"Vi kan verkligen utmana Eslöv"

Inte oväntat är det Eslöv AI BTK och Halmstad BTK som toppar Pingisligan efter åtta omgångar.
Hos de regerande mästarna från Skåne krossar Truls Möregårdh och japanen Sida Satoshi allt motstånd och laget är ännu obesegrat. Men Halmstad har inga planer på att ge bort ännu ett guld till värsta konkurrenten.
– Vi har ett lag som verkligen kan utmana Eslöv, säger Simon Arvidsson.

Se alla matcher i Pingisligan och stötta DITT lag - bli Månadssupporter!

Laget har bara en förlust, som inkasserade just i förra mötet med Eslöv i december förra året.

Och klassiska Halmstad tänker utmana om SM-guldet hela vägen in i kaklet den här säsongen.

– Det känns som om det kan bli vi två som är de starkaste lagen, även om man aldrig vet aldrig som händer. Och vi har ett lag som verkligen kan utmana Eslöv, säger Simon Arvidsson.

– Vår styrka är att vi har ett så jämnt lag, och alla fyra spelare är riktigt bra. Varje gång vi har möjlighet ta ett byte för att variera laguppställningen mot de bättre lagen så tar vi den. Vi har olika spelstilar, med Fabian (åkerström) som är lite deff, jag är vänsterhänt och Elias Ranefur) och Tom (Jarvis) spelar lite som vanligt . Det finns inte något lag som skulle passa oss dåligt och vi kan göra bra resultat mot alla.

Ser man i toppen av den individuella statistiken så leder Truls Möregårdh med sin matchkvot på 9-0, och han följs av lagkamraten Satoshi (8-0). Tätt därefter följer dock Halmstad-trion Simon Arvidsson (7-1), Elias Ranefur (9-2), Fabian Åkerström (8-2).

Vi är laddade för andra matchen mot Eslöv.

– Målet att spränga alla förlustnollor som de har. Glöm inte att både jag och Fabian hade nollor fram till första matchen med Eslöv…

Simon Arvidsson gillar spelet i Pingisligan, men erkänner att matcherna mot seriens tyngsta kittlar lite mer:

– Det är så pass få matcher så det hinner aldrig bli någon serielunk, jag ser fram fram emot att möta alla lagen. Men, visst, topplagen med spelare som har bra kvoter, det kanske man ser fram emot lite mer, man är lite mer taggad.  

Dominanten Eslöv har vunnit 13 av de 15 senaste SM-gulden, medan Halmstad stack emellan så sent som 2018.

Vad kommer avgöra var guldet hamnar till slut den här gången?

– Det ser ut bli vi och Eslöv som blir etta och tvåa, och då gäller det att vara på topp i slutspelet. Jag hoppas att vår bredd kan fälla avgörandet till slut. Jag vet, Eslöv har vunnit många gånger, - men Halmstad har en vinnarkultur också, avslutar Simon Arvidsson.

Se alla matcher i Pingisligan och stötta DITT lag - bli Månadssupporter!

Mathias Lühr
mluhr@solidsport.com

More news

Så livesänds Pingisligan 2021/2022

Det är äntligen dags för en ny pingissäsong. Precis som tidigare år kommer samtliga matcher i Sveriges hösgstaliga, Pingisligan, gå att se live och i repris på Solidsport.

Read more

SM-final i Söderhamn

Ikväll (20/5) klockan 18.30 spelas den andra SM-finalen i av Pingisligan by STIGA mellan Halmstad BTK och Söderhamns UIF. Halmstad som vann det första mötet med 4-2 har nu förflyttat sig norrut och upp till Söderhamn där ett revanschsuget gäng väntar. Vid seger för Halmstad så vinner de SM-guldet 2021. Vid seger för SUIF så väntar en avgörande final på måndag (24/5) i Halmstad.

Read more

SM-finaler 2021

Idag (18/5-2021) inleds SM-finalspelet och det kommer bli ett intensivt spelschema med en massa spännande matcher. SM-titlarna ska fördelas och Pingisligan by STIGA ska vinnas.

Read more

"Vi ska slåss i toppen"

I Söderhamns omklädningsrum är ett välkänt ansikte tillbaka inför säsongen. Rutinerade Viktor Brodd som spenderade förra säsongen i Tyskland är redo för comeback i Sverige och Söderhamn. - Det känns bra att vara tillbaka, säger Viktor Brodd till Solidsport News.

Read more