News

För två säsonger sedan kom Kevin Gaines tillbaka till Uppsala som assisterande coach, efter ett par år i Alvik och därefter coachuppehåll. Samtidigt började klubben titta på att plocka tillbaka spelare som spelat i SBL för att höja kvalitén. Uppsala Basket har inför säsongen 2021/22 tydligt aviserat att ett av klubbens mål är att vinna Superettan och avancera till SBL.

Nytt för i år är att beteckningen RM blir USM, men det handlar endast om paketering och inte om innehållet. De olika tävlingsbestämmelserna kvarstår.

12 lag skall bli 14. Basketligan har flera lediga platser. Ligan avgörs via slutspel för första gången. Starkare lag än någonsin tidigare. Årets Superettan herr kommer bjuda på tävling, rivalitet, lycka och besvikelse som vi inte har sett förut.

Sex spännande matcher väntar i SBL Dam kommande helg. Kan Helsingborg knipa säsongens första seger? Kan A3 minska avståndet till serieledande Alvik? Svaren får ni i helgen. Dec 2020.

En ny helg stundar och det innebär nya matcher i SBL Dam, där tre matcher står på schemat. Ett extra spännande möte väntar på söndagseftermiddagen, där Mark möter Helsingborg, där båda lagen jagar första segern för säsongen.

Efter drygt tre veckors uppehåll är det återigen dags för match i SBL Dam. Och vi får en het match direkt. Toppmöte mellan ettan Alvik och tvåan Eos Alvik i Åkeshovshallen. Matchen drar igång klockan 17 och livesänds på Solidsport.