News

Under helgen och nästa börjar en av årets baskethöjdpunkter - USM och RM. Och majoriteten av matcherna kommer gå att se live på Solidsport.

SolidSport gör tillsammans med Svenska Basketbollförbundet en rejäl satsning på Superettan för herrar. Samtliga matcher från ligan kommer att livesändas på Solidsport, och utvalda matcher kommer även att exponeras i Telias utbud. Samtidigt får fansen en unik möjlighet att stötta sitt favoritlag och bidra till klubbens utveckling.

Han fick taket på Baltiska Hallen att lyfta med en monsterdunk. Den spektakuläre talangen Elijah Clarance, 21, har snabbt blivit en hjälte och förebild för många unga basketspelare i Sverige. – Det chockar mig ibland, säger Clarance.

En omöjlig match? Eller en chans att visa upp sig mot högkalibrigt NBA-motstånd lett av stjärnan Dennis Schröder? Frågar du de svenska talangerna Melwin Pantzar, 19, och Elijah Clarence, 21, inför mötet med Tyskland så är svaret givet. - Jag är taggad. Alla strävar efter att spela i NBA och det gör jag också, säger Clarance. - Om det är realistiskt att drömma om NBA? Absolut, säger Pantzar. Du ser matchen Tyskland-Sverige live på SolidSport söndagen den 11 augusti klockan 18.00.

Det var en förlust som tog Sverige närmare ett EM-slutspel. Vitryssland vann i Minsk sista gruppmatchen i förkvalet med 73-60 - men Sverige vann gruppen och är nu nära att uppfylla drömmen. - Tre av fyra lag går vidare till EM från nästa kvalgrupp, så det är absolut möjligt att att ta oss till EM-slutspel, säger Ludvig Håkanson.

Till vardags spelar han ihop med några av världens bästa spelare i världens bästa basketlag. Men NBA-stjärnan Jonas Jerebko, 31, har samtidigt full koll på landslagets kval och uppmanar nu de blågula fansen att stötta Sverige på plats eller via SolidSports livesändning i resan mot EM-slutspel. Där Golden State Warriors-stjärnan säger att han gärna vill vara med: - Självklart skulle det vara kul med EM-slutspel för Sverige!