SM-finaler 2021

Idag (18/5-2021) inleds SM-finalspelet och det kommer bli ett intensivt spelschema med en massa spännande matcher. SM-titlarna ska fördelas och Pingisligan by STIGA ska vinnas.

För damer så har Köpings BTK Dam kvalificerat sig via 2-1 i matcher mot Halmstad BTK, de möter i finalen Eslövs PK som i två raska möten vann över Lekstorps IF.


På herrsidan så besegrade Halmstad BTK mesta mästarna Eslöv med 2-0 i matcher och bröt därmed deras mäktiga svit på 15 (!) raka finaler! Söderhamns UIF gjorde två av sina vassaste insatser för säsongen i semifinalerna mot Spårvägens BTK där hälsingarna vann med 2-0 mot serievinnarna från Stockholm.


Finalerna spelas i bäst av tre matcher och spelas enligt nedanstående schema.


Herrarnas finaler

Tisdag 18/5, 18:30, Halmstad BTK – Söderhamns UIF

Torsdag 20/5, 18:30, Söderhamns UIF – Halmstad BTK

Måndag 24/5, 18:30, Halmstad BTK – Söderhamns UIF (eventuellt)


Damernas finaler

Onsdag 19/5, 18:30, Köpings BTK Dam – Eslövs PK

Fredag 21/5, 18:30, Eslövs PK – Köpings BTK Dam

Lördag 22/4, 11.00, Eslövs PK – Köpings BTK Dam (eventuellt)


Alla matcher sänds live via Pingiskanalen och för endast 39 kr/match eller 49 kr/månad får du tillgång till innehållet, 50% av intäkterna tillfaller den förening du väljer att bli månadssupporter för.

More news

Så livesänds Pingisligan 2021/2022

Det är äntligen dags för en ny pingissäsong. Precis som tidigare år kommer samtliga matcher i Sveriges hösgstaliga, Pingisligan, gå att se live och i repris på Solidsport.

Read more

SM-final i Söderhamn

Ikväll (20/5) klockan 18.30 spelas den andra SM-finalen i av Pingisligan by STIGA mellan Halmstad BTK och Söderhamns UIF. Halmstad som vann det första mötet med 4-2 har nu förflyttat sig norrut och upp till Söderhamn där ett revanschsuget gäng väntar. Vid seger för Halmstad så vinner de SM-guldet 2021. Vid seger för SUIF så väntar en avgörande final på måndag (24/5) i Halmstad.

Read more

"Vi ska slåss i toppen"

I Söderhamns omklädningsrum är ett välkänt ansikte tillbaka inför säsongen. Rutinerade Viktor Brodd som spenderade förra säsongen i Tyskland är redo för comeback i Sverige och Söderhamn. - Det känns bra att vara tillbaka, säger Viktor Brodd till Solidsport News.

Read more

"Om ett par år hotar vi om VM-guld"

Det andra SM-guldet i singel var speciellt. Det fick Anton Källberg, 22, vinna på hemmaplan i Söderhamn. Och när frågor om svensk pingis framtid poppar upp så ser han nästan inga gränser alls. - Kina är svårstoppat, men om ett par år så kan vi vara med och hota om ett VM-guld i lag, säger Källberg.

Read more