"Då är vi extremt farliga"

Söderhamn är det historiska pingisfästet där stjärnorna fortsätter att trängas runt träningsborden.
Och där man inte tänker släppa drömmen om det omöjliga:
SM-guldet 2020.
- Vi har en skaplig chans att skrälla, säger Anton Hjort, 21.

Se alla matcher i Pingisligan och stötta DIN klubb - bli Månadssupporter!

Att det finns kapacitet i Söderhamns UIF den här säsongen, det är Anton själv ett bra bevis för.

Matchkvoten efter tolv spelade matcher är åtta segrar och bara fyra förluster, vilket placerar honom högt upp på listan av de spelare i Pingisligan som vunnit flest individuella segrar.

Då ska Anton Hjort normalt kämpa om att vara trea eller fyra i laguppställningen i Söderhamn, som i bästa fall innehåller den skicklige japanen Takuya Yin och Anders Eriksson.

- En anledning till att vi halkat efter Eslöv och Halmstad lite i tabellen är att Yin inte spelat alla matcher och att Anders varit skadad sedan oktober. Ändå ser läget ganska bra ut, vi har en stabil tredjeplats i ligan och det är bra, säger Hjort.

Söderhamn är en klassisk bordtennisort i Sverige, med bland annat fem SM-guld (det senaste 2010) - och den traditionen lever vidare.

Jag tycker vi har skapliga chanser att skrälla

I lagets träningsgrupp i dag så finns bland andra utlandsproffsen Jon Persson, Jens Lundquist, Hampus Nordberg och Viktor Brodd, som alla bor i Söderhamn.

- Vi är en grym träningsgrupp med många toppspelare, och det är ju väldigt bra att de tränar med oss. Dessutom har vi duktiga tränare i Thomas von Scheele och Tobias Bergman, som även coachar juniorlandslaget, säger Anton Hjort.

Regerande mästarna Eslöv och Halmstad är givna finalfavoriter i år, vad måste ni göra för att skrälla mot något av dessa lagen i en semifinal?

- Går vi till ett slutspel så är tanken att vår japan Yin ska vara med. Han är en av de vassaste spelarna i serien och kan vinna två matcher varje gång vi spelar. Då är vi också extremt farliga mot alla lag, säger Hjort.

- Sen handlar det om att gå in utan respekt, oavsett om vi är underdogs mot till exempel Eslöv med Truls Möregårdh och Satoshi Aida.

Vilket lag - Eslöv eller Halmstad - har ni störst chans att skrälla mot?

- Svårt att säga. Eslöv är nog snäppet vassare med Truls och Aida, men det är jäkligt svårt att svara på. Jag tycker vi har chansen, vi är inte favoriter, men jag tycker vi har skapliga chanser att skrälla, säger Anton Hjort, och fortsätter:

- Ettan i serien får välja mellan trean och fyran i semifinal. Jag vill ju tror att ettan ser oss som ett vasst lag, inte minst för att Yin har en så pass hög högstanivå.

Skulle du välja Söderhamn i semifinal om du vann serien?

- Nej.

Se alla matcher i Pingisligan och stötta DIN klubb - bli Månadssupporter!


Mathias Lühr

mluhr@solidsport.com

More news

Så livesänds Pingisligan 2021/2022

Det är äntligen dags för en ny pingissäsong. Precis som tidigare år kommer samtliga matcher i Sveriges hösgstaliga, Pingisligan, gå att se live och i repris på Solidsport.

Read more

SM-final i Söderhamn

Ikväll (20/5) klockan 18.30 spelas den andra SM-finalen i av Pingisligan by STIGA mellan Halmstad BTK och Söderhamns UIF. Halmstad som vann det första mötet med 4-2 har nu förflyttat sig norrut och upp till Söderhamn där ett revanschsuget gäng väntar. Vid seger för Halmstad så vinner de SM-guldet 2021. Vid seger för SUIF så väntar en avgörande final på måndag (24/5) i Halmstad.

Read more

SM-finaler 2021

Idag (18/5-2021) inleds SM-finalspelet och det kommer bli ett intensivt spelschema med en massa spännande matcher. SM-titlarna ska fördelas och Pingisligan by STIGA ska vinnas.

Read more

"Vi ska slåss i toppen"

I Söderhamns omklädningsrum är ett välkänt ansikte tillbaka inför säsongen. Rutinerade Viktor Brodd som spenderade förra säsongen i Tyskland är redo för comeback i Sverige och Söderhamn. - Det känns bra att vara tillbaka, säger Viktor Brodd till Solidsport News.

Read more