Broadcaster för android en av flera nyheter på SolidSport

Utvecklingen tar varje dag nya kliv på SolidSport.
Nu kan vi presentera ett axplock av alla förbättringar kring plattformen - där lanseringen av appen “SolidSport Broadcaster” för android är den största.
- Vi är väldigt glada att nu kunna lansera den här appen, efterfrågan har varit stor bland våra partners de senaste sex månaderna, säger CTO Mathias Stjernström.

SolidSport Broadcaster för iPhone lanserades den 3 september i år, och nu kommer appen alltså även för android.

Förra veckan släpptes betaversionen efter en längre tids utvecklingsarbete.

- Just den här utvecklingen har pågått i omkring två månader, och det här är ett väldigt bra tillfälle att lyfta Harald Bergqvist, 19 år gammal, som har gjort jobbet oerhört bra, säger Mathias Stjernström.

- Vi är väldigt glada att nu kunna lansera den här appen, efterfrågan har varit stor bland våra partners de senaste sex månaderna.

Mathias Stjernström fortsätter med ett skratt:

- Android-appen öppnar i teorin dörren till över två miljarder nya aktiva filmare runt om i världen, i alla fall i teorin.

SolidSport Broadcaster är appen som ligger till grund för den enkla tjänst som gör det möjligt för alla sporter att livestreama och ta betalt för sina evenemang.

Tidigare har appen - som först släpptes i december 2017 - endast funnits för iPad, men nu finns den alltså även tillgänglig både för iPhone och android, med HD och grafik kostnadsfritt inkluderat. 

Allt i en strävan att göra SolidSports tjänst enklare, billigare och bättre.

- Det enda man nu behöver för att på ett proffsigt sätt sända sin match, tävling eller cup - det är en mobiltelefon. Det är extremt enkelt och produktionskostnaderna går ner. Dessutom finns en uppsida med mobiltelefonen då de nya modellerna har en ännu bättre kameraoptik vilket ger vassare kvalitet i sändningarna, säger vd Tobias Thalbäck.

****

Här följer fler förbättringar på plattformen.

  • Nyhetsartiklar från nylanserade SolidSport News mejlas ut till kanalens följare. Ett bra exempel på detta var den exklusiva intervjun med Henrik Larssons om det nya uppdraget i Ängelholms FF. En nyhet som fick uppmärksamhet i flera stora medier, så som Expressen, Aftonbladet och Fotbollskanalen.
  • Nu kan SolidSports partners använda sin kanal att länka till egna sociala medier. En funktion som efterfrågats och nu breddar de egna delarna av plattformen ytterligare.
  • SolidSport har också anpassat sidorna så att Google förstår och enkelt kan visa upp våra kommande livesändningar i sökresultatet.
  • Nu går det också att läsa om historien bakom SolidSport, och alla de utmaningar och äventyr som byggt företaget fram till i dag.


More news

Innebandyskola inför Storvretacupen

Storvretacupen bankar på dörren och då bjuder SolidSport tillsammans med Storvreta IBK på innebandyskola. Här får du tips om teknik, skott och målvaktsspel signerade landslagsmannen Albin Sjögren och mästermålvakten Viktor Klintsten - hela vägen fram till cupstarten den 27 december.

Read more

SolidSport i stort samarbete med Svenska Basketbollförbundet

SolidSport och Svenska Basketbollförbundet är överens om ett omfattande samarbete de kommande åren. Bland det material som nu kommer bli tillgängligt på SolidSports plattform finns Superettan, USM, Lundaspelen och Sveriges kommande EM-kval mot Danmark. - Solidsport är väldigt tillgängligt och lätt att jobba med, säger förbundets generalsekreterare Johan Stark. - Vi kommer nu även att jobba för att så många basketklubbar som möjligt ska använda sig av vår tjänst, säger Tobias Thalbäck, vd på SolidSport.

Read more

Lundaspelen - möjligheternas basketcup

Ett minne för livet. Och ett oväntat fönster som öppnades. För Ida Tryggedsson Pretzman, 28, så blev Lundaspelen ett avgörande avstamp i karriären. - Lundaspelen väckte drömmen om att bli proffs, säger den danska landslagstjejen.

Read more

Fäktningen tar plats på SolidSport

SolidSport är plattformen där alla sporter får ta plats. Svenska Fäktningsförbudnet har gjort det på ett strålande sätt och nu är parterna överens om ett nytt avtal som sträcker sig till och med 2021. - Samarbetet med SolidSport gör det möjligt för fler att upptäcka vilken fantastisk sport fäktning är, säger Ana Valero-Collantes, ordförande i kommunikations- och marknadsföringskommittén.

Read more