Toppmöte väntar i jakten på seriesegern: "Viktig värdemätare"

En sista chans att utmana om seriesegern.
Men mötet mellan Eslöv AI BTK och Halmstad BTK - live på Solidsport - betyder mycket mer än så.

– Vi siktar på att möta Eslöv igen, troligen i en SM-final - och då gäller det att hitta rätt uppställningar, säger Halmstads tränare Ulf “Tickan” Carlsson.

Se alla matcher i Pingisliga och stötta DITT lag – bli Månadssupporter!

En sista chans att utmana om seriesegern.

Men mötet mellan Eslöv AI BTK och Halmstad BTK - live på Solidsport - betyder mycket mer än så.

Vi siktar på att möta Eslöv igen, troligen i en SM-final - och då gäller det att hitta rätt uppställningar, säger Halmstads tränare Ulf “Tickan” Carlsson.

Titelförsvarande Eslöv leder Pingisligan med sex poäng då tre matcher återstår av grundserien.

Och Ulf Carlsson är imponerad av det han sett av värste konkurrenten den här säsongen.

– Eslöv har imponerat i år, ändå har man haft Truls (Möregårdh) borta i ett antal matcher på grund av hans spel i Japan. De har ändå noll tappade poäng efter så här många omgångar, och det är imponerande. De visar upp en bredd, inte bara en topp, säger Carlsson.

Hans Halmstad parkerar som tvåa i tabellen, sex poäng bakom Eslöv.

Söndagens match på hemmaplan blir alltså en sista liten chans att utmana om seriesegern. Men enligt “Tickan” Carlsson så betyder den mer än så.

Det är jätteviktigt på det sättet att vi siktar på att möta Eslöv igen, troligen i en final, så de här två matcherna i serien är viktiga att ha med sig. Det blir en värdemätare, vi får se var vi står och om vi behöver gasa lite extra.

– Och det här är ingen ingen fotbollsmatch, det är en individuell sport som man spelar i lag. Då är det viktigt att få koll på vem som passar mot vem, att hitta rätt uppställningar, säger Carlsson.

Truls Möregårdh har 9-0 i matchkvot den här säsongen, vilken av era spelare passar bäst mot 17-åringen?

– Tja, Elias (Ranefur) har slagit Truls och pressat honom vi andra tillfällen. Tom Jarvis har också spelat bra mot Trul, men jag tänker inte avslöja tankarna nu. Så här, ska vi slå Eslöv så behöver vi skrälla i vissa matcher, och Truls och Aida Satoshi är de tunga namnen, säger Carlsson.

– Vi har inte heller förlorat många poäng den här säsongen, men det är vi som jagar och Eslöv har varit starkast i år. Vi slår under underläge, men det är i slutspelet som det gäller. En förlust nu tar jag gärna om vi slår dem i en eventuell final längre fram.

Se alla matcher i Pingisliga och stötta DITT lag – bli Månadssupporter!

Mathias Lühr
mluhr@solidsport.com

More news

"Vi ska slåss i toppen"

I Söderhamns omklädningsrum är ett välkänt ansikte tillbaka inför säsongen. Rutinerade Viktor Brodd som spenderade förra säsongen i Tyskland är redo för comeback i Sverige och Söderhamn. - Det känns bra att vara tillbaka, säger Viktor Brodd till Solidsport News.

Read more

"Om ett par år hotar vi om VM-guld"

Det andra SM-guldet i singel var speciellt. Det fick Anton Källberg, 22, vinna på hemmaplan i Söderhamn. Och när frågor om svensk pingis framtid poppar upp så ser han nästan inga gränser alls. - Kina är svårstoppat, men om ett par år så kan vi vara med och hota om ett VM-guld i lag, säger Källberg.

Read more

Dags för final!

Idag spelar både herrarna och damerna singel-final. Du ser matcherna live på Solidsport.

Read more

"Går för att försvara SM-guldet"

En månads hård träning och tuffa matcher i Japan. Nu är Truls Möregårdh, 17, tillbaka i Sverige för att leda sitt Eslöv in i slutspelet - och försvara sitt guld i SM. - Jag ska göra mitt bästa och om jag kommer upp i min högsta nivå så finns det bra chanser att vinna, säger Möregårdh. Du ser både Pingisligan och SM - live på Solidsport.

Read more