"Stor fördel för oss att han inte är med"

Två nyckelspelare följer den viktiga ligamatchen mellan Eslöv och Söderhamn - från Japan.

Stjärnorna Truls Möregårdh, 17, och Jin Takuya är lagkamrater i Saitama, men i den svenska Pingisligan så representerar de var sitt lag.

- Jag hoppas att jag vaknar upp till en 4-0-seger, så ser jag reprisen på Solidsport, säger Eslövs Truls Möregårdh med ett skratt.

Ettan mot trean i tabellen.

Matchen mellan Eslöv och Söderhamn är inte bara ett toppmöte, det är också en chans att skaffa sig ett mentalt överläge inför det stundande slutspelet.

Alla matcher är viktiga för att vinna grundserien, säger supertalangen Truls Möregårdh, som var med och vann SM-guldet till Eslöv i fjol.

För tillfället är han i Japan och representerar Saitama i den starka japanska högstaligan, men Truls har bra koll på vad som händer på hemmaplan.

- Eftersom jag spelar i samma lag som Söderhamns Jin Takuya här i Japan, så vet jag att han inte heller kommer att vara på på plats mot Eslöv på tisdag. Han ör en av seriens bästa spelare, om inte den allra bästa, så det är naturligtvis till stor fördel för oss att han inte är med, säger Truls.

- Söderhamn har dock gjort det väldigt bra utan Anders (Eriksson) och Jin, så det kommer bli en tuff match.

Sanningen är att båda spelarna håller absolut elitklass i Pingisligan. Truls Möregårdh har en matchkvot på 9-0, och Jin Takuya står på 9-1 i individuella matcher.

När är du själv tillbaka i seriespel, Truls?

- Jag är tillbaka till det två sista matcherna i grundserien,

Hur går det för dig i Saitama, det låter som en verklig utmaning?

- Det går väldigt bra här. Tuff träning och väldigt bra matcher, jag lär mig och utvecklas inte bara inom pingisen utan också som person, säger Truls.

Okej, hur följer du matchen Eslöv-Söderhamn?

- Eftersom jag har kommit in i tiden nu i Japan så kommer jag förmodligen att sova. Men jag hoppas att jag vaknar upp till en 4-0-vinst såklart. 

- Och så kollar jag reprisen på Solidsport!


Mathias Lühr

mluhr@solidsport.com

More news

"Ser mig inte som favorit"

En månads hård träning och tuffa matcher i Japan. Nu är Truls Möregårdh, 17, tillbaka i Sverige för att leda sitt Eslöv in i slutspelet - och försvara sitt guld i SM. - Jag ska göra mitt bästa och om jag kommer upp i min högsta nivå så finns det bra chanser att vinna, säger Möregårdh. Du ser både Pingisligan och SM - live på Solidsport.

Read more

Toppmöte väntar i jakten på seriesegern: "Viktig värdemätare"

En sista chans att utmana om seriesegern. Men mötet mellan Eslöv AI BTK och Halmstad BTK - live på Solidsport - betyder mycket mer än så. – Vi siktar på att möta Eslöv igen, troligen i en SM-final - och då gäller det att hitta rätt uppställningar, säger Halmstads tränare Ulf “Tickan” Carlsson.

Read more

"Då är vi extremt farliga"

Söderhamn är det historiska pingisfästet där stjärnorna fortsätter att trängas runt träningsborden. Och där man inte tänker släppa drömmen om det omöjliga: SM-guldet 2020. - Vi har en skaplig chans att skrälla, säger Anton Hjort, 21.

Read more

"Vi kan verkligen utmana Eslöv"

Inte oväntat är det Eslöv AI BTK och Halmstad BTK som toppar Pingisligan efter åtta omgångar. Hos de regerande mästarna från Skåne krossar Truls Möregårdh och japanen Sida Satoshi allt motstånd och laget är ännu obesegrat. Men Halmstad har inga planer på att ge bort ännu ett guld till värsta konkurrenten. – Vi har ett lag som verkligen kan utmana Eslöv, säger Simon Arvidsson.

Read more