About us

LUGI Handboll är en av Sveriges största handbollsföreningar.

LUGI Handboll är en förening där över ca 800 ungdomar tränas och coachas av cirka 80 ledare på ideell basis. De sociala värdena (Vinröda vägen) är viktiga liksom laganda, ansvar, kamratskap och respekt. Träningar, matcher och inte minst alla resor ger våra ungdomar värdefulla lärdomar och färdigheter som de bär med sig vidare i livet.


LUGI Handboll arbetar med aktiviteter som syftar till att förbättra och utveckla både ungdomar och ledare, och vi har stort fokus på utbildning och stöd. LUGI har ett nära samarbete med högstadieskolor och gymnasier i Lund. Effekterna av LUGI:s värdegrund och fokus på utvecklingsprojekt har resulterat i framgångar för våra ungdomslag både i serien och i riksturneringar. 


LUGI: s herrlag har en tradition att vara ett stabilt elitserielag. SM-guld 1980 och en rad framskjutna placeringar i de olika Europacuperna har gjort LUGI till en framgångsrik klubb med många egna spelare från klubben. Ett mål för LUGI är att herrlaget ska bli ett etablerat topplag.


Sedan slutet på 80-talet har LUGI även damhandboll. Laget nådde Elitserien 1995 och numera får LUGI: s damlag också räknas som ett stabilt elitserielag med samma målsättning som herrlaget, dvs. att vara ett etablerat topplag inom damhandbollen.


LUGI Handboll har cirka 1200 medlemmar. Det finns 64 LUGI lag i seriespel varav sex är seniorlag. Det finns ca 100 ungdomsledare samt ca 170 kommittéledamöter som arbetar ideellt i föreningen.