Så föddes Slaget om Västernorrland: "Ett speciellt ögonblick"

Han har spelat på båda sidor.
Så få vet hur laddat mötet mellan Modo och Timrå är lika väl som Oscar Hedman, 33 - även om det “bara” handlar om en allsvensk försäsongmatch.
– Det är en ganska ny rivalitet, men det är något extra, säger Modo-backen.
Modo-Timrå sänds live av Modo Channel på Solidsport nu på fredag.

Det ögonblicket var något väldigt speciellt och rivaliteten föds väl där, i den slutspelsserien.

LÄNK: Se Modo-Timrå live och i repris här

Han säger att bilderna lever kvar inom honom.
“Slaget om Västernorrland”, en klassisk kvartsfinalserie mellan Modo och Timrå säsongen 2006/2007.

När lagkaptenen Per Svartvadet i omklädningsrummet inför förlängningen i den sjunde och avgörande matchen i nybyggda Swedbank Arena (idag Fjällräven Arena) förklarade att någon lagkamrat behövde avgöra snabbt - annars skulle han själv fixa avancemanget.

Och Svartvadet hade inget vidare tålamod, utan väntade bara i så där fyra minuter och tjugo sekunder innan han smällde dit ett direktskott som frälste hela Örnsköldsvik - och banade väg mot ett SM-guld.

– Det ögonblicket var något väldigt speciellt och rivaliteten föds väl där, i den slutspelsserien. Det är något som byggts upp de sista 10-12 åren och det har levt kvar sedan dess. Det har blivit något alldeles extra, säger Oscar Hedman.

Det här är matcher vi alltid vill vinna

Och mötet är lika hett i dag som någonsin.
Det vet Hedman, som spelade just för Timrå 2011-2013.

– Det stämmer, jag har varit på båda sidorna. Jag vet hur det är.

Och både Modo och Timrå återfinns i dag i Hockeyallsvenskan, med målet att ta sig tillbaka till SHL så snabbt som möjligt.

– Vi är i samma serie i dag och det brukar betyda fullsatta arenor. Det är man inte bortskämd med, säger Hedman.

Under fredagen så möts lagen i lilla Bjästa Ishall, och målsättningen är glasklar.

– Det här är matcher vi alltid vill vinna och vi fick ju stryk mot Timrå förra helgen, ganska stort (2-6). Nu vill vi ha revansch, säger Hedman.

Matchen kommer livesändas av Modo Channel på SolidSport, fredag klockan 18.50. 

LÄNK: Se Modo-Timrå live och i repris här

FOTO: Bildbyrån
TEXT: Mathias Lühr

More news

Historisk satsning på Superettan: "Viktigt steg"

SolidSport gör tillsammans med Svenska Basketbollförbundet en rejäl satsning på Superettan för herrar. Samtliga matcher från ligan kommer att livesändas på Solidsport, och utvalda matcher kommer även att exponeras i Telias utbud. Samtidigt får fansen en unik möjlighet att stötta sitt favoritlag och bidra till klubbens utveckling.

Read more

Ligan fylld av kvalitet och talang

En offensiv värvningsvåg. 18 spelare som är rankade bland de 100 bästa i världen. Flera spännande svenska talanger redo att ta nästa steg i karriären. Badmintonligan 2019/2020 är igång och har alla förutsättningar att bli något alldeles extra- och du ser den live på Solidsport. - En intressant mix av svenska och utländska spelare, det här kommer att bli ovisst och det kommer att bli bra, säger Sveriges förbundskapten Andrew Smith.

Read more

Derbyfest väntar i premiären av Herrallsvenskan

Herrallsvenskan i handboll rivstartar med ett 08-derby i första omgången. AIK mot Hammarby från Solnahallen livesänds - liksom alla andra allsvenska matcher den här säsongen - på Solidsport. – Jag tror att AIK kan börja serien väldigt bra men har svårt att se att de ska orka utmana över tid, säger Hammarbys elitansvarige Magnus Grahn. Som tippar sitt eget Bajen som en av tre favoriter att vinna allsvenskan, och håller Eskilstuna Guif som favoriter på damsidan.

Read more

Se hett derby i Svenska Cupen - live på Solidsport

Två klassiska klubbar i ett hett cuperderby. Och en legendar mot en klubbhjälte som gått över till “fel” sida. Tyresö FF mot AIK innehåller kittlande ingredienser - och du ser matchen live på Solidsport den 18 september kl 19.00. – Det kommer nog bli speciellt för mina spelare, säger Victoria Sandell, före detta skyttedrottning i landslaget och numera tränare i TFF.

Read more