“Vår lägsta nivå har varit för låg”

För två lag som inlett säsongen med fyra raka förluster väntar nu möte i den femte omgången. På söndagseftermiddagen tar Mark emot Visby, där säsongens första seger ligger i potten.
– Såklart börjar det gnaga lite på självförtroendet när man förlorar fyra raka matcher, säger Visbys tränare Anders Pettersson till Solidsport News.

Det har varit en tung start för både Mark och Visby i SBL dam denna säsong. Båda lagen står på fyra spelade matcher - och fyra förluster. Mark inledde säsongen på bortaplan mot Wetterbygden där man förlorade med 78-71. Premiärförlusten har sedan följts upp med förluster mot Alvik, Eos och Södertälje. 


- Vi har inte fått den starten vi trodde, men vi har ett ungt och nytt lag. Det har varit tuffa matcher och för att vinna behöver vi bli mer samspelta och lära oss av våra misstag, säger Marks tränare Antonio d'Albero till Solidsport News. För Visby har det blivit förluster mot Eos, Uppsala, Alvik och nu senast mot A3. 


- Rent resultatmässigt har det varit en tuff start på säsongen. Vi har fått några skador på viktiga spelare så vi har haft lite mindre rutin på banan. Vårt dilemma är att vår lägsta nivå har varit för låg, säger Visby Ladies tränare Anders Pettersson.

"Samma facit som oss"

I söndagens drabbning, där segerjubel, självförtroende och säsongens första poäng ligger i potten, spelar två lag som behöver göra sin bästa instats för säsongen. För ett lag kommer den negativa trenden att brytas, för de andra laget kommer den fortsätta.

- Tuff match mot Visby som är ett starkt lag och inte så dåliga som tabellen visar. De spelar bra tillsammans och är balanserade i både offensiven och defensiven. Det är viktigt att vi spelar vårt spel och inte deras när vi möts, säger Antonio d'Albero. 


- Vi behöver ta med oss det vi gjort bra i tidigare matcher för att kunna prestera i nästa match. Vi möter ett lag med samma facit som oss. Det kommer bli väldigt spännande att se vem som kan ta sig ur denna match med segern, säger Anders Pettersson.    


Se mötet mellan Mark och Visby och övriga matcher från SBL dam på solidsport.com/sbl-dam


Vill du också tipsa oss om nyheter?
Maila in till redaktionen på redaktionen@solidsport.com

More news

Inför helgen: Kan Helsingborg bryta förlustsviten?

Sex spännande matcher väntar i SBL Dam kommande helg. Kan Helsingborg knipa säsongens första seger? Kan A3 minska avståndet till serieledande Alvik? Svaren får ni i helgen. 

Read more

Flera matcher inställda – men ett spännande bottenmöte väntar

En ny helg stundar och det innebär nya matcher i SBL Dam, där tre matcher står på schemat. Ett extra spännande möte väntar på söndagseftermiddagen, där Mark möter Helsingborg, där båda lagen jagar första segern för säsongen.

Read more

Inför kvällens toppmöte: “Vi spelar väldigt lika”

Efter drygt tre veckors uppehåll är det återigen dags för match i SBL Dam. Och vi får en het match direkt. Toppmöte mellan ettan Alvik och tvåan Eos Alvik i Åkeshovshallen. Matchen drar igång klockan 17 och livesänds på Solidsport.

Read more

Basketfest på onsdagkväll – live på Solidsport

Det vankas mitt-i-veckan omgång i SBL Dam, när fyra matcher spelas på onsdagskvällen. Bland annat möts seriefyran Uppsala och seriefemman Luleå i ett hett möte i Uppsala. och vinstlösa Mark åker till Norrköping för att försöka ta säsongens första seger.

Read more