Nu är det klart att båda matcherna kommer sändas live på Solidsport.
– Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda vår växande handbollspublik två matcher av högsta kvalité, säger Tobias Thalbäck, vd på Solidsport.


I dag har damlandslaget samlas i Lund för den första officiella samlingen sedan VM i Japan i december förra året. Tomas Axnér kommer i Sparbanken Skåne Arena på torsdag leda landslaget för första gången och returen spelas i Ystad Arena på lördag. Två spännande matcher som startar 18.00 och som kommer sändas via solidsport.com/svenskhandboll 

– Matchen sänds gratis på Solidsport som är hemmet för all breddhandboll. Det innebär att alla verkligen har chansen att se landslaget i veckan, säger Stefan Lövgren, vd på Svenska Handbollslandslaget AB.

Två debutanter finns med i truppen

Solidsport har över 40 000 aktiva handbollstittare i plattformen som nu får chansen att se damlandslaget via en högkvalitativ kameraproduktion. Solidsport kommer även aktivera livechatten där tittarna kan interagera med varandra under matchen Två debutanter finns i den svenska truppen i form av Nina Dano och Frida Rosell, medan Emma Rask och Kristin Thorleifsdóttir båda spelat en landskamp vardera tidigare.

Dessutom är både Johanna Bundsen och Johanna Westberg tillbaka i landslaget för första gången efter att de blivit mammor.
– Det ska förstås bli jättekul att spela i landslaget igen, det var hela tiden målet även om det inte fanns några garantier för att det skulle bli möjligt. Kul också att matchen kommer att sändas på Solidsport som alla har tillgång till, säger Köpenhamnsmålvakten.

More news

SOC 2021 - Så ser du matcherna

Nu i helgen är det dags för Scandinavian Open Championship för HU19. Deltagande nationer är förutom Sverige även Färöarna, Norge samt Danmark.

Read more

"Helt avgörande att ungdomsidrotten får komma igång”

En nedstängd ungdoms- och breddidrott, tuffa publikrestriktioner och hundratals inställda evenemang. År 2020 blev ett utmanade år, inte minst för barn- och ungdomsidrotten. Något som Svenska Handbollförbundet, tillsammans med fyra andra idrottsförbund, uttryckt sin oro för i ett öppet brev till regeringen. – Det är helt avgörande att barn- och ungdomsidrotten snabbt får komma igång igen, säger Robert Wedberg, generalsekreterare på SHF, i Studio Solidsport.

Read more

Handbollslandslaget bjuder in till digital guldfest

Våren blev dyster för allt idrottsliv när Covid-19 slog ner över hela Europa. Men nu närmar sig äntligen nästa säsong och då bjuder handbollslandslaget in till en digital guldfest. – Vi vill istället för att blicka tillbaka på en avbruten säsong, hitta inspiration ännu längre tillbaka. Det gör vi genom att ta avstamp i EM-guldet 2002, säger Stefan Lövgren, vd för Handbollslandslaget.

Read more

SHF livesänder webbinarier

Idag (onsdagen den 24 juni) fortsätter Svenska Handbollförbundets webbsända seminarier, då vi låser upp en föreläsning om hjärnskakningar och huvudskador av Anne Hopfgarten.

Read more