2180
Anonymous_user

16 februari: Hanna måste operera sin fot

Published 08 Mar 2018 14:15

I december 2017 fick Hanna en blåsa på sin fot som sedan ledde till infektion. Under januari tampades hon med infektionen som vägrade ge sig o...

I december 2017 fick Hanna en blåsa på sin fot som sedan ledde till infektion. Under januari tampades hon med infektionen som vägrade ge sig och efter konsultation med många läkare kom vi fram till att operation var det bästa alternativet. Detta för att lösa problemet långsiktigt.

Man blir starkare av motgång än av medgång...

Julia har fått många seglingstimmar under februari månad med inhopparen Hugo Christensson och fortsätter träningen. Hanna befinner sig hemma i Göteborg och gör allt för att vara tillbaka på vattnet så snart som möjligt. Operationen skedde den 16 februari och vi hoppas segla tillsammans igen när det är dags för Världscupen i Hyeres 25 april.
Tack till alla som stöttar oss även när vi har det lite tufft! Svenska seglarförbundet, vår klubb KSSS och resurspersonerna på SOK, tack!

Ett äventyr, glädje, passion, en strid; upp & ned, jorden runt!

Julia & Hanna siktar på medalj; på riktigt! De gör det i seglingens Formel 1 för tjejer: 49erFX. I 25 knop över vågorna är skillnaden mellan succé och katastrof hårfin…

Och erfarenhet och meriter har dem; Hanna representerade Sverige i OS i Rio och Julia var hennes värsta konkurrent om Sveriges OS plats. De har även SM-guld, Världscupsegrar och för-OS medaljer var för sig.

Utanför banan har de alltid varit kompisar men nu satsar Julia och Hanna tillsammans mot Tokyo 2020.

Efter bara fyra veckors träning tillsammans erövrade teamet en fjärdeplats på Europamästerskapen i Kiel, Tyskland i somras och för det blev de utnämnda till Årets kvinnliga seglare i Sverige 2017 och ingår i Sveriges Olympiska Kommittés Topp- och Talangprogram.

Väskorna är nu packade och resan har börjat mot teamets första stora mål: att kvala in Sverige till OS på VM 2018.

Följ Julia Gross & Hanna Klingas öden och äventyr med sikte på medalj på OS i Tokyo genom att följa kanalen och få notiser när nya videoklipp läggs upp!