News

För två säsonger sedan kom Kevin Gaines tillbaka till Uppsala som assisterande coach, efter ett par år i Alvik och därefter coachuppehåll. Samtidigt började klubben titta på att plocka tillbaka spelare som spelat i SBL för att höja kvalitén. Uppsala Basket har inför säsongen 2021/22 tydligt aviserat att ett av klubbens mål är att vinna Superettan och avancera till SBL.

12 lag skall bli 14. Basketligan har flera lediga platser. Ligan avgörs via slutspel för första gången. Starkare lag än någonsin tidigare. Årets Superettan herr kommer bjuda på tävling, rivalitet, lycka och besvikelse som vi inte har sett förut.

Under onsdagen meddelade Svenska Basketbollförbundet att Superettan herr pausas. Beslutet togs då ligan inte uppfyller de kriterier som krävs för att få utöva idrott efter att de lokala restriktionerna införts i vissa regioner. – Vi berättade för killarna igår på träningen, och såklart blev dem inte glada, säger Kalmars coach Vladimir Ivankovic, till Solidsport News. Nov 2020.

Det är två lag i olika delar av tabellen som möts i veckans match i Superettan. På lördag klockan 14 tar femteplacerade Wetterbygden emot elfteplacerade Ockelbo i Huskvarna sporthall. – Vi fortsätter att ta steg framåt och under de två tre senaste matcherna har vi spelat bättre, säger Wetterbygdens tränare Gabo Loaiza till Solidsport News.

På lördag spelas veckans match i Superettan, Högsbo – Alvik. Högsbo kommer till matchen med tre raka segrar medan Alvik på jakt efter säsongens första vinst. – Vi kommer behöva spela på toppen av vår förmåga för att kunna utmana Högsbo på deras hemmaplan, säger Alviks tränare Jesper Andersson till Solidsport News.

På lördag klockan 15 är det dags för veckans match i Superettan Basket där Alvik möter Wetterbygden. Båda lagen kommer från förlust i förra omgången och revanschlusten är hög i båda lägren.