ST Cupen ställs in!

Det är med stor sorg och tungt hjärta vi meddelar att Tyresö FF fattat beslutet att ställa in ST Cupen 2-9 januari 2022. Den 40:e upplagan av vinterns stora höjdpunkt för många fotbolls- och futsalspelande barn och ungdomar och supportrar skjuts på framtiden.

Smittspridningen i samhället har påverkat oss under lång tid och det var med stor glädje vi sent i höstas fick besked och uppmuntran från myndigheter att cuper, läger och evenemang återigen kunde öppna dörrarna och planeringen av ST Cupen tog fart. Över 400 lag har anmält sitt intresse för att delta vilket vi är otroligt stolta över och visar på hur stor betydelse turneringen har.

Den senaste tiden har vi kunnat följa hur smittspridningen ökat vilket medfört restriktioner och de senaste dagarnas utveckling visar inte på någon minskning, snarare tvärtom. Vi får allt fler rapporter om att såväl barn som vuxna insjuknar och flera lag har lämnat återbud på grund av sjukdom. ST Cupen existerar genom frivilliga insatser från föräldrar till fotbollsspelande barn i Tyresö FF och vi kan inte exponera dem eller alla spelare, ledare och supportrar för de risker det innebär att fullfölja uppdragen under genomförandet av turneringen.

Vi tar vårt ansvar. Tillsammans med myndigheter, t ex Smittskyddsenheten i Stockholm, har vi konstaterat att vi inte längre har förutsättningar för att genomföra ST Cupen på ett smittsäkert sätt och tvingas därför till detta beslut. Alla anmälningsavgifter kommer att återbetalas.

Tyresö FF har arrangerat ST Cupen utan uppehåll sedan i början på 1980-talet med undantag för de två senaste åren och det är den 40:e upplagan som står på tur. Vi vet vad ST Cupen betyder för så många i Stockholmsfotbollen och kan bara hoppas att situationen i samhället snabbt ändras till det bättre och att arrangemanget kan genomföras redan nästa år.


More news

_

Read more

Positivt besked från Folkhälsomyndigheten

Idag hölls en presskonferens som väcker hopp i frågan om hur barn och ungdomar kan få utöva sina favoritidrotter den närmaste tiden - inte minst i samband med cuper och läger. Vi väntar med spänning på de tydliggöranden kring förväntningarna som åligger oss som arrangör av ST Cupen och som kan komma att publiceras under dagen. Besök oss igen vid ett senare tillfälle för att få veta senaste statusen i frågan.

Read more

Hur påverkar pandemin ST Cupen

Den senaste tidens utveckling med allt större smittspridning oroar såklart, vi arbetar vidare med planeringen av ST Cupen men följer noga hur frågan utvecklas. ST Cupen är ett välbesökt evenemang. För alla som är 18 år och äldre kommer vaccinationspass att krävas för att få komma in till hallarna - detta gäller även de spelare som är 18 år och äldre.

Read more

Över 300 lag anmälda - men fortfarande har ditt lag chansen att vara med

Intresset är fortsatt stort för att få vara med i ST Cupen och därför skjuter vi fram sista dag för att anmäla sig till den 15 december. Klicka på bilden längst upp och registrera ditt lag redan idag!

Read more