Svenska Konståkningsförbundet i samarbete med SolidSport

Konståkningen är nästa förbund som tar klivet in på SolidSport.
Parterna är överens om ett treårsavtal.
SM, Elitserien och Synkro-SM är tävlingar som nu kommer att livesändas - och målsättningen är att elit såväl som klubbarnas gräsrötter ska synas och dra nytta av det nya samarbetet.
- Vi vill få med oss hela konståknings-Sverige och de över hundra tävlingar som genomförs varje säsong runt om i landet, säger Katarina Henriksson, ordförande i Svenska Konståkningsförbundet.

Svenska Konståkningsförbundet följer därmed strömmen av svenska idrottsförbund som väljer att ta befälet över sina egna tv-rättigheter i en satsning på att synliggöra sporten ytterligare - och dessutom skapa en ny och nödvändig intäktskanal.

Sedan tidigare samarbetar SolidSport bland annat med med Svenska Handbollförbundet, Svenska Basketbollförbundet, Svenska Bordtennisförbundet och Svenska Badmintonförbundet.

- Att tillgängliggöra konståkningen för fler är en av våra viktigaste uppgifter. Det gör vi som förbund genom att arrangera stora internationella mästerskap på hemmaplan, som VM i konståkning i mars 2021 på Ericsson Globe Arena i Stockholm - men också genom att hela tiden se till olika nya vägar för all konståkning som redan finns här i Sverige året runt, säger Katarina Henrikssson.

SolidSport är en plattform som vi tror mycket på för att kunna nå ut bredare med konståkningen och också ge alla intresserade möjlighet att ta del av den.

SolidSports tjänst gör det enkelt för förbund, föreningar och lag att livesända sina arrangemang - och samtidigt söka en ny potentiell intäkt genom PPV. Samarbetet mellan Svenska Konståkningsförbundet och SolidSport är också något som ska gynna en hel sport - från nationell elitverksamhet ner till föreningarnas yngre sektioner.

- Vi kommer att sända alla tävlingar som Svenska Konståkningsförbundet arrangerar via SolidSport, som Elitserien (september-april), SM (december) och Synkro-SM (februari). Vi vill få med oss hela konståknings-Sverige och de över hundra tävlingar som genomförs varje säsong runt om i landet. Vi vill också kunna visa tävlingar där våra svenska konståkare deltar utomlands, utöver de som sänds i TV, då vi deltar i tävlingar flera gånger per månad under säsong i bland annat ISU Challenger Series.

SolidSports vd Tobias Thalbäck är mycket nöjd över samarbetet med ytterligare ett svenskt idrottsförbund.

- Vårt motto är ju “All Sports. Everywhere”. Det vill säga, alla sporter har ett hem hos oss, oavsett nivå och ålder - och här passar ju konståkningen och upplägget in perfekt. Vi samarbetar med flera lagidrotter i dag och att nu kunna addera en klassisk individuell sport som konståkning är väldigt stimulerande.

- Vi ser fram emot att kunna följa utvecklingen av sporten på SolidSport de kommande åren, och förhoppningsvis se nästa stora svenska konståkningsstjärna slå igenom framför våra ögon. 

Du hittar Svenska Konståkningsförbundets kanal på SolidSport här.

 

Om SolidSport

SolidSport är den enkla streamingtjänsten som alla ska tjäna på.

Ett gratiskonto hos SolidSport, en internetuppkoppling och en mobilkamera är allt som behövs för att genomföra en egen livesändning av ett evenemang.

Intäkterna från sändningen fördelas lika i ett unikt initiativ att skapa nya ekonomiska resurser till föreningslivet i Sverige. Hittills har drygt 35 miljoner kronor passerat SolidSports plattform och gått vidare ut till våra partners.

Lagringsutrymmet för sparat bildmaterial är oändligt i en tanke att kunna användas i utbildningssyfte hos föreningar och lag.

SolidSport är till för alla sporter - stora som små - och visionen är bidra till ett samhälle där fler människor rör på sig och fler människor mår bra.

Press & Information

Mathias Lühr

Tel: +46 709 72 10 72

Mail:mluhr@solidsport.com

Hemsida: www.solidsport.com


More news

Elitserien i Borås blir premiär för svenska stjärnor

2020-10-09 Flera av svensk konståknings största namn gör sin första tävling för säsongen vid Elitserien i Borås i helgen. Siktet är förstås inställt på VM i Stockholm, som förhoppningsvis kommer äga rum i slutet på mars nästa år.

Read more

Elitseriepremiär i Luleå

Delar av landslaget är på plats, när den helt unika konståkningssäsongen 2020/2021 inleds med Elitseriepremiären i Luleå. Då tävlingarna pga Corona genomförs utan publik kan den som vill följ det spännande och välfyllda startfältet vid Luleå-tävlingarna göra det här, på den officiella tv-kanalen för svensk konståkning.

Read more

"SM - det här är höjdpunkten"

Förbered er för dramatik när den är som allra vackrast. Solidsport livesänder SM i konståkning från Ulricehamn 12-15 december. - Ett SM är alltid ett SM, det är höjdpunkten för alla, säger Lotta Falkenbäck, SVT-expert och flerfaldig svensk mästare.

Read more