Elitseriepremiär i Luleå

Delar av landslaget är på plats, när den helt unika konståkningssäsongen 2020/2021 inleds med Elitseriepremiären i Luleå. Då tävlingarna pga Corona genomförs utan publik kan den som vill följ det spännande och välfyllda startfältet vid Luleå-tävlingarna göra det här, på den officiella tv-kanalen för svensk konståkning.

Spänning, nerver, och vackra åk väntas när den svenska konståkningseliten för första gången i skarpt läge visar säsongens nya tävlingsprogram, en säsong som förhoppningsvis avslutas med ett VM i Stockholm i mars. Den regerande svenske mästaren och hemmasonen Nikolaj Majorov är på plats efter en lysande säsong i fjol.   

Majorov gick från klarhet till klarhet i fjol, bland annat med en 15:e plats på EM, och har under sommaren visat upp nya kvadruppel-hopp i sociala medier. Han får bland annat sällskap i Luleå av Malmös Marcus Björk, en tidigare landslagsåkare som efter tre års bortavaro från konståkningstävlingar gör en spännande comeback i hetluften.

På damsidan väntas en spännande kamp om pallplaceringarna, bland annat med landslagsåkarna Josefin Taljegård och Cassandra Johansson, bara för att nämna några.

Vem är hungrigast på guld efter den coronaavbrutna säsongen i vår? Vem har siktet inställt på Ericsson Globe i mars? En fingervisning på detta kommer vi sannolikt få under helgen.  


More news

Elitserien i Borås blir premiär för svenska stjärnor

2020-10-09 Flera av svensk konståknings största namn gör sin första tävling för säsongen vid Elitserien i Borås i helgen. Siktet är förstås inställt på VM i Stockholm, som förhoppningsvis kommer äga rum i slutet på mars nästa år.

Read more

"SM - det här är höjdpunkten"

Förbered er för dramatik när den är som allra vackrast. Solidsport livesänder SM i konståkning från Ulricehamn 12-15 december. - Ett SM är alltid ett SM, det är höjdpunkten för alla, säger Lotta Falkenbäck, SVT-expert och flerfaldig svensk mästare.

Read more

Svenska Konståkningsförbundet i samarbete med SolidSport

Konståkningen är nästa förbund som tar klivet in på SolidSport. Parterna är överens om ett treårsavtal. SM, Elitserien och Synkro-SM är tävlingar som nu kommer att livesändas - och målsättningen är att elit såväl som klubbarnas gräsrötter ska synas och dra nytta av det nya samarbetet. - Vi vill få med oss hela konståknings-Sverige och de över hundra tävlingar som genomförs varje säsong runt om i landet, säger Katarina Henriksson, ordförande i Svenska Konståkningsförbundet.

Read more