9dd066ad ab1f 4866 b2f0 3243d8c83ca9
Unlock video

49 SEK

Get access to this video only.
Replay included.
Buy 49 SEK

SM Sundsvall 2015 lördag (Del 1)

SM i Dragracing, Sundsvall 2015 Tid: 5 timmar 45 minuter Nyhet!!! I priset ingår att ni själva kan ladda ner hela tävlingen, för att spara och visa era nära och kära. Helgen den 28-30 augusti körs SM finaler i Dragracing i Sundsvall. Tre nya svenska mästare ska koras och det är inte avgjort i någon av tävlingsklasserna innan tävlingen. Cirka 160 förare är anmälda till tävlingen som också är finaltävling i EDRS European Drag Racing Series. Kvalkörningar körs fredag och lördag på Sundsvall Raceweay (fd. Sättna flygfält) och på söndag 30 augusti är det dags för SM finaler. Dragracing SM har körts över en serie av tävlingar under sommaren och i klassen Competition Eliminator blir mästartiteln en norrländsk affär, där Jens Eklund hemmahörande utanför Umeå har avgörandet i egna händer. Jens är i ledning 68 poäng före Per-Erik Lindgren, Piteå och med Daniel Jedborn, Skellefteå på en tredjeplats. Robin Norén från Stockholm kan om allt går hans väg avancera från sin fjärdeplats till pallplats. Eklund och teamet är i mycket god form och vann den senaste SM deltävlingen på Tierp Arena förra helgen. I JSM Junior Dragster har Simon Brusén från Svärdsjö varit i ledning i SM tabellen sedan första tävlingen i maj och radat upp flera vinster under säsongen. Han leder inför sista tävlingen med 51 poäng före Borlängeföraren Patrik Lind. Balder Poolsaar från Stockholm håller tredjeplatsen, men skillnaderna i poäng är små. Flera förare längre ner i poängtabellen har möjlighet att avancera och nå pallplats. Bland dem hemmaföraren Pontus Garefelt, som kommer till Sundsvall med en färsk tävlingsvinst i bagaget från Tierp Arena förra helgen (den tävlingen ingick dock inte i SM serien). Över 30 juniorförare är anmälda till SM finaltävlingen och de kommer från hela landet och det är bäddat för en mycket spännande finaltävling. I snabbaste klassen Pro Modified, som också körs i Dragracing EM, är det Michael Gullqvist Hässelby som är i ledning. Han gick om tidigare ledaren Niclas Andersson från Näsviken efter tävlingsvinst på Tierp Arena helgen som var. Andersson är inte helt distanserad, men Gullqvist har avgörandet i egna händer och en tämligen trygg ledning på 56 poäng. Varje vunnen körning i söndagens tävling ger 20 poäng och kvalpoäng delas också ut. Anders Nilsson från Älvdalen kommer som det ser ut också att vara med i medaljstriden. Han ligger endast åtta poäng efter Niclas Andersson innan tävlingsstart. Länkar: www.sundsvallraceway.se startlista och resultat finns på www.dragracing.eu

SM i Dragracing, Sundsvall 2015
Tid: 5 timmar 45 minuter

Nyhet!!! I priset ingår att ni själva kan ladda ner hela tävlingen, för att spara och visa era nära och kära.

Helgen den 28-30 augusti körs SM finaler i Dragracing i Sundsvall. Tre nya svenska mästare ska koras och det är inte avgjort i någon av tävlingsklasserna innan tävlingen.

Cirka 160 förare är anmälda till tävlingen som också är finaltävling i EDRS European Drag Racing Series. Kvalkörningar körs fredag och lördag på Sundsvall Raceweay (fd. Sättna flygfält) och på söndag 30 augusti är det dags för SM finaler.

Dragracing SM har körts över en serie av tävlingar under sommaren och i klassen Competition Eliminator blir mästartiteln en norrländsk affär, där Jens Eklund hemmahörande utanför Umeå har avgörandet i egna händer. Jens är i ledning 68 poäng före Per-Erik Lindgren, Piteå och med Daniel Jedborn, Skellefteå på en tredjeplats. Robin Norén från Stockholm kan om allt går hans väg avancera från sin fjärdeplats till pallplats. Eklund och teamet är i mycket god form och vann den senaste SM deltävlingen på Tierp Arena förra helgen.

I JSM Junior Dragster har Simon Brusén från Svärdsjö varit i ledning i SM tabellen sedan första tävlingen i maj och radat upp flera vinster under säsongen. Han leder inför sista tävlingen med 51 poäng före Borlängeföraren Patrik Lind. Balder Poolsaar från Stockholm håller tredjeplatsen, men skillnaderna i poäng är små. Flera förare längre ner i poängtabellen har möjlighet att avancera och nå pallplats. Bland dem hemmaföraren Pontus Garefelt, som kommer till Sundsvall med en färsk tävlingsvinst i bagaget från Tierp Arena förra helgen (den tävlingen ingick dock inte i SM serien). Över 30 juniorförare är anmälda till SM finaltävlingen och de kommer från hela landet och det är bäddat för en mycket spännande finaltävling.
I snabbaste klassen Pro Modified, som också körs i Dragracing EM, är det Michael Gullqvist Hässelby som är i ledning. Han gick om tidigare ledaren Niclas Andersson från Näsviken efter tävlingsvinst på Tierp Arena helgen som var. Andersson är inte helt distanserad, men Gullqvist har avgörandet i egna händer och en tämligen trygg ledning på 56 poäng. Varje vunnen körning i söndagens tävling ger 20 poäng och kvalpoäng delas också ut. Anders Nilsson från Älvdalen kommer som det ser ut också att vara med i medaljstriden. Han ligger endast åtta poäng efter Niclas Andersson innan tävlingsstart.

Länkar: www.sundsvallraceway.se startlista och resultat finns på www.dragracing.eu

CategoriesDragracing
0Comments
Anonymous user