News

En resa inleds. Ett äventyr. Hur det slutar? - USM? Det är det roligaste spelarna vet och målsättningen är steg fem - finalerna i Uppsala, säger Bosse Waltin, tränare för Kungsängen SK:s F18. Du ser all USM-dramatik under hela säsongen - live på Solidsport.

I helgen är det äntligen dags för USM i handboll. Först ut i Steg 1 är klassen Flickor 18 och från och med helgen 21-22/9 är det USM helg varje helg. Nedan hittar du alla kanaler och livesändningar. Nu kör vi!

Scandinavian Open Championship är det viktiga genrepet inför sommarens U21-VM. Då är en match mer kittlande än de andra. - Vi behöver positionera oss, och då blir mötet med Egypten extra viktigt eftersom vi har dem i gruppen i VM också, säger förbundskapten Jerry Hallbäck. Du ser alla matcherna live på SolidSport 3-5 juli.

Elitspelare i handbollens högstaliga. Och samtidigt blågult landslagsankare i beachhandboll. I helgen spelar Mikaela Johansson, 27, två landskamper mot Norge - som du ser live på SolidSport - där grunden för framtida mästerskapsframgångar ska läggas. - Sporten växer snabbt internationellt och det gäller att Sverige hänger på nu, säger Johansson.

Viktiga landskamper i beachhandboll mot Norge i Ulricehamn - live på SolidSport. Då tycker historiska förbundskaptenen Helene Bernhardtz att det är dags att flytta fokus från henne - till sporten. - Nu ska laget spela EM, där ska fokus ligga, säger Bernhardtz bestämt. Du ser matcherna - de första landskamperna på svensk mark - den 7-8 juni.

Antalet sändningar pekar brant uppåt och tittarsiffrorna följer samma kurva. Satsningen på livestreamade evenemang har även tydliga positiva effekter när det kommer till delaktigheten inom svensk handboll. SolidSports samarbete med Svenska Handbollförbundet har inletts precis som planerat - och till och med bättre än så. - Intresset och engagemanget har överträffat alla förväntningar, säger generalsekreterare Robert Wedberg.