Skånecupen sänds live på Solidsport

Det är cupen som sett Zlatan Ibrahimovic, Therese Sjögran och Markus Rosenberg briljera på Baltiska Hallens golv.
Skånecupen är en också turnering med lång historia och ett syfte större än bara sporten.
- Spelarna och publiken har något att göra under den mörkaste tiden på året, vi har möjlighet lysa upp dagarna lite, säger Ivo Konjevod som är turneringskoordinator.
Du ser Skånecupen live på Solidsport från den 21 december 2019 till och med 6 januari 2020.

Få tillgång till alla sändningar och repriser – skaffa All Access

Den landslagsmeriterade vänsterbacken Behrang Safari har vunnit med både Lunds BK och Malmö FF.
Ex-proffset och numera Malmö FF-stjärnan Rasmus Bengtsson hävdar att han tagit hem cupen i samtliga åldersklasser.

Andra som deltagit i Skånecupen är Zlatan Ibrahimovic, Therese Sjögran, Oscar Lewicki, Markus Rosenberg och Guillermo Molins.

Under 55 år så har Malmö FF med stort engagemang arrangerat klassiska Skånecupen och även om man belåtet i dag kan titta i backspegeln och se alla proffs och stjärnor som glänst genom åren - så är det något helt annat som Ivo Konvejod vill lyfta fram som det allra bästa med arrangemanget som går över jul och nyår:

Det bästa är att det är så många lag som aktiveras under julledigheten, man har något att göra under den mörkaste tiden på året och vi har möjlighet lysa upp dagarna lite.

Konvejod fortsätter:

- Publiken på plats - och det är 20 000-30 000 personer under de tio speldagarna - kanske hade varit någon annanstans annars, liksom några av spelarna. Cupen sysselsätter många under ledigheten och det tycker vi om.

Omkring 550 lag kommer att delta i årets upplaga av Skånecupen, och det innebär att det kommer att spelas en bra bit över tusen matcher.

Nytt för i år är att du ser samtliga matcher live på Solidsport.

- Framför allt innebär det att allt fler kan ta del av matcherna, även de som inte kan ta sig till hallarna. De som kan komma vill vi givetvis ha på plats, men annars är ju detta upplägg ett fantastiskt sätt att följa barn och barnbarn, vänner och bekanta. Det är ju inte alla som är lediga, så då är det perfekt om man kan slänga upp matchen på en skärm, kanske kolla på jobbet eller se matcherna i efterhand, säger Ivo Konvejod.

- Sen har du möjligheten för spelarna att själva se sina matcher i efterhand. Att kunna ha med sig det minnet även efter att man spelat. För de yngre så är det en stor grej att komma in i Baltiska Hallen och kanske ha mycket publik på läktarna, och vi vill att de ska kunna gotta sig år det även efteråt. Och nu finns den möjligheten.

Skånecupen spelas mellan den 21 december, då med Para-delen - och fortsätter fram till finalspelet den 6 januari 2020.

Samtliga matcher kommer alltså att livesändas på Solidsport.

Få tillgång till alla sändningar och repriser – skaffa All Access

Mathias Lühr
mluhr@solidsport.com