Mantorp Park kör digitalt

Dragracingen är för många synonymt med Mantorp Park, sedan de stora tävlingarna drog igång på 70-talet. Framförallt har sista helgen i juli har varit en publikfest på arena i många år. Fast i år blir det lite annat.

Gällande regler gör att man kan ha startfält med många deltagare, förutsatt att man håller sig inom de riktlinjer som finns. Däremot får man bara ha 50 personer i publik.

- Anläggningen är lika stor som hela Tornbys handelsområde i Linköping, så det är inga problem att hålla distans, säger Fredrik Sjöqvist VD på Mantorp Park. Däremot känner vi inte att det är någon mening att ta in publik. Kostnaden för att hantera 50 personer är större än intäkten. I stället hoppas vi vår publik hittar till sändningarna på SBFPlay.se

Nu ligger i stället allt fokus på de förarna och deras team. Många har lagt hela vintern på att förbereda sig och att då inte få komma ut och tävla är inte heller bra för hälsan.

- För oss var det viktigt att ge alla teamen en möjlighet till en stor tävling på Mantorp Park även i år, säger Stefan Sporre tävlingsledare från arrangerande klubben SHRA Mantorp.

Förhoppningen är givetvis att ge ny inspiration och energi till alla deltagare för att nästa år kunna göra en publik tävling igen.

Med SBF Plays sommarpass kan du se sändningen här

Info om sommarpasset

Är du medlem? Logga in i Svensk Bilsports app för 100:- rabatt på ditt sommarpass. 

Detta kommer sändas under denna period (och möjligen mer):

Rallycross SM Västerås, 18-19 juli

Folkrace, Sommarracet, Hästsveda 18 juli

Dragracing, Mantorp Drag Revival, 25-26 juli

Folkrace, Svampafestivalen, Tomelilla, 31 juli-1 augusti

Rallycross-SM final, Arvika 7-9 augusti, (Supercar, Supercar Lites, 2400, JSM, RM 2150 mm)

Folkrace, Helsingborg 22-23 augusti

Pris: 499:-

More news

Live: Se Falkenberg Classic på SBF Play

Bilsportsälskare, se hit! I helgen bjuder SBF Play på sändningar från Falkenberg Classic. Under lördag och söndag tävlas det i mängder av olika klasser, det vill ni inte missa. – Det känns bra att vi kan få till en tävling i dessa covid-19 tider. Det är extra roligt att det ska livesändas, säger Racerhistoriska Klubbens ordförande Patrik Åström

Read more

Live: Se helgens folkracefest i Helsingborg

Folkracefesten Exxon Mobile oil Racet i helgen rundar av sommarens SBF Play-satsning på Solidsport. - Det kommer bli en riktigt spännande och tuff helg med mycket tighta heat, det kan jag lova, säger speakern Michael Hjelm.

Read more

Motorfest väntar på SBF Play i helgen

Superhelg i rallycross väntar på Solidsport och SBF Play med SM-finaler och Rally X Nordic. – Det kommer bli riktigt bra action säger, Jörgen Ekwall, marknadschef på Svensk Bilsport.

Read more

SVT sänder live den 9 augusti från historisk rallycrosshelg med SM-finalerna, allt kan även följas på SBFplay.se

Nu är det klart att SVT sänder semifinalerna och finalerna live när svensk rallycross genomför sin största tävlingshelg någonsin då samtliga finaler i SM avgörs i Arvika mellan den 7 och 9 augusti. En helg där även Rally X Nordic på plats kör sin tredje av seriens totalt fem deltävlingar. SVT sänder live på finaldagen den 9 augusti i en cirka tre timmar lång sändning. Men allt från hela helgen kan även ses på SBFPlay.

Read more