News

Kontroversiella klädregeln i beachhandboll kan slopas

Sveriges herrar ställs mot fyrfaldiga europamästarna Kroatien, Polen, Schweiz och värdlandet Bulgarien i europamästerskapens gruppspel 13-18 juli i Varna, Bulgarien. Heléne Bernhardtz, förbundskapten, kommenterar lottningen så här: ”En tuff grupp där vi tidigare mött och spelat jämnt mot 3 av 4 lag. Bulgarien som värdnation har vi aldrig tidigare mött men av erfarenhet är det alltid tufft att ställas mot värdnationen”

En nedstängd ungdoms- och breddidrott, tuffa publikrestriktioner och hundratals inställda evenemang. År 2020 blev ett utmanade år, inte minst för barn- och ungdomsidrotten. Något som Svenska Handbollförbundet, tillsammans med fyra andra idrottsförbund, uttryckt sin oro för i ett öppet brev till regeringen. – Det är helt avgörande att barn- och ungdomsidrotten snabbt får komma igång igen, säger Robert Wedberg, generalsekreterare på SHF, i Studio Solidsport.

Utbildningskanalen är en kunskapsbank där Svenska handbollförbundet samlar information, erfarenheter och inspiration i en digital form inom olika områden i svensk handboll.

Nu är matchen upplagd och ska vara redo för visning. Det var en spännande match med bra stämning på läktaren.Vissa stolpar stod i vägen för filmningen men det går att se det mesta. 

Äntligen är det dags för en full omgång av herrallsvenskan igen. Flera spännande matcher väntar, bland annat toppmötet mellan Kungälv och Amo på lördag.