News

SolidSport har varit hem för den svenska Pingisligan under 2018/2019. Efter det sensationella VM-silvret i Budapest så tror Mattias Falck på ett uppsving svensk pingis i stort och slår ett slag för livesändninarna från den inhemska högstaligan där Eslöv AI nyligen vann SM-guld. - Det är väldigt bra kvalitet, och det är definitivt värt att se livestreamen från Pingisligan, säger Falck.

Han spelade för sin cancersjuke kompis och en biljett till VM. Då behövde Truls Möregårdh, 17, vinna sitt första SM-guld. När helgen i Eskilstuna var över så kunde supertalangen se tillbaka på uträttat uppdrag och ett makalöst guldregn. - Jag blev riktigt paff. Ingen i familjen fattade nog något, skrattar Truls. Nu väntar först ett SM-slutspel med Eslöv och sen ett VM i sommar där medaljer är målet.

Han spelar för guldet. Och för den eftertraktade VM-biljett som ett guld skulle innebära. Men när Ung Cancer-ambassadören Truls Möregårdh, 17, går in i SM till helgen spelar han för så mycket mer än så. - Jag spelar för min bästa vän David, så är det bara, säger den svenske supertalangen.

Ett SM-guld ger en VM-biljett. Garanterat. Ett nytt upplägg och ett kittlande drama som du ser live på SolidSport. En som i helgen jagar en plats till VM är formstarke supertalangen Truls Möregårdh, 17. - Det här är nytt för i år och det sätter lite press på några av spelarna, säger sportchefen Mikael Andersson.

Sverige behöver en seger för att seedas i bordtennis-EM. SolidSport sänder den viktiga kvalmatchen mot Spanien den 20 november - där det blågula bronslaget från VM 2018 är storfavoriter. - Vi är pressade att vinna, men det ska vi också klara av, säger den svenske världstolvan Mattias Falck, 27.

Nere i hagen, en massiv talang på väg rakt upp mot pingishimlen. På läktaren, världens bästa bordtennisspelare genom tiderna. SolidSport fick en unik besiktning av svensk pingis framtid när Jan-Ove Waldner, 53, satte sig ner och analyserade Truls Möregårdhs, 16, i SOC. - Han mår bra där nere, precis som jag gjorde, konstaterar Waldner snabbt.