Dags för Rally Cross deltävling 3 och 4!

SM i Rallycross fortsätter i helgen med deltävling 3 och 4 i Västerås. Säsongen är komprimerad p.g.a. Corona, men den körs! Startfältet är imponerande stort, igen! 80 förare har anmält sig och bland dessa finns många nya som vill pröva sina vingar.

Premiärhelgen i Höljes gav resultat och tabeller som gör att säsongen kan bli mycket intressant. I 2400 leder Simon Claesson Skene MS före Per Berglund Finnskoga MK, men Rasmus Carlsson SMK Nyköping imponerade och fick garanterat råg i ryggen senast! Kan han rubba de etablerade förarna igen? Bakom dessa tre finns det flera förare som vill göra resultat och visa var skåpet ska stå.


I RM2150 ser vi en framhjulsdriven bil i topp, nämligen Marius Tangen från MK Team Westom i Saab. Tvåa ligger BMW-åkande August Krokström som stundtals var blixtrande snabb i Höljes. Trea är mycket intressanta Niklas Eriksson, Rasbo MK, som gjort comeback efter närmre 10år med folkrace. Niklas imponerade i sin comeback i Höljes och ligger nu på en imponerande tredjeplats totalt!


JSM har två ledare. Klara Andersson, SMK Hörby, delar förstaplatsen med Alexander Jeppson som kör för Tomelilla MK. Trea ligger snabbe Filip Martinsson från Orust och fyra har vi en nykomling. Oskar Hellström, Strängnäs AMS, klippte till med en seger i tävling 2 i Höljes. Var det början på något stort?

I Västerås ingår även inbjudningsklassen Crosskart Extreme.


Till helgens tävlingar lanseras även vårt Sommarpass, för 499:- får du tillgång till allt som sänds på kanalen fram till sista augusti (och repriser från tidigare tävlingar). 

Klicka här för att köpa ditt pass!

Här är en del av det som kommer sändas: 

Rallycross SM Västerås, 18-19 juli

Folkrace, Sommarracet, Hästsveda 18 juli

Dragracing, Mantorp Drag Revival, 25-26 juli

Folkrace, Svampafestivalen, Tomelilla, 31 juli-1 augusti

Om du är medlem i Svensk Bilsport, logga in i appen för att ta del av rabatterat sommarpass!


More news

Live: Se Falkenberg Classic på SBF Play

Bilsportsälskare, se hit! I helgen bjuder SBF Play på sändningar från Falkenberg Classic. Under lördag och söndag tävlas det i mängder av olika klasser, det vill ni inte missa. – Det känns bra att vi kan få till en tävling i dessa covid-19 tider. Det är extra roligt att det ska livesändas, säger Racerhistoriska Klubbens ordförande Patrik Åström

Read more

Live: Se helgens folkracefest i Helsingborg

Folkracefesten Exxon Mobile oil Racet i helgen rundar av sommarens SBF Play-satsning på Solidsport. - Det kommer bli en riktigt spännande och tuff helg med mycket tighta heat, det kan jag lova, säger speakern Michael Hjelm.

Read more

Motorfest väntar på SBF Play i helgen

Superhelg i rallycross väntar på Solidsport och SBF Play med SM-finaler och Rally X Nordic. – Det kommer bli riktigt bra action säger, Jörgen Ekwall, marknadschef på Svensk Bilsport.

Read more

Mantorp Park kör digitalt

Dragracingen är för många synonymt med Mantorp Park, sedan de stora tävlingarna drog igång på 70-talet. Framförallt har sista helgen i juli har varit en publikfest på arena i många år. Fast i år blir det lite annat.

Read more