Stormöte väntar i semifinalerna

Under torsdagseftermiddagen lottades damernas semifinaler i ATG Svenska cupen. Regerande svenska mästarna Skuru IK ställs mot antagonisterna IK Sävehof medan Skara HF får möta Kristianstad HK.
– Vi är revanschlystna för premiärförlusten i SHE, kommenterar Sävehofs lagkapten Mathilda Lundström.

Semifinalerna spelas som dubbelmöten och är planerade att genomföras under slutet av oktober månad och början av november. Eftersom Sävehof, Kristianstad HK och Skara HF även spelar Europacupspel finns det dock chans att dubbelmötena avgörs i december. 

Efter lottdragningen som sändes live på Solidsportoch ATG:s Facebook-sida står det klart att IK Sävehof ställs mot antagonisten Skuru IK.

– Skuru är ett riktigt bra lag. Det kommer bli två tuffa matcher. Men vi är revanschlystna för premiärförlusten i SHE, säger Mathilda Lundström i Sävehof som inte räds de svenska mästarna från Nacka. 

– Nej, för att vinna guld måste man slå alla lag. Det är min kommentar. 

Den andra semifinalen spelas mellan Skara HF och Kristianstad HK. De båda klubbarna möttes i SM-kvartsfinal i våras. Då gick skaraborgarna segrandes med 3–1 i matcher. 

– Det är inget som har något att göra med detta dubbelmöte. Det är lite 50/50-läge. Det ska bli kul. Varje mål betyder lite extra i den här cupmodellen. Det är lärorikt att se matcherna ur ett 120 minuter långt perspektiv, kommenterar Skara HF:s huvudtränare Magnus Frisk. 

Skara och Sävehof inleder semifinalerna på hemmaplan. 

Matcherna sänds live på solidsport.com/svenskacupen

Semifinalerna

Skara HF–Kristianstad HK

IK Sävehof–Skuru IK

More news

Klart: Här är semifinallottningen

Herrarnas semifinaler står klara i ATG Svenska cupen. De regerande svenska mästarna IK Sävehof ställs mot ligakonkurrenten IFK Kristianstad medan Lugi HF gör upp med allsvenska Amo HK.

Read more

Sävehof och Lugi vidare till semifinal

Fredagskvällen bjöd på få överraskningar. Såväl Sävehof och Lugi kunde säkert förvalta sina ledningar från första mötet och avancera i ATG Svenska cupen.

Read more

Skrällen – Amo klara för semifinal

Sensationen är ett faktum. Allsvenska Amo är klara för semifinal efter ny seger mot vårens SM-finalist IFK Skövde. – Det här är häftigt för hela cupen, säger Amos huvudtränare Andreas Stockenberg.

Read more

Jack Thurin: ”Mycket tufft utgångsläge”

Landslagsmeriterade Jack Thurin är tillbaka från sin sex månader långa knäskada. Nu siktar han på att skjuta Skövde vidare i ATG Svenska cupen. – Jag hoppas att det är gamla jag som är tillbaka, säger Thurin inför returmötet med Amo HK.

Read more