News

Axelskadad för bara några veckor sedan. Silvermedaljör i JVM i helgen som gick. Och snart är medaljsamlaren Truls Möregårdh, 17, tillbaka i Pingisligan och på Solidsport igen. - Jag är riktigt laddad för matchen mot Halmstad, säger Eslövs stjärna.

Idrotten mäts ofta i framgångar och medaljer. Den borde kanske hellre mätas i livlinor. Det tycker Frida Dämhagen, en 27-åring som lever med ryggmärgsbråck och en omätbar kärlek till bordtennisen. - Jag hade inte klarat mig utan sporten, säger Frida.

Peka ut Storfors på en svensk karta och jag blir imponerad. Berätta sen vad den lilla orten är känd för och jag både bockar och bugar. Huvudpersonerna i den här historien heter i alla fall Anders Hulth, 59 och Tomas Bergquist, 65 - och svaret på den andra utmaningen är mest av allt pingis. - Tjejerna i laget och många man stöter på runt om i landet, säger: “Ni får fan inte sluta!, Ni bidrar med så mycket till svensk bordtennis”, säger Hulth. - Tja, en del motståndare tycker väl tvärtom också, vi är ju så pass bra nu….

Det är duellen som fått internet att koka och stjärnorna att jubla. Nu hyllas 14-åriga Emil Johnsson och 13-åriga David Björkryd av legenden J-O Waldner, VM-tvåan Mattias Falck och supertalangen Truls Möregårdh. - En otrolig boll, säger Waldner. - Vilken uppvisning, säger Falck. - Helt sjuk. En av de bästa bollarna jag sett, säger Möregårdh.

Framgång handlar inte alltid om resurser och feta plånböcker. Det kräver också människor som brinner för sin klubb och bygger dess grundpelare, även kallat eldsjälar. Något Solidsports Mathias Lühr lyfter fram i sin senaste ledare. "Jag beundrar människor som utan att se feta sedelbuntar framför sig väljer ett liv där man hjälper andra att ta sig fram" skriver han.

Munkedals BTK den lilla nykomlingen i Pingisligan. Som efter bara fyra omgångar säkrat målsättningen för säsongen. Och nu höjer ribban rejält. - Då är det slutspel som gäller, säger ankaret Hampus Söderlund.