Superfinal när SM i rallycross avgörs i Arvika

Superfinal i Arvika. Det är vad som väntar i helgen för SM-förarna i rallycross när det nu är dags att avgöra var medaljerna ska hamna. All action kan ses live på Svensk Bilsports egen kanal sbfplay.se med start nu på fredag.

Det är uppdukat för en riktigt spännande helg i Arvika där varje poäng är fortsatt viktig i kampen om medaljerna. I 2400 har nykomlingen i klassen och hemma föraren, Jim Jansson, haft en bra säsong och har inför helgen ena handen på pokalen med sina totala 182 poäng där närmast jagande Rasmus Olsson står på 156.

Jämnare är det i 2150-klassen där Klara Andersson klev upp i serieledning efter tävlingarna i Västerås.

- Säsongen i år har varit en resa för mig och teamet. Efter en tung start i Höljes där vi inte hittade rätt med inställningen på bilen låg vi efter andra deltävlingar på fjortonde plats. Men vi slog tillbaka och efter stabila insatser i Piteå och Västerås med topp fyra-placeringar i alla deltävlingar har vi nu klättrat till en SM-ledning inför finalen i Arvika, summerar Klara Andersson säsongen fram till finalen.

Andersson som till i år tagit steget från juniorklassen för att köra 2150 med seniorerna har nu en knapp ledning på fyra poäng före tvåan David Hjertberg.

Det känns otroligt kul att få köra om guldet i helgen, men jag kommer ta det sväng för sväng och varv för varv. Inget är klart förrän finalen är körd på söndag och det är otroligt jämnt i tabellen.

Att få köra om ett guld är något vi alla förare drömmer om, och jag längtar efter att stå på startlinjen i Arvika. Jag är otroligt tacksam över all support från mitt team, mina partners, Svenska Landslaget med flera. Oavsett hur utdelningen blir är jag stolt över vår resa och prestation i år, men jag och teamet kommer ge det allt vi har en sista gång i år, avslutar Klara Andersson.

Bland juniorerna är fighten mellan fjolårssegraren Filip Martinsson och årets utropstecken, Oskar Hellström, där Hellström är i ledning med 13 poäng. I ledning är även Nils Andersson i Supercar Lites där han toppar med 20 poäng före Martin Enlund.

Kristoffersson vill försvara guldet från 2020

Medan de övriga klasserna har kört en serie under året med flera deltävlingar avgör två klasserna Open 2 WD/Supernationell och Supercar, sitt SM under en tävling. Trefaldige världsmästaren och Arvika-sonen Johan Kristoffersson kommer till Superfinalen för att försvara guldet från 2020 i Supercar.

- Jag gillar banan. Den är körtekniskt intressant, men det är en trång bana, så det gäller att få till starterna och hålla sig undan problem. Det är ett bra startfält så det blir till att kämpa, säger Johan Kristoffersson som kommer till start med teamets egen Volkswagen Polo, som har fått en hel del uppmärksamhet sedan senaste tävlingen i Uleåborg.

Under helgen avslutas även årets Rally X Nordic. Även där kan Johan Kristoffersson försvara en seger.
Alla tre dagars tävlande från Superfinalen i rallycross i Arvika kan ses live på Svensk Bilsports egen kanal på Solidsport solidsport.com/sbfplay

Kommentatorer för sändningarna är Christian och Johan Holmudd.

Dagpasset kostar 99 kronor.
All access 219 kronor.
Här hittar du sändningarna.

I all access ingår även att kunna se Dragracing från Tierp Arena där Summit Racing EDRS Series och EDRS PRO, med finalen av SM i Pro Modified körs.

Tider under helgen för Superfinalen i rallycross från Arvika.

Fredag

13:50 Studio

14:00 Q1 RallyX

15:45 Studio, summering och intervjuer

16:10 Q1 Rallycross SM

17:40 Avrundning av sändningen

Lördag

10:50 Studio

11:00 Q2 Rallycross SM

12:20 Studio, summering och intervjuer

12:30 Lunch

13:05 Q2 RallyX

14:50 Studio, summering och intervjuer

15:10 Q3 Rallycross SM

16:30 Studio, summering och intervjuer

16:50 Q3 RallyX

18:35 Studio, summering och intervjuer


Söndag

09:50 Studio

10:00 Q4 Rallycross SM

11:20 Studio, summering och intervjuer

11:40 Q4 RallyX

13:25 Studio, summering och intervjuer

13:35 Lunch

14:10 Semifinaler Rallycross SM

15:00 Semifinaler RallyX

16:40 Final Crosscar junior

17:00 Finaler Rallycross SM

17:25 Finaler RallyX

17:50 Studio, summering och intervjuer

More news

Se Finnskoga Festivalen i Höljes live på SBFplay

Mitten av augusti är normalt likhetstecken med Finnskoga Festivalen i Folkrace på Höljesbanan. I år fick dock planerna justeras då VM i Rallycross flyttades till den planerade helgen. Tredagarstävlingen blir nu en tvådagars som även kan ses live på SBF Play som pay per view.

Read more

SM i Rallycross från Västerås – live på sbfplay.se

Han har vunnit tre av de fyra körda deltävlingarna och leder mästerskapet i 2400 med sjutton poäng före närmaste konkurrent. I helgen blir Jim Jansson den jagade när deltävling fem och sex av SM-serien i Rallycross körs i Västerås.

Read more

Gotland bjuder upp till Folkracefest – se alla racen live på sbfplay.se

Äntligen är det åter dags för sommarfolkrace när Guta Festivalen traditionsenligt kan genomföras efter ett tomt 2020. Allt kan ses live på Svensk Bilsports egen kanal, www.sbfplay.se. Över 200 förare kommer till start i de totalt fyra klasserna som kommer köras.

Read more

Andersson laddar för Piteå – se SM i Rallycross live på SBF Play

Till helgen körs den andra dubbelhelgen av SM i rallycross i Piteå. I klassen Supercar-lites är det Nils Andersson som är i topp. En plats han siktar på att behålla. Hela helgens sändningar ses live via SBF Play på Solidsport.

Read more