Stjärnornas hyllning: "En av de bästa bollarna jag sett"

Det är duellen som fått internet att koka och stjärnorna att jubla. Nu hyllas 14-åriga Emil Johnsson och 13-åriga David Björkryd av legenden J-O Waldner, VM-tvåan Mattias Falck och supertalangen Truls Möregårdh.
- En otrolig boll, säger Waldner.
- Vilken uppvisning, säger Falck.
- Helt sjuk. En av de bästa bollarna jag sett, säger Möregårdh.

Det var under Solidsports sändningar från Ängby International som guldkornet växte fram. En slagväxling som blev allt mer extrem och fascinerande, och som sedan fick internet att häpna.

På mindre än ett dygn så hade klippet från matchen mellan Emil Johnsson och David Björkryd drygt 200 000 visningar.
En av alla som vill hylla den sensationella talangen och galna bollen är SM-guldmedaljören Truls Möregårdh, 17.

- Den är verkligen helt sjuk! Två talanger med otroligt mycket bollkänsla. En av de bästa bollarna jag sett, säger Truls.

En otrolig boll av två fina talanger

En hälsning som huvudpersonerna uppskattar.
- David skulle nog växa två decimeter om han fick höra det. Truls är hans stora idol och en förebild för de yngre grabbarna. Det betyder mer än en miljon likes, säger Martin Björkryd, pappa till David.

Men det är inte bara Truls Möregårdh som sett och häpnats över talangernas superboll.
- En otrolig boll av två fina talanger, säger J-O Waldner, världens bästa pingisspelare genom tiderna.

Och den sensationella VM-tvåan och nuvarande världsnian Mattias Falck stämmer in i hyllningarna:
- En av de bästa bollarna som kommer spelas i år, den har allt. En helt fantastisk vilja och vilken uppvisning i känsla från båda spelarna. Mäkta imponerande!

Martin Björkryd menar dock att David - som är rankad bland de fem bästa 13-åringarna i Europa - tagit stormen i sociala medier med ro:

- Han är och tränar i Eskilstuna och haft något prov i skolan i dag. Det här påverkar inte David, trots att han vet att man pratar om honom.

Hur gick det då i matchen?
- Den här bollen stack ut i en väldigt bra match som David till slut vann med 11-8 i avgörande set. Eskilstunas lag vann också till slut hela tävlingen, säger Martin Björkryd.

Mathias Lühr
mluhr@solidsport.com

More news

Ny succé för Truls Möregårdh: "Laddad för Pingisligan nu"

Axelskadad för bara några veckor sedan. Silvermedaljör i JVM i helgen som gick. Och snart är medaljsamlaren Truls Möregårdh, 17, tillbaka i Pingisligan och på Solidsport igen. - Jag är riktigt laddad för matchen mot Halmstad, säger Eslövs stjärna.

Read more

Parasporten - en avgörande livlina för Frida: "Hade inte klarat mig utan"

Idrotten mäts ofta i framgångar och medaljer. Den borde kanske hellre mätas i livlinor. Det tycker Frida Dämhagen, en 27-åring som lever med ryggmärgsbråck och en omätbar kärlek till bordtennisen. - Jag hade inte klarat mig utan sporten, säger Frida.

Read more

Lilla Storfors - en maktfaktor i svensk pingis

Peka ut Storfors på en svensk karta och jag blir imponerad. Berätta sen vad den lilla orten är känd för och jag både bockar och bugar. Huvudpersonerna i den här historien heter i alla fall Anders Hulth, 59 och Tomas Bergquist, 65 - och svaret på den andra utmaningen är mest av allt pingis. - Tjejerna i laget och många man stöter på runt om i landet, säger: “Ni får fan inte sluta!, Ni bidrar med så mycket till svensk bordtennis”, säger Hulth. - Tja, en del motståndare tycker väl tvärtom också, vi är ju så pass bra nu….

Read more

Lühr: "Det är eldsjälarna som bygger upp föreningslivet"

Framgång handlar inte alltid om resurser och feta plånböcker. Det kräver också människor som brinner för sin klubb och bygger dess grundpelare, även kallat eldsjälar. Något Solidsports Mathias Lühr lyfter fram i sin senaste ledare. "Jag beundrar människor som utan att se feta sedelbuntar framför sig väljer ett liv där man hjälper andra att ta sig fram" skriver han.

Read more