Så tjänade Rotebro IS tusenlappar med livesändningar på SolidSport

Den första livesändningen på SolidSport blev en succé.
Tacksamma “Månadssupportrar” anslöt snabbt därefter.
Nu kan fotbollskillarna i Rotebro IS P03 räkna in tusenlappar på kontot - samtidigt som engagemanget och delaktigheten nått nya höjder bland spelare och föräldrar.

– Det vi skapar ger dubbelt värde för laget och killarna - det ger både pengar och filmer som vi kan titta på om och om igen, säger lagledaren Sara Greberg.

Sollentuna-laget Rotebro IS P03 startade sin SolidSport-kanal inför SundCupen i Sundsvall i mars 2019.

Många var då de föräldrar och vänner som från hemmaplan ville följa målen, glädjen och dramatiken från planen i Nordichallen. Snabbt hade fotbollslaget med bara fjorton spelare fått in hela tolv Månadssupportrar, som alla sedan dess betalar 59 kronor i månaden för att se säsongens matcher.

– Många föräldrar ville gärna se matcherna och SolidSports sändningar fungerade då jättebra, förklarar Sara Greberg.

Det vi skapar ger dubbelt värde för laget och killarna


LÄS ÄVEN: Så tjänade Drevviken 10 000 med SolidSort


Filmandet har därför fortsatt även under seriespelet i S:t Erikscupen, och höjdpunkterna har varit många att bevara.
Vid sommaruppehållet leder Rotebro IS P03 serien och “Månadssupportrarna” har kunnat måljubla vid hela 34 tillfällen.

– Det roligaste med SolidSport och filmandet av matcher är att kunna skapa ett engagemang och en känsla av delaktighet hos alla supportrar till laget. Även om man inte kan vara på plats och titta på alla matcher så kan man ändå prata om matchen efteråt om man har sett sändningen på vår SolidSport-kanal, säger Sara Greberg.

– Killarna i laget uppskattar dessutom att kunna se på valda delar av matchen igen i efterhand, till exempel ett mål eller en frispark.

Rotebro IS P03 har alltid jobbat med lottförsäljning och andra aktiviteter för att fylla lagkassan.
Men livesändningarna på SolidSport är så här långt det klart enklaste och roligaste sättet att fixa förutsättningar för vad som kan bli nya fotbollar eller en spännande aktivitet i höst.

– Det känns som att detta är en “win-win”-situation. Det vi skapar ger dubbelt värde för laget och killarna - det ger både pengar och filmer som vi kan titta på om och om igen, säger Sara Greberg.

Dessutom är arbetsbördan väldigt liten och den ökar inte trots att intäkterna stiger när vi får fler och fler “Månadssupportrar”.

Vill ditt lag också livesända med SolidSport?

Skapa en kanal här!

More news

Så tjänade Drevviken 10 000 kr med SolidSport

Sälja lotter, korv, grillkol, strumpor, kakor. Det finns mängder med sätt för lag och föreningar att tjäna pengar. För division 4 hockeylaget Drevviken HK har däremot att livesända med SolidSport varit det största framgångsreceptet. – Vi tjänade 10 000 kronor vår första säsong bara genom att livesända våra matcher och har nu 50 supportrar som betalar varje månad. Det är över all förväntan, säger sportchefen Gustav Larsson.

Read more