Gör comeback efter otäcka smällen - Skuru IK ute efter revansch

En otäck smäll lämnade Daniela De Jong, 21, medvetslös i flera minuter.
När Skuru IK är ute efter en mäktig revansch mot HC Zvezda i EHF-cupen i Eriksdalshallen gör mittnian äntligen comeback.
- Jag är mest glad över att kunna leva ett normalt liv i dag, och tror absolut att vi kan vända det här, säger De Jong.
Du ser matchen live på Solidsport nu på söndag klockan 16.00.

Du ser Skuru IK-HC Zvezda i EHF-cupen live - här!

Skuru IK behöver en mäktig vändning när ryska HC Zvezda kommer på besök till Eriksdalshallen i Stockholm.

Om äventyret i EHF-cupen ska fortsätta krävs en övertygande seger.

HC Zvezda tar nämligen med sig en 29-22-seger från matchen i Ryssland, vilket betyder att Skuru nu behöver vinna med åtta mål för att avancera. 

Ett viktigt tillskott sett till första matchen i Ryssland blir spelmotorn Daniela De Jong.

- Jag var själv inte på plats i Ryssland då jag haft min hjärnskakning. Men det kan rinna iväg snabbt i handboll, vi slarvade och gjorde inga mål, säger De Jong.

Hjärnskakningen ådrog hon sig i EHF-cupens första kvalificeringsomgång, då Skuru på bortaplan mötte Valur från isländska Reykjavik - och det var en obehaglig smäll.

- Jag slog huvudet i golvet och blev medvetslös direkt. Jag var borta i några minuter, och tjejerna i laget tyckte det otäckt. Mer otäckt än jag eftersom jag var medvetslös, säger Daniela med ett lätt skratt.

Jag fick spendera en natt på sjukhus på Island, och flyga hem dagen efter laget.

När Daniela De Jong nu gör comeback på söndag så har hon tvingats vila från handbollen i närmare sex veckor.

- Jag ska träna för fullt på lördagen och hoppas att det funkar. Jag känner ingenting nu och jag är glad över att leva ett normalt liv, många kan inte det efter en hjärnskakning, säger Daniela.

- Det är klart att det sitter i bakhuvudet, vi har ju Hanna Daglund (svensk målvakt i danska Viborg) som tvingades sluta med handbollen i år på grund av just hjärnskakningar. Men som det känns nu så är det inget som kommer att stoppa mig.

Okej, ni måste vinna med åtta mål mot HC Zvezda på söndag, vad blir nycklarna för er?

- Vi måste stänga bakåt, verkligen, och få de enkla snabba målen. Vi måste vara disciplinerade och undvika tekniska fel, säger Daniela De Jong bestämt.

- Vi kan absolut vända det här. Jag hoppas att det kommer vara mycket folk på läktarna i Eriksdalshallen och stöttar oss, och jag vet att det är fri entré. Vi har inte gett oss de bästa förutsättningarna, men vi kan lösa det här!

Du ser Skuru IK-HC Zvezda i EHF-cupen live - här!


Mathias Lühr
mluhr@solidsport.com