"Stor fördel för oss att han inte är med"

Två nyckelspelare följer den viktiga ligamatchen mellan Eslöv och Söderhamn - från Japan.

Stjärnorna Truls Möregårdh, 17, och Jin Takuya är lagkamrater i Saitama, men i den svenska Pingisligan så representerar de var sitt lag.

- Jag hoppas att jag vaknar upp till en 4-0-seger, så ser jag reprisen på Solidsport, säger Eslövs Truls Möregårdh med ett skratt.

Ettan mot trean i tabellen.

Matchen mellan Eslöv och Söderhamn är inte bara ett toppmöte, det är också en chans att skaffa sig ett mentalt överläge inför det stundande slutspelet.

Alla matcher är viktiga för att vinna grundserien, säger supertalangen Truls Möregårdh, som var med och vann SM-guldet till Eslöv i fjol.

För tillfället är han i Japan och representerar Saitama i den starka japanska högstaligan, men Truls har bra koll på vad som händer på hemmaplan.

- Eftersom jag spelar i samma lag som Söderhamns Jin Takuya här i Japan, så vet jag att han inte heller kommer att vara på på plats mot Eslöv på tisdag. Han ör en av seriens bästa spelare, om inte den allra bästa, så det är naturligtvis till stor fördel för oss att han inte är med, säger Truls.

- Söderhamn har dock gjort det väldigt bra utan Anders (Eriksson) och Jin, så det kommer bli en tuff match.

Sanningen är att båda spelarna håller absolut elitklass i Pingisligan. Truls Möregårdh har en matchkvot på 9-0, och Jin Takuya står på 9-1 i individuella matcher.

När är du själv tillbaka i seriespel, Truls?

- Jag är tillbaka till det två sista matcherna i grundserien,

Hur går det för dig i Saitama, det låter som en verklig utmaning?

- Det går väldigt bra här. Tuff träning och väldigt bra matcher, jag lär mig och utvecklas inte bara inom pingisen utan också som person, säger Truls.

Okej, hur följer du matchen Eslöv-Söderhamn?

- Eftersom jag har kommit in i tiden nu i Japan så kommer jag förmodligen att sova. Men jag hoppas att jag vaknar upp till en 4-0-vinst såklart. 

- Och så kollar jag reprisen på Solidsport!


Mathias Lühr

mluhr@solidsport.com

More news

Så livesänds Pingisligan 2021/2022

Det är äntligen dags för en ny pingissäsong. Precis som tidigare år kommer samtliga matcher i Sveriges hösgstaliga, Pingisligan, gå att se live och i repris på Solidsport.

Read more

SM-final i Söderhamn

Ikväll (20/5) klockan 18.30 spelas den andra SM-finalen i av Pingisligan by STIGA mellan Halmstad BTK och Söderhamns UIF. Halmstad som vann det första mötet med 4-2 har nu förflyttat sig norrut och upp till Söderhamn där ett revanschsuget gäng väntar. Vid seger för Halmstad så vinner de SM-guldet 2021. Vid seger för SUIF så väntar en avgörande final på måndag (24/5) i Halmstad.

Read more

SM-finaler 2021

Idag (18/5-2021) inleds SM-finalspelet och det kommer bli ett intensivt spelschema med en massa spännande matcher. SM-titlarna ska fördelas och Pingisligan by STIGA ska vinnas.

Read more

"Vi ska slåss i toppen"

I Söderhamns omklädningsrum är ett välkänt ansikte tillbaka inför säsongen. Rutinerade Viktor Brodd som spenderade förra säsongen i Tyskland är redo för comeback i Sverige och Söderhamn. - Det känns bra att vara tillbaka, säger Viktor Brodd till Solidsport News.

Read more