"Då är vi extremt farliga"

Söderhamn är det historiska pingisfästet där stjärnorna fortsätter att trängas runt träningsborden.
Och där man inte tänker släppa drömmen om det omöjliga:
SM-guldet 2020.
- Vi har en skaplig chans att skrälla, säger Anton Hjort, 21.

Se alla matcher i Pingisligan och stötta DIN klubb - bli Månadssupporter!

Att det finns kapacitet i Söderhamns UIF den här säsongen, det är Anton själv ett bra bevis för.

Matchkvoten efter tolv spelade matcher är åtta segrar och bara fyra förluster, vilket placerar honom högt upp på listan av de spelare i Pingisligan som vunnit flest individuella segrar.

Då ska Anton Hjort normalt kämpa om att vara trea eller fyra i laguppställningen i Söderhamn, som i bästa fall innehåller den skicklige japanen Takuya Yin och Anders Eriksson.

- En anledning till att vi halkat efter Eslöv och Halmstad lite i tabellen är att Yin inte spelat alla matcher och att Anders varit skadad sedan oktober. Ändå ser läget ganska bra ut, vi har en stabil tredjeplats i ligan och det är bra, säger Hjort.

Söderhamn är en klassisk bordtennisort i Sverige, med bland annat fem SM-guld (det senaste 2010) - och den traditionen lever vidare.

Jag tycker vi har skapliga chanser att skrälla

I lagets träningsgrupp i dag så finns bland andra utlandsproffsen Jon Persson, Jens Lundquist, Hampus Nordberg och Viktor Brodd, som alla bor i Söderhamn.

- Vi är en grym träningsgrupp med många toppspelare, och det är ju väldigt bra att de tränar med oss. Dessutom har vi duktiga tränare i Thomas von Scheele och Tobias Bergman, som även coachar juniorlandslaget, säger Anton Hjort.

Regerande mästarna Eslöv och Halmstad är givna finalfavoriter i år, vad måste ni göra för att skrälla mot något av dessa lagen i en semifinal?

- Går vi till ett slutspel så är tanken att vår japan Yin ska vara med. Han är en av de vassaste spelarna i serien och kan vinna två matcher varje gång vi spelar. Då är vi också extremt farliga mot alla lag, säger Hjort.

- Sen handlar det om att gå in utan respekt, oavsett om vi är underdogs mot till exempel Eslöv med Truls Möregårdh och Satoshi Aida.

Vilket lag - Eslöv eller Halmstad - har ni störst chans att skrälla mot?

- Svårt att säga. Eslöv är nog snäppet vassare med Truls och Aida, men det är jäkligt svårt att svara på. Jag tycker vi har chansen, vi är inte favoriter, men jag tycker vi har skapliga chanser att skrälla, säger Anton Hjort, och fortsätter:

- Ettan i serien får välja mellan trean och fyran i semifinal. Jag vill ju tror att ettan ser oss som ett vasst lag, inte minst för att Yin har en så pass hög högstanivå.

Skulle du välja Söderhamn i semifinal om du vann serien?

- Nej.

Se alla matcher i Pingisligan och stötta DIN klubb - bli Månadssupporter!


Mathias Lühr

mluhr@solidsport.com

More news

Toppmöte väntar i jakten på seriesegern: "Viktig värdemätare"

En sista chans att utmana om seriesegern. Men mötet mellan Eslöv AI BTK och Halmstad BTK - live på Solidsport - betyder mycket mer än så. – Vi siktar på att möta Eslöv igen, troligen i en SM-final - och då gäller det att hitta rätt uppställningar, säger Halmstads tränare Ulf “Tickan” Carlsson.

Read more

"Stor fördel för oss att han inte är med"

Två nyckelspelare följer den viktiga ligamatchen mellan Eslöv och Söderhamn - från Japan. Stjärnorna Truls Möregårdh, 17, och Jin Takuya är lagkamrater i Saitama, men i den svenska Pingisligan så representerar de var sitt lag. - Jag hoppas att jag vaknar upp till en 4-0-seger, så ser jag reprisen på Solidsport, säger Eslövs Truls Möregårdh med ett skratt.

Read more

"Vi kan verkligen utmana Eslöv"

Inte oväntat är det Eslöv AI BTK och Halmstad BTK som toppar Pingisligan efter åtta omgångar. Hos de regerande mästarna från Skåne krossar Truls Möregårdh och japanen Sida Satoshi allt motstånd och laget är ännu obesegrat. Men Halmstad har inga planer på att ge bort ännu ett guld till värsta konkurrenten. – Vi har ett lag som verkligen kan utmana Eslöv, säger Simon Arvidsson.

Read more

Möregårdh: “Det vore vansinne”

Pingisligan rullar igång igen och suveräna serieledaren Eslöv AI BTK kommer till Stockholm för att vinna sin åttonde raka match. Med sig till matchen mot Spårvägens BTK har man två av ligans tre obesegrade spelare: supertalangen Truls Möregårdh och japanen Aida Satoshi. – Det är verkligen ingen intern tävling mellan mig och Aida, det hade varit vansinne, säger Möregårdh, 17.

Read more