Så föddes Slaget om Västernorrland: "Ett speciellt ögonblick"

Han har spelat på båda sidor.
Så få vet hur laddat mötet mellan Modo och Timrå är lika väl som Oscar Hedman, 33 - även om det “bara” handlar om en allsvensk försäsongmatch.
– Det är en ganska ny rivalitet, men det är något extra, säger Modo-backen.
Modo-Timrå sänds live av Modo Channel på Solidsport nu på fredag.

Det ögonblicket var något väldigt speciellt och rivaliteten föds väl där, i den slutspelsserien.

LÄNK: Se Modo-Timrå live och i repris här

Han säger att bilderna lever kvar inom honom.
“Slaget om Västernorrland”, en klassisk kvartsfinalserie mellan Modo och Timrå säsongen 2006/2007.

När lagkaptenen Per Svartvadet i omklädningsrummet inför förlängningen i den sjunde och avgörande matchen i nybyggda Swedbank Arena (idag Fjällräven Arena) förklarade att någon lagkamrat behövde avgöra snabbt - annars skulle han själv fixa avancemanget.

Och Svartvadet hade inget vidare tålamod, utan väntade bara i så där fyra minuter och tjugo sekunder innan han smällde dit ett direktskott som frälste hela Örnsköldsvik - och banade väg mot ett SM-guld.

– Det ögonblicket var något väldigt speciellt och rivaliteten föds väl där, i den slutspelsserien. Det är något som byggts upp de sista 10-12 åren och det har levt kvar sedan dess. Det har blivit något alldeles extra, säger Oscar Hedman.

Det här är matcher vi alltid vill vinna

Och mötet är lika hett i dag som någonsin.
Det vet Hedman, som spelade just för Timrå 2011-2013.

– Det stämmer, jag har varit på båda sidorna. Jag vet hur det är.

Och både Modo och Timrå återfinns i dag i Hockeyallsvenskan, med målet att ta sig tillbaka till SHL så snabbt som möjligt.

– Vi är i samma serie i dag och det brukar betyda fullsatta arenor. Det är man inte bortskämd med, säger Hedman.

Under fredagen så möts lagen i lilla Bjästa Ishall, och målsättningen är glasklar.

– Det här är matcher vi alltid vill vinna och vi fick ju stryk mot Timrå förra helgen, ganska stort (2-6). Nu vill vi ha revansch, säger Hedman.

Matchen kommer livesändas av Modo Channel på SolidSport, fredag klockan 18.50. 

LÄNK: Se Modo-Timrå live och i repris här

FOTO: Bildbyrån
TEXT: Mathias Lühr

More news

"Det är en given resa att vara med på"

Det är en kraft som blir allt mer tydlig. Mycket på grund av en tjänst som möjliggör den. Tillsammans skapar de känslor som som aldrig tidigare varit möjliga. Och rekord som ständigt når nya nivåer.

Read more

Europaeliten till Uppsala - sänds live på Solidsport

Eliten från hela Europa kommer till Uppsala den 25-27 januari. Då avgörs både Swedish U17 International och Swedish Junior i Upplands Boservice Arena - och bland favoriterna hittar vi svenskorna Edith Urell, 16, och Cecilia Wang, 17. – Det är roligt att vi kan livestreama de här tävlingarna från alla tio banor, det kommer att bli bra badminton, säger arrangörsansvariga Mia Thorsélius.

Read more

"Ett stort steg mot serieseger"

Luleå mot A3 Umeå skulle vara en tidig version av den förmodade SM-finalserien. Det blev en SBL-överkörning som skapade frågetecken - och en ny huvudkonkurrent till suveräna Luleå. - Segern var ett stort steg mot förstaplatsen i serien och nu ser jag Alvik som vår värsta konkurrent, säger Luleås coach Robin Sandberg.

Read more

"Vi kan ta fem raka nu"

Äntligen kom den! Efter en turbulent säsong där segrarna helt uteblivit, och nya drastiska metoder introducerats - så tog Visby Ladies i helgen sin första tvåpoängare. - Nu känns det som om vi kan vinna fem matcher i rad, säger lagkaptenen Jonna Raflund,

Read more