Andersson laddar för Piteå – se SM i Rallycross live på SBF Play

Till helgen körs den andra dubbelhelgen av SM i rallycross i Piteå. I klassen Supercar-lites är det Nils Andersson som är i topp. En plats han siktar på att behålla. Hela helgens sändningar ses live via SBF Play på Solidsport.

Till helgen körs den andra dubbelhelgen av SM i rallycross i Piteå. I klassen Supercar-lites är det Nils Andersson som är i topp. En plats han siktar på att behålla. Hela helgens sändningar ses live via SBF Play på Solidsport.

Nils Andersson har gått vägen från crosskart till rallycross. Hela tiden med ett slutmål att köra rallycross i den högsta klassen och göra det internationellt. Med stegen från crosskart till supercar-lites är riktningen satt för värmlänningen Andersson. Och inför årets säsong blev det ett teambyte när han tog klivet in i Kristofferssons Motorsport och där blev teamkollega med trefaldige världsmästaren i rallycross, Johan Kristoffersson.


- De har en enorm erfarenhet i hela teamet och att sen arbeta med Johan Kristoffersson som mentor har varit mycket utvecklande. Vi lägger ner mycket tid i det här, inte bara analysera data utan väldigt mycket fysisk träning och arbetar med den mentala biten. Sen har Johan så otroligt mycket rutin och kunskap i inställningar och körning. Han är som en uppslagsbok och jag försöker bara suga i mig allt jag kan, säger Nils Andersson.

MISSA INTE: Få full tillgång till helgens sändningar med All Access

"Jag har jagat guld sedan jag började med motorsport"

Teambytet blev ett steg i rätt riktning har det visat sig. Inför deltävling tre och fyra som körs i Piteå i helgen leder Nils Andersson mästerskapet.

- Att vinna ett SM-guld kanske skulle vara det viktigaste hittills för mig i karriären. Jag har jagat ett guld sedan jag började med motorsport, så det skulle betyda mycket. Men det är många poäng kvar att köra om och nu kommer vi till en ny bana som jag inte kört på. Det är alltid lite extra krävande att komma in i en ny bana, men det ska bli kul, säger Nils Andersson som under gångna helgen tävlade i Finland när Rally X Nordic körde sin femte och sjätte deltävling där. En serie som Andersson just nu är tvåa i. - Där i Finland var det nästan en racingbana. Vi körde med rejäl racing setup, men i Piteå lär det bli till att ställa tillbaka till rallycross igen. Sen gäller det att hitta rätt med de inställningarna, menar Andersson som blir den att slå för konkurrenterna under kommande helg i Piteå. - För mig blir det att fortsätta se det som en tävling som alla andra och ta så mycket poäng som möjligt utan risker, avslutar SM-ledaren i Supercar-lites, Nils Andersson. Under helgen körs det om SM-poäng i klasserna Supercar Lites, 2400, 2150 och JSM 2150. Många rafflande heat väntas och tävlingarna kommenteras av bröderna Holmudd, Christian och Johan. Se Rallycross-SM live och i repris på solidsport.com/sbfplay

Helgens schema för SM i Piteå.

Preliminärt tidsschema lördag
09:50 Uppsnack och studio
10:00 Q1
11:40 Studio, summering och intervjuer
12:00 Q2
13:40 Studio, summering och intervjuer
14:30 Q3
16:10 Studio, summering och intervjuer
16:30 Semi / finaler 


Preliminärt tidsschema söndag 

09:20 Uppsnack och studio
09:30 Q1
11:05 Studio, summering och intervjuer
11:20 Q2 12:55
Studio, summering och intervjuer
13:40 Q3 15:15 Studio, summering och intervjuer
15:30 Semi / finaler

Kommande livesändningar på Solidsport: 

More news

Jagad Kristoffersson när Rally X Nordic reser till Finland

Från en serieledning till en annan. Johan Kristoffersson leder Rally X Nordic inför helgens tävling som sänds live på SBF Play. Men han är jagad.

Read more

Nykomlingen Jansson i mästerskapsledning efter första dubbelhelgen

Det blev en helg över all förväntan för Jim Jansson i 2400-klassen när SM i Rallycross inleddes med en dubbeltävling i Höljes. Jansson reser hem som mästerskapsledare. Och det som ny i klassen.

Read more

Tuffa fighter när SM i Rallycross hade premiär i Höljes

Det blev en tuff premiärhelg för SM i Rallycross när den startade på VM-banan i Höljes. Regerande mästaren i 2150, Björn Alvarsson visade fjolårsformen och i 2400 var det rutinerade Niclas Härdevik Norström som tog hem segern.

Read more

Tvåorna siktar uppåt när SM i Rallycross har premiär

I helgen körs premiären av årets SM i Rallycross – live på SBF Play. Två av förarna är Klara Andersson som tagit klivet upp till seniorklassen och Simon Claesson som efter fjolårssilvret nu jagar den ädlaste medaljen. - Jag har bra känslor inför helgen och det ska bli jättekul att köra bil igen och en ny utmaning när jag ska mäta mig mot seniorerna, säger Klara Andersson

Read more