Commercial
LIVE00:00/00:00

Motorsoffan #218, Time Attack Serien 190213

...
330views

Vad är ett Time Attack event? Denna tävlingsform har sitt ursprung i Japan, där organiserades event för diverse motor optimerings företag att ett par gånger per år sammanstråla- vilket lade grunden för det som skulle bli en riktig motorsport. Stora namn som HKS, Top Secret, Mines, RE-Amemiya och JUN Auto har länge jämfört varvtider vid dessa tillfällen och tävlat om vem som hade byggt den ”snabbaste gatbilen”; utan principiellt några begränsningar mer än R-däck. Tävlingsformen är enkel, Time Attack är ett så kallat ”kvalrace” där snabbaste varvet vinner. Du tävlar inte mot andra på banan, utan i själva verket skoningslöst mot klockan. Snabbast tid på de försök man får på sig vinner! Kvällens Motorsoffa tar reda på vad som är på G i Time Attack Serien 2019! Kvällens gäster är: Micke Jarosinski, arrangör Peter Wärhner, förare i Pro Street, Porsche 997 Turbo. Veteran i serien som var med långt innan den startade. Precis börjat jobba på Porsche. Gustaf Burström, förare i en ny klass för i år som kallas Pro Mod, var innan dess en dominant i klassen Pro där han haft/har ett gäng varvrekord. Är en unik bilbyggare som på bara några år gått från hemmapul till utveckla aero och bygga motorer i världsklass. Jobbar som konsult och bor på Östermalm. Programledare: Lelle Olsson SideKick: Pär ”PiPPi” Willén Studioman: Dennis Scherp/Jonny Durgin Mycket nöje!

Vad är ett Time Attack event?
Denna tävlingsform har sitt ursprung i Japan, där organiserades event för diverse motor optimerings företag att ett par gånger per år sammanstråla- vilket lade grunden för det som skulle bli en riktig motorsport.

Stora namn som HKS, Top Secret, Mines, RE-Amemiya och JUN Auto har länge jämfört varvtider vid dessa tillfällen och tävlat om vem som hade byggt den ”snabbaste gatbilen”; utan principiellt några begränsningar mer än R-däck.
Tävlingsformen är enkel, Time Attack är ett så kallat ”kvalrace” där snabbaste varvet vinner. Du tävlar inte mot andra på banan, utan i själva verket skoningslöst mot klockan. Snabbast tid på de försök man får på sig vinner!

Kvällens Motorsoffa tar reda på vad som är på G i Time Attack Serien 2019!

Kvällens gäster är:
Micke Jarosinski, arrangör
Peter Wärhner, förare i Pro Street, Porsche 997 Turbo.
Veteran i serien som var med långt innan den startade. Precis börjat jobba på Porsche.
Gustaf Burström, förare i en ny klass för i år som kallas Pro Mod, var innan dess en dominant i klassen Pro där han haft/har ett gäng varvrekord. Är en unik bilbyggare som på bara några år gått från hemmapul till utveckla aero och bygga motorer i världsklass. Jobbar som konsult och bor på Östermalm.

Programledare: Lelle Olsson
SideKick: Pär ”PiPPi” Willén
Studioman: Dennis Scherp/Jonny Durgin

Mycket nöje!

CategoriesMotorsoffan
0Comments
Anonymous user