Så tjänade Drevviken 10 000 kr med SolidSport

Sälja lotter, korv, grillkol, strumpor, kakor.
Det finns mängder med sätt för lag och föreningar att tjäna pengar. För division 4 hockeylaget Drevviken HK har däremot att livesända med SolidSport varit det största framgångsreceptet.
– Vi tjänade 10 000 kronor vår första säsong bara genom att livesända våra matcher och har nu 50 supportrar som betalar varje månad. Det är över all förväntan, säger sportchefen Gustav Larsson.

Att fylla lagkassan och tjäna pengar är en utmaning som alla lag och föreningar brottas med. Därför vill SolidSport erbjuda en plattform med syftet att alla lag oavsett sport och nivå enkelt ska kunna livesända och tjäna pengar på sina matcher - helt gratis.

Allt som krävs är en telefon och internetuppkoppling.

Ett lag som lyckats med just det är hockeylaget Drevviken HK i Division 4, Stockholm.

På bara en säsong har laget tjänat 10 000 kronor till lagkassan och samtidigt fått 50 “månadssupportar” som varje månad betalar 49 kr för att se lagets alla matcher. 

– För oss har SolidSport gjort stor skillnad, inte bara intäktsmässigt utan även genom att skapa ett värde hos våra supportrar och familjemedlemmar som kunnat matcherna även fast de inte varit på plats i hallen, säger Larsson.

SolidSport har gett oss intäkter som aldrig funnits tidigare

Han fortsätter:

– SolidSport har gett hos en helt ny möjlighet att tjäna pengar samtidigt som alla inblandade har uppskattat möjligheten att se alla matcher live och i repris. Det här är intäkter som aldrig funnits tidigare och på vår nivå kan det vara helt avgörande.

Vad tycker du är största fördelarna med att livesända med SolidSport?

– Mitt svar är såklart att det är ett väldigt enkelt sätt att tjäna pengar. Det krävs bara att någon står och filmar så tickar köpen på varje match och varje månad. Sedan är det också ett väldigt bra verktyg för analys och utbildning i och med att alla matcher lagras och går att se i efterhand.

Vill ditt lag också livesända med SolidSport?

Skapa en kanal här!

More news

Så tjänade Rotebro IS tusenlappar med livesändningar på SolidSport

Den första livesändningen på SolidSport blev en succé. Tacksamma “Månadssupportrar” anslöt snabbt därefter. Nu kan fotbollskillarna i Rotebro IS P03 räkna in tusenlappar på kontot - samtidigt som engagemanget och delaktigheten nått nya höjder bland spelare och föräldrar. – Det vi skapar ger dubbelt värde för laget och killarna - det ger både pengar och filmer som vi kan titta på om och om igen, säger lagledaren Sara Greberg.

Read more