Stjärnornas hyllning: "En av de bästa bollarna jag sett"

Det är duellen som fått internet att koka och stjärnorna att jubla. Nu hyllas 14-åriga Emil Johnsson och 13-åriga David Björkryd av legenden J-O Waldner, VM-tvåan Mattias Falck och supertalangen Truls Möregårdh.
- En otrolig boll, säger Waldner.
- Vilken uppvisning, säger Falck.
- Helt sjuk. En av de bästa bollarna jag sett, säger Möregårdh.

Det var under Solidsports sändningar från Ängby International som guldkornet växte fram. En slagväxling som blev allt mer extrem och fascinerande, och som sedan fick internet att häpna.

På mindre än ett dygn så hade klippet från matchen mellan Emil Johnsson och David Björkryd drygt 200 000 visningar.
En av alla som vill hylla den sensationella talangen och galna bollen är SM-guldmedaljören Truls Möregårdh, 17.

- Den är verkligen helt sjuk! Två talanger med otroligt mycket bollkänsla. En av de bästa bollarna jag sett, säger Truls.

En otrolig boll av två fina talanger

En hälsning som huvudpersonerna uppskattar.
- David skulle nog växa två decimeter om han fick höra det. Truls är hans stora idol och en förebild för de yngre grabbarna. Det betyder mer än en miljon likes, säger Martin Björkryd, pappa till David.

Men det är inte bara Truls Möregårdh som sett och häpnats över talangernas superboll.
- En otrolig boll av två fina talanger, säger J-O Waldner, världens bästa pingisspelare genom tiderna.

Och den sensationella VM-tvåan och nuvarande världsnian Mattias Falck stämmer in i hyllningarna:
- En av de bästa bollarna som kommer spelas i år, den har allt. En helt fantastisk vilja och vilken uppvisning i känsla från båda spelarna. Mäkta imponerande!

Martin Björkryd menar dock att David - som är rankad bland de fem bästa 13-åringarna i Europa - tagit stormen i sociala medier med ro:

- Han är och tränar i Eskilstuna och haft något prov i skolan i dag. Det här påverkar inte David, trots att han vet att man pratar om honom.

Hur gick det då i matchen?
- Den här bollen stack ut i en väldigt bra match som David till slut vann med 11-8 i avgörande set. Eskilstunas lag vann också till slut hela tävlingen, säger Martin Björkryd.

Mathias Lühr
mluhr@solidsport.com

More news

"Vi ska slåss i toppen"

I Söderhamns omklädningsrum är ett välkänt ansikte tillbaka inför säsongen. Rutinerade Viktor Brodd som spenderade förra säsongen i Tyskland är redo för comeback i Sverige och Söderhamn. - Det känns bra att vara tillbaka, säger Viktor Brodd till Solidsport News.

Read more

"Om ett par år hotar vi om VM-guld"

Det andra SM-guldet i singel var speciellt. Det fick Anton Källberg, 22, vinna på hemmaplan i Söderhamn. Och när frågor om svensk pingis framtid poppar upp så ser han nästan inga gränser alls. - Kina är svårstoppat, men om ett par år så kan vi vara med och hota om ett VM-guld i lag, säger Källberg.

Read more

Dags för final!

Idag spelar både herrarna och damerna singel-final. Du ser matcherna live på Solidsport.

Read more

"Går för att försvara SM-guldet"

En månads hård träning och tuffa matcher i Japan. Nu är Truls Möregårdh, 17, tillbaka i Sverige för att leda sitt Eslöv in i slutspelet - och försvara sitt guld i SM. - Jag ska göra mitt bästa och om jag kommer upp i min högsta nivå så finns det bra chanser att vinna, säger Möregårdh. Du ser både Pingisligan och SM - live på Solidsport.

Read more