Broadcaster för android en av flera nyheter på SolidSport

Utvecklingen tar varje dag nya kliv på SolidSport.
Nu kan vi presentera ett axplock av alla förbättringar kring plattformen - där lanseringen av appen “SolidSport Broadcaster” för android är den största.
- Vi är väldigt glada att nu kunna lansera den här appen, efterfrågan har varit stor bland våra partners de senaste sex månaderna, säger CTO Mathias Stjernström.

SolidSport Broadcaster för iPhone lanserades den 3 september i år, och nu kommer appen alltså även för android.

Förra veckan släpptes betaversionen efter en längre tids utvecklingsarbete.

- Just den här utvecklingen har pågått i omkring två månader, och det här är ett väldigt bra tillfälle att lyfta Harald Bergqvist, 19 år gammal, som har gjort jobbet oerhört bra, säger Mathias Stjernström.

- Vi är väldigt glada att nu kunna lansera den här appen, efterfrågan har varit stor bland våra partners de senaste sex månaderna.

Mathias Stjernström fortsätter med ett skratt:

- Android-appen öppnar i teorin dörren till över två miljarder nya aktiva filmare runt om i världen, i alla fall i teorin.

SolidSport Broadcaster är appen som ligger till grund för den enkla tjänst som gör det möjligt för alla sporter att livestreama och ta betalt för sina evenemang.

Tidigare har appen - som först släpptes i december 2017 - endast funnits för iPad, men nu finns den alltså även tillgänglig både för iPhone och android, med HD och grafik kostnadsfritt inkluderat. 

Allt i en strävan att göra SolidSports tjänst enklare, billigare och bättre.

- Det enda man nu behöver för att på ett proffsigt sätt sända sin match, tävling eller cup - det är en mobiltelefon. Det är extremt enkelt och produktionskostnaderna går ner. Dessutom finns en uppsida med mobiltelefonen då de nya modellerna har en ännu bättre kameraoptik vilket ger vassare kvalitet i sändningarna, säger vd Tobias Thalbäck.

****

Här följer fler förbättringar på plattformen.

  • Nyhetsartiklar från nylanserade SolidSport News mejlas ut till kanalens följare. Ett bra exempel på detta var den exklusiva intervjun med Henrik Larssons om det nya uppdraget i Ängelholms FF. En nyhet som fick uppmärksamhet i flera stora medier, så som Expressen, Aftonbladet och Fotbollskanalen.
  • Nu kan SolidSports partners använda sin kanal att länka till egna sociala medier. En funktion som efterfrågats och nu breddar de egna delarna av plattformen ytterligare.
  • SolidSport har också anpassat sidorna så att Google förstår och enkelt kan visa upp våra kommande livesändningar i sökresultatet.
  • Nu går det också att läsa om historien bakom SolidSport, och alla de utmaningar och äventyr som byggt företaget fram till i dag.


More news

Offerta hjälper familjer med livspusslet

Till vardags deltar Jens Nilsson framgångsrikt i sporten som han döpt till Bolagsbyggande. Där ett av målen har blivit att frigöra tid åt föräldrar som helst av allt vill se sina barn idrotta på planer, rinkar och banor runt om i Sverige. – Vi hoppas att vi för varje år som går blir en allt bättre livspusselfixare, säger Nilsson, grundare och vd för Offerta.

Read more

All action från rallycross-SM - live på SolidSport

Motorsport på högsta nationella nivå. Missa inte när de tyngsta klasserna avgörs och de unga talangerna tar sats mot världstoppen under SM-tävlingarna i Västerås. - Det kommer bli mycket action och många bra fajter, lovar tävlingsledaren Jocke Larsson. Du ser tävlingarna live på SolidSport den 15-16 juni.

Read more

Så tjänade Drevviken 10 000 kr med SolidSport

Sälja lotter, korv, grillkol, strumpor, kakor. Det finns mängder med sätt för lag och föreningar att tjäna pengar. För division 4 hockeylaget Drevviken HK har däremot att livesända med SolidSport varit det största framgångsreceptet. – Vi tjänade 10 000 kronor vår första säsong bara genom att livesända våra matcher och har nu 50 supportrar som betalar varje månad. Det är över all förväntan, säger sportchefen Gustav Larsson.

Read more

"SM blir avstamp mot Europa"

Det är laget som innehåller ett helt landslag. Därför är det naturligt att Göteborg BHC nu tar sikte på beachhandbollens toppskikt i Europa. - Den satsningen börjar med helgens SM i Ulricehamn, säger specialisten Jesper Knutsson. Du ser alla matcher från SM i beachhandboll - både damer och herrar - live på SolidSport.

Read more