Slutspurten inleds i Örebro

Stockholm Mean Machines har spelat fyra matcher i Superserien Herr och vunnit samtliga fyra. Nu återstår ytterligare fyra matcher (förhoppningsvis) av säsongen 2019 och slutspurten inleds på lördag i Örebro mot Örebro Black Knights.

Stockholm Mean Machines har säkrat en semifinalplats på hemmaplan, men frågan är fortfarande om laget kommer sluta på en första- eller andraplats i serien. Svaret kommer vi få efter de två raka bortamatcher som avslutar seriespelet – först borta mot Örebro på lördag, och därefter borta mot Carlstad Crusaders den 16 juni. 

Mean Machines kommer till spel mot Örebro med en vinst hemma mot Uppsala 86ers i bagaget. En fantastisk första halvlek följdes upp av en mindre bra andra i en match som slutade 34-6 till Stockholm, vilket också var Mean Machines sjunde raka seger i Superserien Herr. 

Stockholm hade, som flera gånger tidigare under säsongen, svårt att etablera ett springspel och sprang för endast 21 yards i matchen. Men laget passade för 286 yards samtidigt som försvaret höll Uppsala till 104 yards i  matchen. Hela sju olika spelare i Stockholms försvar hade tacklingar för en förlust av yards i matchen. 

Örebro å sin sida kommer till spel med en bortaförlust mot samma Uppsala i närminnet, en förlust som säkert sved och gör laget revanschsuget till på lördag. I Örebro har flera unga spelare fått speltid på sistone och gjort det bra, och så kommer det säkert fortsätta på Behrn Arena till helgen. 

Så även om inte matchen har en enorm inverkan på hur serien kommer att sluta, för Stockholms del är det bortamatchen mot Carlstad om två veckor som blir avgörande, så finns det mycket att se fram emot: ett Mean Machines på guldjakt - med Alpha Jalloh som hela tiden är ett spel från att ta bollen in i motståndarnas målområde - som försöker vinna sin åttonde raka match i Superserien Herr, en vinstrad som laget inte har varit nära de senaste åren, mot ett Örebro där unga talanger visar upp sig samtidigt som laget försöker hitta tillbaka till vinnarspåret i ett kommande slutspel. 

Så ta dig till Örebro och Behrn Arena för matchen som sparkar av den 1 juni kl. 15, amerikansk fotboll live är alltid roligt. Heja Mean Machines!

More news

Tillbaka till Superserien - hemmamatch mot Örebro på lördag

Efter en månad och två internationella matcher är det lördagen den 4 maj dags för Superserien igen för Stockholm Mean Machines när Örebro Black Knights gästar Zinkensdamms IP. Avspark kl. 15.

Read more

Mean Machines vill hålla drömmen om Europa vid liv

Vägen ligger fortfarande öppen mot de riktigt stora matcherna i Europa för de svenska mästarna Stockholm Mean Machines. Men när gruppspelet i Northern European Football League - den amerikanska fotbollens egen Champions League - ska avgöras nu på lördag så är det bara seger mot Copenhagen Towers som räknas. Du ser upplösningen live på SolidSport med start klockan 15.00. - Det är vinna eller försvinna, säger Mean Machines head coach Fredrik Pilbäck.

Read more