Cupinformation/Kval till Futsal SM

Under ST Cupen arrangeras Stockholms kvalspel till inomhus-SM i Futsal för 17-åringar. Klasserna heter i ST Cupen F- eller P17 SM. Endast Stockholmsklubbar är välkomna att delta i dessa klasser och varje förening får ha med ETT lag. Alla deltagare i dessa klasser får även delta i sina "vanliga" klasser i ST Cupen.

Tidigare år har även 15-åringar kunnat kvalificera sig till Futsal SM för just 15-åringar. Sedan ett beslut på SvFF:s årsmöte har man bestämt att avveckla den verksamheten och därför arrangeras inget kvalspel under ST Cupen för dessa klasser.


SM-Kval

Tyresö FF är stolta över att återigen stå som arrangör för Stockholms kvaltävling till ungdoms-SM i inomhusfotboll - Futsal SM.

Viktigt!

Registrering av spelare i SM-kvalklasserna

För att få delta i SM-kvalklasserna behöver ni registrera era spelare i FOGIS som Futsalspelare 

Futsal SM arrangeras varje år för 17-åringar, både flickor och pojkar och är indelat i ett distriktskval, regionkval och sedan själva slutspelet. I samband med ST Cupen arrangeras distriktskvalet.

Varje SM-kvalklass har tillägget "SM" eller "Futsal SM" (t ex P15 Futsal SM). I dessa klasser får endast lag tillhörande StFF delta och med ett lag per förening. Inom ramen för ST Cupen finns även vanliga klasser för samma ålder (t ex P15) där man kan/får använda samma spelare som i SM-kvalklassen. I de fall ett lag deltar i båda klasserna försöker vi ta hänsyn till det vid läggning av spelprogram.

SM-Klasserna i ST Cupen 2019-2020

F17 Futsal SM - Födda 2003

P17 Futsal SM - Födda 2003


Kvalificering

För att få representera Stockholm i regionkvalet krävs att man blir 1:a eller 2:a i ST Cupens SM-kvalklass (dvs går till final). Segraren i finalen får välja spelort först.

Läs mer om Futsal på svenskfotboll.se