Äntligen semifinal!

Efter en säsong där alla lag redan från början var klara för slutspel är det äntligen dags för nämnda slutspel. I sin semifinal tar Stockholm Mean Machines emot Uppsala 86ers på ett nyrenoverat Zinkensdamms IP lördagen den 10 oktober kl. 15.

Stockholm Mean Machines tog sig genom seriespelet obesegrade – fram till säsongsavslutning borta mot Carlstad Crusaders då man gick på pumpen ordentligt och förlorade med 0–20. Men det blev 5 segrar och 1 förlust i seriespelet och en topplacering i all statistik, tillsammans med Carlstad, och inte minst en hemmaplansfördel i semifinalen.


Mot Mean Machines i semifinalen ställs Uppsala 86ers. Ett Uppsala som hittas i botten av nästan all statistik och som tog sig genom seriespelet utan en enda vinst. Mot Mean Machines blev det förluster med 0–41 och 14–34.


Det som talar för Uppsala är att man redan från början varit tydliga med att seriespelet var träningsmatcher inför slutspelet och att de trots allt bara behöver vinna en match i år för att få spela SM-final. Mer behövs inte. Laget är även förstärkt med bland annat Willams James och Nicholas Peterson, som om de båda spelar, skulle vara stora förstärkningar till vilket lag som helst i Superserien Herr 2020.


Det som talar för Stockholm är att man innan förlusten i Carlstad hade vunnit 18 raka matcher i Superserien Herr och att man på pappret och sett till resultat och statistik de senaste åren är ett bättre lag än vad Uppsala 86ers här. I både anfall och försvar finns spelare som kan avgöra – och har avgjort – matcher och som har spelt på hög nivå i USA, internationellt och i landslagsammahang.


Mean Machines kan komma att sakna ett par spelare på lördag - bröderna Fondak, Adam och Marcel, på grund av sjukdom och Malcolm Engström och Robin Prevolnik på grund av skador. Men det är ett Mean Machines med höga ambitioner som går in i semifinalen med ett tungt favoritskap mot ett Uppsala med bokstavligt talat allt att vinna och inget att förlora. Det kommer bli spännande och matchen ser du naturligtvis live på SolidSport!


I den andra semifinalen, som spelas på söndag kl. 13, tar Carlstad Crusaders emot Örebro Black Knights. På spel i semifinalerna står en biljett till SM-finalen i Karlstad den 24 oktober.


Heja Mean Machines!


Preliminära starters


OL Keanu Ebanks

OL Albin Elweskiöld Svensson

OL Christoffer Kirk Johansson

OL Leo Bronse

OL Eric Blomgren 

QB Timothy Morovick

RB Timmy Göransson

WR Edvin Almeida Taborda

WR Per Lindelöf

WR Alpha Jalloh

WR Robin Gavelin Miranda


DL Benjamin Banks Egbudiwe

DL Gogi Vasic

DL Ruben Lohman

DL Morgan Hjort

LB Leon Littfinski

LB Ludvig Myrén

LB Pontus Westman

CB Omar Fall

CB Thomas Anthony Marques Silva e Costa Anessiadis

S Denny John

S Paul Seifert


Foto: Harald Weidinger

More news

Returmöte mot Uppsala 86ers i omgång 5

I Superserien Herrs andra omgång besegrade Stockholm Mean Machines Uppsala 86ers på bortaplan med 41–0. I seriens femte – och näst sista - omgång möts lagen igen, denna gång i Stockholm. Avspark lördagen den 19 september kl. 15 på Östermalms IP.

Read more

Slutspurten mot slutspelet inleds med Örebro på Östermalms IP

Stockholm Mean Machines har spelat halva grundserien i Superserien Herr 2020. Återstår gör nu fem matcher med SM-finalen den 24 oktober som slutmålet. Resan mot finalen inleds på lördag då Örebro Black Knights kommer på besök till Östermalms IP.

Read more

Herr: Bortamatch i Uppsala väntar i omgång 2

27 AUG 2020 19:16 Efter premiärsegern hemma mot Carlstad Crusaders med 18–12 åker Stockholm Mean Machines under fredagseftermiddagen en timme norrut för att ta sig an Uppsala 86ers i säsongens första bortamatch. Avspark kl. 18.30 på Lötens IP.

Read more

Välkommen till säsongen 2020

Stockholm Mean Machines kommer att livesända samtliga hemmamatcher i Superserien Herr 2020 samt majoriteten av juniorsektionens hemmamatcher. Detta gör vi i samarbete med produktionsbolaget FlowBehave och vår samarbetspartner SolidSport.

Read more