Gotland bjuder upp till Folkracefest – se alla racen live på sbfplay.se

Äntligen är det åter dags för sommarfolkrace när Guta Festivalen traditionsenligt kan genomföras efter ett tomt 2020. Allt kan ses live på Svensk Bilsports egen kanal, www.sbfplay.se. Över 200 förare kommer till start i de totalt fyra klasserna som kommer köras.

Tävling som arrangeras av ”Folkrace Gotland”, som är klubbarna Rosendals MK och MK Gutarna, inleds på tisdag den 20 juli, fortsätter på torsdag den 22 juli och avslutas lördag den 24 juli. Under tisdag och torsdag så genomförs tre kvalheat per förare och under lördagen genomförs 2 kvalheat och efter åtta kvalheat så räknas de förare samman som samlat flest poäng fram och gör upp i finalerna i de olika klasserna.

Att favoritskapet på den som ska ta hem totalsegern vilar på Mattias Havdelin råder det ingen tvekan om, Havdelin kan köra hem sin femte raka totalseger av Guta Festivalen.


Tävlingsdagar är 20, 22 och 24 juli. Kommentering sker via speaker på plats.


SM i Rallycross – även det på SBFplay.se

Missa inte heller SM i Rallycross från Västerås där SM-förarna gör upp om viktiga poäng i deltävling 5 och 6 inför den avslutade finalen i Arvika i augusti.

Hela Guta Festivalen och SM-tävlingen i Rallycross från Västerås ser du live här på www.sbfplay.se för;

99:- per dag på folkrace, eller med all access för 219:-

129:- per dag på rallycross eller med all access dagarna för 219:-


I all access ingår sändningarna från både Folkrace och Rallycross.

Här hittar du tävling för tävling, solidsport.com/sbfplay/calendar

Här hittar du all access, solidsport.com/sbfplay/all_accessMore news

SM i Rallycross från Västerås – live på sbfplay.se

Han har vunnit tre av de fyra körda deltävlingarna och leder mästerskapet i 2400 med sjutton poäng före närmaste konkurrent. I helgen blir Jim Jansson den jagade när deltävling fem och sex av SM-serien i Rallycross körs i Västerås.

Read more

Andersson laddar för Piteå – se SM i Rallycross live på SBF Play

Till helgen körs den andra dubbelhelgen av SM i rallycross i Piteå. I klassen Supercar-lites är det Nils Andersson som är i topp. En plats han siktar på att behålla. Hela helgens sändningar ses live via SBF Play på Solidsport.

Read more

Jagad Kristoffersson när Rally X Nordic reser till Finland

Från en serieledning till en annan. Johan Kristoffersson leder Rally X Nordic inför helgens tävling som sänds live på SBF Play. Men han är jagad.

Read more

Nykomlingen Jansson i mästerskapsledning efter första dubbelhelgen

Det blev en helg över all förväntan för Jim Jansson i 2400-klassen när SM i Rallycross inleddes med en dubbeltävling i Höljes. Jansson reser hem som mästerskapsledare. Och det som ny i klassen.

Read more