Spännande möten när ligan samlas i Sundsvall

Kommande helg samlas ligalagen i Sundsvall för två dagar med täta matcher. Ni ser matcherna direkt i Sundsvall Sporthall eller via solidsport som live-sänder samtliga matcher.

Regerande Svenska Mästare är Olympic Göteborg Vit och i den yngre gruppen Hop Stars (Norge), båda lagen är med i Sundsvall.


Lagen har tränat på bra sedan förra omgången som var i Åkeshovshallen i november. Detta är enda fulla omgången inför slutspelet i Göteborg i maj, så det blir spännande att se lagens inställning och utveckling sedan sist.

Det spelas totalt 21 matcher och det finns en hel del guldkorn i schemat. Sundsvall mot Göteborg har senaste åren varit SM-finalen när krutröken lagt sig, båda grupperna ställer upp med två trupper i Sundsvall och båda grupperingarna kommer möta varandra. Får se om coachstaberna har något i bakfickan redan nu eller om det sparas på till slutspelshelgen.


Fryshuset har den här säsongen gått upp till två träningspass i veckan och visade senast i Åkeshov en stor utveckling, de får möta regerande mästarna Hop Stars på lördagen. Det blir spännande att se våra vänner från Norge som vi inte sett till sedan slutspelet i Fryshuset i maj.


AIK Stars var ett stort utropstecken senaste spelomgången, vilka framsteg! De får ta sig an nykomlingen i ligan – Glada Gänget från Östersund som leds av en Basketligan special ledarlegend: Tommy Wallin.


De alltid friska och glada Östersund Happy Hoops tar emot anrika Ockelbo, båda lagen har varit med länge och har flertalet färgstarka profiler i sina trupper. Kanske blir lördagens mest spännande möte?


Laget som var först (startades redan 2002), Central, visade sist att de gått framåt. Då spelade de som två lag, den här omgången slår de ihop och försöker visa vart skåpet ska stå mot talangfulla Hop Stars.


Topplaget Uppsala får sig en riktig stek att bita i direkt av tåget på lördagen. Regerande mästarna Olympic från Göteborg står på andra sidan planen. Coach Jonsson är en av ligans mest rutinerade coacher med meriter från Basketligan både som ledare och spelare, han har säkert ett antal jokrar i bakfickan.. frågan är om de dras redan nu eller får marinera fram till slutspelet i maj?


Lördagen avslutas med en specialmatch. Sundsvalls tjejer utmanar ligans tjejer till match. Ska bli spännande!


Oavsett resultaten under helgen så ser vi grymt mycket fram emot att ses och umgås!

Kolla in spelschemat här:

https://solidsport.com/sjbasketliganspecial/games

Läs mer om ligan här: sjbasketliganspecial.se


All-access ger dig tillgång till alla gamla matcher och annat material samt matcherna kommande helg, att se direkt eller i efterhand. Endast 98 kr. Skaffa ditt pass här: https://solidsport.com/payment/subscription_popup/3546

More news

Se alla matcher som sänts!

I över ett år har SJ Basketligan Special sänts på Solidsport. Nu kan du få tillgång till samtliga matcher, från alla omgångar sen januari 2019 för endast 99:-.

Read more

"Ligan är som ett enda stort lag"

SJ Basketligan Special är ett fenomen som fortsätter att växa. På två år så har antalet lag dubblats, och i dag innehåller ligan 23 lag från 19 olika klubbar. – Ligan är som ett enda stort lag, där man både kan tävla och samtidigt ha en varm och fin stämning på planen, säger Sofia Klackenberg, coach för Alvik Blixtarna.

Read more

Historisk avslutning på SJ Basketligan Special

Äntligen! Slutspelet för SJ Basketligan Special är här och det blir en historisk samling. För första gången deltar nämligen ett utländskt lag när säsongen avslutas i Fryshuset, Stockholm - och du ser alla matcher live på SolidSport. - Vi är det enda laget i Norge och är därför väldigt glada över att få spela i SJ Basketligan Special, säger Hop Stars ledare Nina Hop.

Read more

Blixtturnering i Ockelbo

20 matcher, en dag. Det blir full fart i Ockelbo. Kortare matcher, gruppspel och slutspel. 10:30 är det uppkast, 17:30 prisceremoni där vi också ska tacka av lite gamla trotjänare som lagt/lägger skorna på hyllan.

Read more