"Vi ska slåss i toppen"

I Söderhamns omklädningsrum är ett välkänt ansikte tillbaka inför säsongen. Rutinerade Viktor Brodd som spenderade förra säsongen i Tyskland är redo för comeback i Sverige och Söderhamn.
- Det känns bra att vara tillbaka, säger Viktor Brodd till Solidsport News.

Under tisdagskvällen drar Pingisligan igång, där Söderhamn tar emot Munkedal i den första omgången. Med i laget är den nygamle Viktor Brodd. 30-åringen som spelade för TTC Neu-Ulm i den tyska ligan förra säsongen har återvänt för att vinna SM-guld med Söderhamn. 

 - Vi ska vara med och slåss i toppen. Det är något jag tycker vi ska satsa på, säger Viktor Brodd.

"Problem med en axel"

Både han själv och laget står redo för premiären och känslan i truppen är god berättar Viktor Brodd. 

 - Jag har haft problem med en axel och inte spelat sedan mars, men de andra i laget har kunnat spela. Lite svårt att veta var jag står men vi har tränat på bra och det har känts bra för mig på träning. Vi går för seger helt klart, säger han.

"Det ger oss chansen att komma ännu närmre varandra"

Brodd har hunnit fylla 30 vilket gör honom äldst i laget. Med åldern kommer rutin, något som Brodd hoppas kunna bidra med till laget och de yngre spelarna i truppen. 

 - Vi har några yngre killar i laget som är påväg framåt, så jag ska försöka peppa och hjälpa dem på vägen, säger Viktor Brodd. För Söderhamn blir det långa bussresor till bortamatcherna under säsongen. Men det är, förutom att spela matcherna, det Viktor Brodd ser fram emot allra mest. 

 - Det är skönt med bussresorna. Vi har redan bra sammanhållning i truppen, men de långa resorna ger oss chansen att komma ännu närmre varandra, säger han. 

Alla matcher från Pingisligan kommer livesändas på solidsport.com/pingiskanalen 
Som tittare kan du också bli Månadssupporter till ditt favoritlag och därmed även stötta klubben ekonomiskt.

Vill du också tipsa oss om nyheter? Maila in till redaktionen på redaktionen@solidsport.com

More news

Så livesänds Pingisligan 2021/2022

Det är äntligen dags för en ny pingissäsong. Precis som tidigare år kommer samtliga matcher i Sveriges hösgstaliga, Pingisligan, gå att se live och i repris på Solidsport.

Read more

SM-final i Söderhamn

Ikväll (20/5) klockan 18.30 spelas den andra SM-finalen i av Pingisligan by STIGA mellan Halmstad BTK och Söderhamns UIF. Halmstad som vann det första mötet med 4-2 har nu förflyttat sig norrut och upp till Söderhamn där ett revanschsuget gäng väntar. Vid seger för Halmstad så vinner de SM-guldet 2021. Vid seger för SUIF så väntar en avgörande final på måndag (24/5) i Halmstad.

Read more

SM-finaler 2021

Idag (18/5-2021) inleds SM-finalspelet och det kommer bli ett intensivt spelschema med en massa spännande matcher. SM-titlarna ska fördelas och Pingisligan by STIGA ska vinnas.

Read more

"Om ett par år hotar vi om VM-guld"

Det andra SM-guldet i singel var speciellt. Det fick Anton Källberg, 22, vinna på hemmaplan i Söderhamn. Och när frågor om svensk pingis framtid poppar upp så ser han nästan inga gränser alls. - Kina är svårstoppat, men om ett par år så kan vi vara med och hota om ett VM-guld i lag, säger Källberg.

Read more