Tillbaka till Superserien - hemmamatch mot Örebro på lördag

Efter en månad och två internationella matcher är det lördagen den 4 maj dags för Superserien igen för Stockholm Mean Machines när Örebro Black Knights gästar Zinkensdamms IP. Avspark kl. 15.

Lördagen den 6 april vann Stockholm Mean Machines premiären i Superserien 2019 på hemmaplan mot Carlstad Crusaders med klara 33-13. Sedan dess har laget spelat två matcher i Northern European Football League, mot Helsinki Roosters resp. Copenhagen Towers. Men efter nästan en månad är det äntligen dags för match i Superserien Herr igen då vi hälsar Örebro Black Knights välkomna till Zinkensdamms IP. 

– Revanschlusta har präglat veckan. Mycket tyglad frustration ihop med fokus, och känslan av att vilja leverera något. Det ska bli oerhört kul att få visa fotbolls-Sverige var vi står, samtidigt som vi vill bevisa något för oss själva, säger Mean Machines huvudtränare Fredrik Pilbäck. 

Årets Superserien Herr är lite speciell då det redan är klart att alla de fyra deltagande lagen når slutspel. Grundserien handlar istället om att ta reda på vilka två lag som får fördel av hemmaplan i semifinalerna, att etablera ett spel som håller fram till SM-finalen och förstås att få ett mentalt övertag på övriga lag. Så ur det perspektivet är alla matcher fortfarande viktiga, och särskilt de på hemmaplan. 

Stockholm besegrade som sagt Carlstad övertygande i sin premiär - men samma Carlstad slog i matchen efteråt lördagens motståndare Örebro med ännu mer övertygande siffror. Så även om Black Knights vann sin premiär mot Uppsala så finns frågetecken kring var laget står i årets säsong av Superserien Herr. 

Vilar de sig i form till slutspelet? Är de fortfarande långt efter de tilltänkta topplagen Stockholm och Carlstad? Eller var 0-46-förlusten i Carlstad en tillfällighet? Eller precis vad Örebro behövde och gör laget revanschsuget till tänderna inför mötet i Stockholm på lördag? 

I Örebro finns flera unga duktiga spelare att hålla ögonen på, och deras amerikanska QB John Knox är en spelare som kan skapa stora spel helt på egen hand. I försvaret är bland annat Mean Machines-bekante linebackern Filip Jönsson värd att hålla ytterligare ett extra öga på. 

Efter två tajta förluster i Northern European Football League försvann möjligheten till fortsatt internationellt spel för Mean Machines, så nu är det Superserien som gäller. Resan mot nya framångar börjar på lördag den 4 maj, avspark kl. 15.00 på Zinkensdamms IP. Varmt välkommen, och heja Mean Machines!

More news

Slutspurten inleds i Örebro

Stockholm Mean Machines har spelat fyra matcher i Superserien Herr och vunnit samtliga fyra. Nu återstår ytterligare fyra matcher (förhoppningsvis) av säsongen 2019 och slutspurten inleds på lördag i Örebro mot Örebro Black Knights.

Read more

Mean Machines vill hålla drömmen om Europa vid liv

Vägen ligger fortfarande öppen mot de riktigt stora matcherna i Europa för de svenska mästarna Stockholm Mean Machines. Men när gruppspelet i Northern European Football League - den amerikanska fotbollens egen Champions League - ska avgöras nu på lördag så är det bara seger mot Copenhagen Towers som räknas. Du ser upplösningen live på SolidSport med start klockan 15.00. - Det är vinna eller försvinna, säger Mean Machines head coach Fredrik Pilbäck.

Read more