430
Anonymous_user

29 april Hyeres

Published 29 Apr 2018 12:47

Det är klart att det tufft att världscupsäsongen är igång och att teamet är splittrat, men någon ökenvandring är det är det inte, några kalldu...

Det är klart att det tufft att världscupsäsongen är igång och att teamet är splittrat, men någon ökenvandring är det är det inte, några kallduschar kanske!
Holländskan Cecile Janmaat och jag avslutade igår Hyeres världscup på 24 plats efter 11 seglingar och det har varit nyttigt, men också kul.
Olika språk, olika sätt att kommunicera, olika sätt att trimma och olika sätt att ta beslut... Vi har lärt oss mycket under denna lättvindsvecka där kanterna dominerat vägvalen.
Farten har vi inte riktigt haft, ganska naturligt när man inte är samtrimmade. Vi har dock dragit in två fjärdeplatser på topp! Tack Cecile för ett superjobb, vilken kämpe du är!!!

Ja, Hanna och jag väntar nu otåligt och ivrigt på att Hanna ska få läkartillstånd att segla igen… Men vi gör bägge det allra bästa av situationen, var och en på sitt håll.

Isen har nu gått på Baggensfjärden och det är dags att flytta träningsbasen norrut, precis som fåglarna. Vi har mycket att se fram emot, håll tummarna!
Snart kör vi igen Hanna!
Julia

Ett äventyr, glädje, passion, en strid; upp & ned, jorden runt!

Julia & Hanna siktar på medalj; på riktigt! De gör det i seglingens Formel 1 för tjejer: 49erFX. I 25 knop över vågorna är skillnaden mellan succé och katastrof hårfin…

Och erfarenhet och meriter har dem; Hanna representerade Sverige i OS i Rio och Julia var hennes värsta konkurrent om Sveriges OS plats. De har även SM-guld, Världscupsegrar och för-OS medaljer var för sig.

Utanför banan har de alltid varit kompisar men nu satsar Julia och Hanna tillsammans mot Tokyo 2020.

Efter bara fyra veckors träning tillsammans erövrade teamet en fjärdeplats på Europamästerskapen i Kiel, Tyskland i somras och för det blev de utnämnda till Årets kvinnliga seglare i Sverige 2017 och ingår i Sveriges Olympiska Kommittés Topp- och Talangprogram.

Väskorna är nu packade och resan har börjat mot teamets första stora mål: att kvala in Sverige till OS på VM 2018.

Följ Julia Gross & Hanna Klingas öden och äventyr med sikte på medalj på OS i Tokyo genom att följa kanalen och få notiser när nya videoklipp läggs upp!