remove_red_eye57comment0
Anonymous_user

29 april Hyeres

Published 29 Apr 2018 12:47

Det är klart att det tufft att världscupsäsongen är igång och att teamet är splittrat, men någon ökenvandring är det är det inte, några kalldu...

Det är klart att det tufft att världscupsäsongen är igång och att teamet är splittrat, men någon ökenvandring är det är det inte, några kallduschar kanske!
Holländskan Cecile Janmaat och jag avslutade igår Hyeres världscup på 24 plats efter 11 seglingar och det har varit nyttigt, men också kul.
Olika språk, olika sätt att kommunicera, olika sätt att trimma och olika sätt att ta beslut... Vi har lärt oss mycket under denna lättvindsvecka där kanterna dominerat vägvalen.
Farten har vi inte riktigt haft, ganska naturligt när man inte är samtrimmade. Vi har dock dragit in två fjärdeplatser på topp! Tack Cecile för ett superjobb, vilken kämpe du är!!!

Ja, Hanna och jag väntar nu otåligt och ivrigt på att Hanna ska få läkartillstånd att segla igen… Men vi gör bägge det allra bästa av situationen, var och en på sitt håll.

Isen har nu gått på Baggensfjärden och det är dags att flytta träningsbasen norrut, precis som fåglarna. Vi har mycket att se fram emot, håll tummarna!
Snart kör vi igen Hanna!
Julia

folder Daily
label Hyeres

Slutstation Tokyo - "Vi ska ta guld!”

Det är konkurrenterna som valde att göra en gemensam satsning mot det största målet. Ingenting - absolut ingenting - ska få stoppa Julia Gross, 25, och Hanna Klinga, 28:

- Vi ska till OS i Tokyo 2020, och där ska vi ta guld!

Vägen till drömmarnas slut går i hisnande hastighet i deras spektakulära 49erFX, genom skador, skratt, resor, relationer, vackra vyer - och oändligt mycket hårt slit.

Ni följer resan bäst på den här kanalen, där personliga videoklipp läggs upp regelbundet och ett nytt sammanfattande avsnitt varje månad visar var våra okända OS-hopp befinner sig i satsningen. På ett närvarande sätt bjuder Julia och Hanna in till en påfrestande vardag som blandas upp med massor av glädje och vansinniga träningspass i över 25 knop. Det finns en anledning varför 49erFX kallas seglingens formel 1.

Det var efter OS i Rio de Janeiro 2016 som Julia till slut vågade ringa Hanna och ställa frågan om duon skulle ta sats tillsammans mot nästa olympiska spel. Ett nervöst samtal till den värste konkurrenten, som också hade snott den enda OS-platsen i Brasilien framför näsan på Julia. Sedan dess är Julia och Hanna lika oskiljaktiga som målmedvetna. Och framgångsrika.

Bara fyra veckors gemensam träning krävdes förra sommaren för att man skulle nå en fjärde plats i EM i Kiel, Tyskland - och duon korades 2017 till “Årets kvinnliga seglare” i Sverige. Julia och Hanna - som tillsammans äger en hög med medaljer från SM, världscupen och för-OS - ingår naturligtvis också i SOK:s “Topp- och Talangprogram” inför äventyret i Tokyo 2020. Där det alltså ska bli guld.