Toppmöte väntar i jakten på seriesegern: "Viktig värdemätare"

En sista chans att utmana om seriesegern.
Men mötet mellan Eslöv AI BTK och Halmstad BTK - live på Solidsport - betyder mycket mer än så.

– Vi siktar på att möta Eslöv igen, troligen i en SM-final - och då gäller det att hitta rätt uppställningar, säger Halmstads tränare Ulf “Tickan” Carlsson.

Se alla matcher i Pingisliga och stötta DITT lag – bli Månadssupporter!

En sista chans att utmana om seriesegern.

Men mötet mellan Eslöv AI BTK och Halmstad BTK - live på Solidsport - betyder mycket mer än så.

Vi siktar på att möta Eslöv igen, troligen i en SM-final - och då gäller det att hitta rätt uppställningar, säger Halmstads tränare Ulf “Tickan” Carlsson.

Titelförsvarande Eslöv leder Pingisligan med sex poäng då tre matcher återstår av grundserien.

Och Ulf Carlsson är imponerad av det han sett av värste konkurrenten den här säsongen.

– Eslöv har imponerat i år, ändå har man haft Truls (Möregårdh) borta i ett antal matcher på grund av hans spel i Japan. De har ändå noll tappade poäng efter så här många omgångar, och det är imponerande. De visar upp en bredd, inte bara en topp, säger Carlsson.

Hans Halmstad parkerar som tvåa i tabellen, sex poäng bakom Eslöv.

Söndagens match på hemmaplan blir alltså en sista liten chans att utmana om seriesegern. Men enligt “Tickan” Carlsson så betyder den mer än så.

Det är jätteviktigt på det sättet att vi siktar på att möta Eslöv igen, troligen i en final, så de här två matcherna i serien är viktiga att ha med sig. Det blir en värdemätare, vi får se var vi står och om vi behöver gasa lite extra.

– Och det här är ingen ingen fotbollsmatch, det är en individuell sport som man spelar i lag. Då är det viktigt att få koll på vem som passar mot vem, att hitta rätt uppställningar, säger Carlsson.

Truls Möregårdh har 9-0 i matchkvot den här säsongen, vilken av era spelare passar bäst mot 17-åringen?

– Tja, Elias (Ranefur) har slagit Truls och pressat honom vi andra tillfällen. Tom Jarvis har också spelat bra mot Trul, men jag tänker inte avslöja tankarna nu. Så här, ska vi slå Eslöv så behöver vi skrälla i vissa matcher, och Truls och Aida Satoshi är de tunga namnen, säger Carlsson.

– Vi har inte heller förlorat många poäng den här säsongen, men det är vi som jagar och Eslöv har varit starkast i år. Vi slår under underläge, men det är i slutspelet som det gäller. En förlust nu tar jag gärna om vi slår dem i en eventuell final längre fram.

Se alla matcher i Pingisliga och stötta DITT lag – bli Månadssupporter!

Mathias Lühr
mluhr@solidsport.com

More news

"Stor fördel för oss att han inte är med"

Två nyckelspelare följer den viktiga ligamatchen mellan Eslöv och Söderhamn - från Japan. Stjärnorna Truls Möregårdh, 17, och Jin Takuya är lagkamrater i Saitama, men i den svenska Pingisligan så representerar de var sitt lag. - Jag hoppas att jag vaknar upp till en 4-0-seger, så ser jag reprisen på Solidsport, säger Eslövs Truls Möregårdh med ett skratt.

Read more

"Då är vi extremt farliga"

Söderhamn är det historiska pingisfästet där stjärnorna fortsätter att trängas runt träningsborden. Och där man inte tänker släppa drömmen om det omöjliga: SM-guldet 2020. - Vi har en skaplig chans att skrälla, säger Anton Hjort, 21.

Read more

"Vi kan verkligen utmana Eslöv"

Inte oväntat är det Eslöv AI BTK och Halmstad BTK som toppar Pingisligan efter åtta omgångar. Hos de regerande mästarna från Skåne krossar Truls Möregårdh och japanen Sida Satoshi allt motstånd och laget är ännu obesegrat. Men Halmstad har inga planer på att ge bort ännu ett guld till värsta konkurrenten. – Vi har ett lag som verkligen kan utmana Eslöv, säger Simon Arvidsson.

Read more

Möregårdh: “Det vore vansinne”

Pingisligan rullar igång igen och suveräna serieledaren Eslöv AI BTK kommer till Stockholm för att vinna sin åttonde raka match. Med sig till matchen mot Spårvägens BTK har man två av ligans tre obesegrade spelare: supertalangen Truls Möregårdh och japanen Aida Satoshi. – Det är verkligen ingen intern tävling mellan mig och Aida, det hade varit vansinne, säger Möregårdh, 17.

Read more