Populära LB-Hus Indoor Cup live på Solidsport

En snabbt växande cup där varje åldersklass ska få sin dag på den stora scenen.
LB-Hus Indoor cup i Bromölla förlänger nu ett samarbete med Solidsport för att ytterligare stärka servicen kring arrangemanget med omkring 440 anmälda lag.
- Det är viktigt att bibehålla den höga kvaliteten, så att lagen kommer tillbaka och att andra delar av Sverige får höra ryktet om hur bra cupen är, säger Johan Johansson, medlem av cupkommittén.

Det är fortfarande en ung inomhusfotbollscup, men LB-Hus Indoor Cup har redan etablerat sig om en av de större i sitt slag i Sverige.

När cupen avgjordes för första gången 2017 så kom 279 lag för att delta i festen.

Tre år senare är antalet lag upp i 440.

- Det bästa med cupen är att vi komprimerar varje åldersklass för sig och kör över en dag. Vilket innebär att föräldrar, ledare och spelare är färdiga på sex-sju timmar, om de inte spelar i de äldre åldersgrupperna, säger Johan Johansson.

- Feedbacken från tidigare år har varit enormt positiv. Det har varit bra planering och mycket fina faciliteter, där vi har en nybyggd hall med tre konstgräsplaner. I samma byggnad har vi också ett aktivitetsland med trampoliner, skatepark, klättring och så vidare.

LB-Hus Indoor Cup jobbar ambitiöst med att utveckla sitt arrangemang, och man vill göra upplevelsen i Bromölla så komplett som möjligt för de besökande lagen.
Det är viktigt att bibehålla den höga kvalitén så att lagen kommer tillbaka och att andra delar av Sverige får höra ryktet om hur bra denna cup är, säger Johan Johansson.

Ett steg i denna utveckling är det färska samarbetet med Solidsport, som under de senaste åren etablerat sig som den största aktören i Sverige när det kommer till livestreaming från ungdomscuper 

Det nya avtalet gör att LB-Hus Indoor Cup tre år framöver kan erbjuda frånvarande familjemedlemmar och bekanta en möjlighet att se samtliga matcher från Bromölla live och i efterhand. 

Samtidigt skapar cupen en ny intäktskälla.

- Att vi livesänder tycker vi är kanon, och med minimalt jobb så tjänar vi en slant. Plus att vi erbjuder en service där man kan köpa matcher om man inte kan vara på plats. Framför allt så tror vi att flera av dem som köper sändningarna kommer tycka att det är kul om några år när barnen är äldre, säger Johan Johansson.

Du ser LB-Hus Indoor Cup live på Solidsport mellan 2 november och 14 december - här!


Mathias Lühr

mluhr@solidsport.com


More news

LB HUS INDOOR 2021

Restriktioner börjar lätta och idrotten är igång med fullt ös. Förberedelserna för LB-Hus Indoor är i full gång och IFÖ Bromölla IF är redo att ta emot över hundra lag över 6 helger.

Read more

LB HUS Indoor Cup 2019

När Sveriges kyla biter sig fast flyttar fotbollen in. Vad passar bättre än en inomhusturnering strax innan jul? Solidsport sänder än en gång fotbollsfesten i Bromölla, 7 helger under november och december!

Read more