Växande startfält när SM i Rallycross gör premiär – live på SBF Play

Till helgen gör SM i Rallycross premiär med dubbeltävling i Höljes. Tävlingar som kan ses live via Solidsport på SBFplay.se. Och att intresset för rallycrossen växer syns på det växande startfältet.
- Det är naturligtvis riktigt roligt att se, säger Magnus Krokström från Rallycrossutskottet.

Samtliga SM-klasser har ökat i antalet förare som kommer till start när premiären nu närmar sig med en dubbeltävling, fredag till söndag under Kristihimmelsfärdshelgen. Juniorklassen har ökat med 10% anmälda förare jämfört med fjolårets säsong. I klassen 2400 är det en ökning med 14 %. Mest är det i 2150 som ökat med hela 27% sett till 2020. 


- Det är naturligtvis riktigt roligt att se. Det visar att rallycrossen är på väg i rätt riktning och att de satsningar som gjordes förra året och som görs nu är uppskattade, säger Magnus Krokström från Rallycrossutskottet och fortsätter.

Livesänds på SBF Play med kommentatorer

- Visst kan vi se att en del av det kan ha med Coronan att göra som stängde ner en del satsningar förra året, men samtidigt var vi en av de sportgrenar som lyckades genomföra SM-serien förra året. Så det är inte en ökning från noll utan, så som vi i utskottet ser det, en verklig ökning av förare, avslutar Krokström.

Premiären av årets SM-serie i Rallycross körs i Höljes med dubbla tävlingar från torsdag till söndag. Rallycrossfesten i Värmland börjar redan under torsdagen med RallyX Nordic som under helgen kör sina deltävlingar tre och fyra. Allt kan ses med svenska kommentatorer via Solidsport och www.sbfplay.se 


Som tittare går det att köpa ett Helgpass för 299 kr och få tillgång till samtliga sändningar och repriser under hela helgen. Skaffa ditt All Access här!

More news

Andersson laddar för Piteå – se SM i Rallycross live på SBF Play

Till helgen körs den andra dubbelhelgen av SM i rallycross i Piteå. I klassen Supercar-lites är det Nils Andersson som är i topp. En plats han siktar på att behålla. Hela helgens sändningar ses live via SBF Play på Solidsport.

Read more

Jagad Kristoffersson när Rally X Nordic reser till Finland

Från en serieledning till en annan. Johan Kristoffersson leder Rally X Nordic inför helgens tävling som sänds live på SBF Play. Men han är jagad.

Read more

Nykomlingen Jansson i mästerskapsledning efter första dubbelhelgen

Det blev en helg över all förväntan för Jim Jansson i 2400-klassen när SM i Rallycross inleddes med en dubbeltävling i Höljes. Jansson reser hem som mästerskapsledare. Och det som ny i klassen.

Read more

Tuffa fighter när SM i Rallycross hade premiär i Höljes

Det blev en tuff premiärhelg för SM i Rallycross när den startade på VM-banan i Höljes. Regerande mästaren i 2150, Björn Alvarsson visade fjolårsformen och i 2400 var det rutinerade Niclas Härdevik Norström som tog hem segern.

Read more