Höljes öppnar SM i Rallycross - live på SBF Play

Rallycross-SM kör igång med en dubbeltävling på anrika Höljesbanan 27-28/6. VM-arrangören Finnskoga MK har gjort allt som krävs och har tillstånd klart för en mycket intressant helg. Två publikfria SM-deltävlingar ska köras – allt kan ses på SBFplay!

De nationella klasserna 2400, Supernationell, RM2150 och JSM mönstrar ett startfält på 80 förare. Mycket glädjande med tanke på hur situationen är. 


– Som varje år har vi några förare som slutar, det är ett faktum. Det som är himla roligt just nu är att vi har över 10 nya förare till årets säsong! En sådan tillväxt har jag bara kunnat bara drömma om, säger Rallycrossutskottets Magnus Krokström. 

I klassen 2400 saknas fjolårsvinnaren men de flesta övriga toppåkare, som t.ex. Rasmus Olsson och SimonC Claesson, kommer. En varningens flagga ska höjas för Robin Starö, som satsar hårt och nu sitter i bilen som vann förra året. Även hemmaföraren Per Berglund får en flagga. Han brukar vara ruskigt snabb på Höljesbanan och sitter i en nybyggd bil.  

Supernationell lider hårt av pandemin, men har fått intressant tillskott i friskusen Andreas Israelsson som tagit steget från 2400. Även Andreas har Höljes som hemmabana, vilket borgar för god underhållning!

I RM2150 är startfältet 34 man och därmed kommer det att bli tufft. Här finns fjolårsvinnaren Putte Alvarsson, men det kryllar av duktiga förare som jobbat hårt i vinter och vill visa vad de går för. Från JSM kommer fjolårssegraren Jens Högbom, men det är också en handfull duktiga Folkraceförare som tänker pröva lyckan i Höljes. Tack vare stor blandning av fram- och bakhjulsdrift förväntas race ”som inte avgörs i starten”. Det kommer att krävas både skicklighet och list för att ta poäng i RM2150.

JSM kommer också att bli ett getingbo. 18 förare anmälda, varav flera nya, är mycket positivt. Tvåa totalt och vinst i finalen 2019 (på just Höljesbanan) gör att Linus Björk är maximalt motiverad att vinna. De som vill stoppa honom är närmast Filip Martinsson och Klara Andersson. Frågar man dessa tre vem som ska vinna SM svarar alla JAG. Vad vi inte vet är om det kommer någon helt ny som skräller, men vi vet att det kommer att bli bra fighter!

Du ser sändningen från premiären av rallycross-SM på www.sbfplay.se
Som tittare har du också möjlighet att köpa All Access och få tillgång till alla sändningar och övrigt innehåll på kanalen. 
Köp All Access här!

Lördag, Q1 start 10.00 slut 18.00

Söndag, Q1 start 09.00 slut 17.00

More news

Live: Se Falkenberg Classic på SBF Play

Bilsportsälskare, se hit! I helgen bjuder SBF Play på sändningar från Falkenberg Classic. Under lördag och söndag tävlas det i mängder av olika klasser, det vill ni inte missa. – Det känns bra att vi kan få till en tävling i dessa covid-19 tider. Det är extra roligt att det ska livesändas, säger Racerhistoriska Klubbens ordförande Patrik Åström

Read more

Live: Se helgens folkracefest i Helsingborg

Folkracefesten Exxon Mobile oil Racet i helgen rundar av sommarens SBF Play-satsning på Solidsport. - Det kommer bli en riktigt spännande och tuff helg med mycket tighta heat, det kan jag lova, säger speakern Michael Hjelm.

Read more

Motorfest väntar på SBF Play i helgen

Superhelg i rallycross väntar på Solidsport och SBF Play med SM-finaler och Rally X Nordic. – Det kommer bli riktigt bra action säger, Jörgen Ekwall, marknadschef på Svensk Bilsport.

Read more

Mantorp Park kör digitalt

Dragracingen är för många synonymt med Mantorp Park, sedan de stora tävlingarna drog igång på 70-talet. Framförallt har sista helgen i juli har varit en publikfest på arena i många år. Fast i år blir det lite annat.

Read more