Andersson laddar för Piteå – se SM i Rallycross live på SBF Play

Till helgen körs den andra dubbelhelgen av SM i rallycross i Piteå. I klassen Supercar-lites är det Nils Andersson som är i topp. En plats han siktar på att behålla. Hela helgens sändningar ses live via SBF Play på Solidsport.

Till helgen körs den andra dubbelhelgen av SM i rallycross i Piteå. I klassen Supercar-lites är det Nils Andersson som är i topp. En plats han siktar på att behålla. Hela helgens sändningar ses live via SBF Play på Solidsport.

Nils Andersson har gått vägen från crosskart till rallycross. Hela tiden med ett slutmål att köra rallycross i den högsta klassen och göra det internationellt. Med stegen från crosskart till supercar-lites är riktningen satt för värmlänningen Andersson. Och inför årets säsong blev det ett teambyte när han tog klivet in i Kristofferssons Motorsport och där blev teamkollega med trefaldige världsmästaren i rallycross, Johan Kristoffersson.


- De har en enorm erfarenhet i hela teamet och att sen arbeta med Johan Kristoffersson som mentor har varit mycket utvecklande. Vi lägger ner mycket tid i det här, inte bara analysera data utan väldigt mycket fysisk träning och arbetar med den mentala biten. Sen har Johan så otroligt mycket rutin och kunskap i inställningar och körning. Han är som en uppslagsbok och jag försöker bara suga i mig allt jag kan, säger Nils Andersson.

MISSA INTE: Få full tillgång till helgens sändningar med All Access

"Jag har jagat guld sedan jag började med motorsport"

Teambytet blev ett steg i rätt riktning har det visat sig. Inför deltävling tre och fyra som körs i Piteå i helgen leder Nils Andersson mästerskapet.

- Att vinna ett SM-guld kanske skulle vara det viktigaste hittills för mig i karriären. Jag har jagat ett guld sedan jag började med motorsport, så det skulle betyda mycket. Men det är många poäng kvar att köra om och nu kommer vi till en ny bana som jag inte kört på. Det är alltid lite extra krävande att komma in i en ny bana, men det ska bli kul, säger Nils Andersson som under gångna helgen tävlade i Finland när Rally X Nordic körde sin femte och sjätte deltävling där. En serie som Andersson just nu är tvåa i. - Där i Finland var det nästan en racingbana. Vi körde med rejäl racing setup, men i Piteå lär det bli till att ställa tillbaka till rallycross igen. Sen gäller det att hitta rätt med de inställningarna, menar Andersson som blir den att slå för konkurrenterna under kommande helg i Piteå. - För mig blir det att fortsätta se det som en tävling som alla andra och ta så mycket poäng som möjligt utan risker, avslutar SM-ledaren i Supercar-lites, Nils Andersson. Under helgen körs det om SM-poäng i klasserna Supercar Lites, 2400, 2150 och JSM 2150. Många rafflande heat väntas och tävlingarna kommenteras av bröderna Holmudd, Christian och Johan. Se Rallycross-SM live och i repris på solidsport.com/sbfplay

Helgens schema för SM i Piteå.

Preliminärt tidsschema lördag
09:50 Uppsnack och studio
10:00 Q1
11:40 Studio, summering och intervjuer
12:00 Q2
13:40 Studio, summering och intervjuer
14:30 Q3
16:10 Studio, summering och intervjuer
16:30 Semi / finaler 


Preliminärt tidsschema söndag 

09:20 Uppsnack och studio
09:30 Q1
11:05 Studio, summering och intervjuer
11:20 Q2 12:55
Studio, summering och intervjuer
13:40 Q3 15:15 Studio, summering och intervjuer
15:30 Semi / finaler

Kommande livesändningar på Solidsport: 

More news

Se Finnskoga Festivalen i Höljes live på SBFplay

Mitten av augusti är normalt likhetstecken med Finnskoga Festivalen i Folkrace på Höljesbanan. I år fick dock planerna justeras då VM i Rallycross flyttades till den planerade helgen. Tredagarstävlingen blir nu en tvådagars som även kan ses live på SBF Play som pay per view.

Read more

Superfinal när SM i rallycross avgörs i Arvika

Superfinal i Arvika. Det är vad som väntar i helgen för SM-förarna i rallycross när det nu är dags att avgöra var medaljerna ska hamna. All action kan ses live på Svensk Bilsports egen kanal sbfplay.se med start nu på fredag.

Read more

SM i Rallycross från Västerås – live på sbfplay.se

Han har vunnit tre av de fyra körda deltävlingarna och leder mästerskapet i 2400 med sjutton poäng före närmaste konkurrent. I helgen blir Jim Jansson den jagade när deltävling fem och sex av SM-serien i Rallycross körs i Västerås.

Read more

Gotland bjuder upp till Folkracefest – se alla racen live på sbfplay.se

Äntligen är det åter dags för sommarfolkrace när Guta Festivalen traditionsenligt kan genomföras efter ett tomt 2020. Allt kan ses live på Svensk Bilsports egen kanal, www.sbfplay.se. Över 200 förare kommer till start i de totalt fyra klasserna som kommer köras.

Read more