Broadcaster för android en av flera nyheter på SolidSport

Utvecklingen tar varje dag nya kliv på SolidSport.
Nu kan vi presentera ett axplock av alla förbättringar kring plattformen - där lanseringen av appen “SolidSport Broadcaster” för android är den största.
- Vi är väldigt glada att nu kunna lansera den här appen, efterfrågan har varit stor bland våra partners de senaste sex månaderna, säger CTO Mathias Stjernström.

SolidSport Broadcaster för iPhone lanserades den 3 september i år, och nu kommer appen alltså även för android.

Förra veckan släpptes betaversionen efter en längre tids utvecklingsarbete.

- Just den här utvecklingen har pågått i omkring två månader, och det här är ett väldigt bra tillfälle att lyfta Harald Bergqvist, 19 år gammal, som har gjort jobbet oerhört bra, säger Mathias Stjernström.

- Vi är väldigt glada att nu kunna lansera den här appen, efterfrågan har varit stor bland våra partners de senaste sex månaderna.

Mathias Stjernström fortsätter med ett skratt:

- Android-appen öppnar i teorin dörren till över två miljarder nya aktiva filmare runt om i världen, i alla fall i teorin.

SolidSport Broadcaster är appen som ligger till grund för den enkla tjänst som gör det möjligt för alla sporter att livestreama och ta betalt för sina evenemang.

Tidigare har appen - som först släpptes i december 2017 - endast funnits för iPad, men nu finns den alltså även tillgänglig både för iPhone och android, med HD och grafik kostnadsfritt inkluderat. 

Allt i en strävan att göra SolidSports tjänst enklare, billigare och bättre.

- Det enda man nu behöver för att på ett proffsigt sätt sända sin match, tävling eller cup - det är en mobiltelefon. Det är extremt enkelt och produktionskostnaderna går ner. Dessutom finns en uppsida med mobiltelefonen då de nya modellerna har en ännu bättre kameraoptik vilket ger vassare kvalitet i sändningarna, säger vd Tobias Thalbäck.

****

Här följer fler förbättringar på plattformen.

  • Nyhetsartiklar från nylanserade SolidSport News mejlas ut till kanalens följare. Ett bra exempel på detta var den exklusiva intervjun med Henrik Larssons om det nya uppdraget i Ängelholms FF. En nyhet som fick uppmärksamhet i flera stora medier, så som Expressen, Aftonbladet och Fotbollskanalen.
  • Nu kan SolidSports partners använda sin kanal att länka till egna sociala medier. En funktion som efterfrågats och nu breddar de egna delarna av plattformen ytterligare.
  • SolidSport har också anpassat sidorna så att Google förstår och enkelt kan visa upp våra kommande livesändningar i sökresultatet.
  • Nu går det också att läsa om historien bakom SolidSport, och alla de utmaningar och äventyr som byggt företaget fram till i dag.


More news

"Det kommer att bli en show!"

Den ena har blivit världsmästare fem gånger. Den andra har både ett VM-silver och VM-brons i bagaget. När SM i thaiboxning avgörs på Rondo i Göteborg så livesänds mästerskapet på SolidSport och både Sofia Olofsson och Filiph Waldt är säkra: - Det kommer att bli en show!

Read more

Jerebko följer EM-kvalet noga - öppnar för EM

Till vardags spelar han ihop med några av världens bästa spelare i världens bästa basketlag. Men NBA-stjärnan Jonas Jerebko, 31, har samtidigt full koll på landslagets kval och uppmanar nu de blågula fansen att stötta Sverige på plats eller via SolidSports livesändning i resan mot EM-slutspel. Där Golden State Warriors-stjärnan säger att han gärna vill vara med: - Självklart skulle det vara kul med EM-slutspel för Sverige!

Read more

Glittrig gala och thaiboxnings-SM - live på SolidSport

SolidSport etablerar sig allt mer som kanalen för svensk kampsport. Den 1-3 mars livesänds SM i thaiboxning och den 23 mars visas den tionde Kampsportsgalan från Münchenbryggeriet i Stockholm. - Vi vet att inte alla som vill kan vara på plats under galan, och tror då att sändningen innebär ett gott alternativ till det" säger Svenska Budo & Kampsportsförbundets generalsekreterare Mona Lundkvist.

Read more

EM-kvaldramat live på SolidSport

SolidSport direktsänder Sveriges avgörande kvalmatch mot Danmark den 21 februari. En match blågult måste vinna för att göra vägen till EM-slutspelet i basket lättare. - Vi ska spöa skiten ur danskarna, konstaterar lagkaptenen Viktor Gaddefors.

Read more