810
Anonymous_user

Båten är lastad - nu bär det av till Mallorca!

Published 21 Mar 2018 12:59

Vinterträningen börjar lida mot sitt slut. Vi förflyttar oss därför vidare till Mallorca och börjar förberedelserna inför Trofeo Princesa Sofi...

Vinterträningen börjar lida mot sitt slut. Vi förflyttar oss därför vidare till Mallorca och börjar förberedelserna inför Trofeo Princesa Sofia. Medan Hanna är i full fart med rehab, kommer Julia segla med en spännande hemlig gast. Kul att ni hänger med!

Ett äventyr, glädje, passion, en strid; upp & ned, jorden runt!

Julia & Hanna siktar på medalj; på riktigt! De gör det i seglingens Formel 1 för tjejer: 49erFX. I 25 knop över vågorna är skillnaden mellan succé och katastrof hårfin…

Och erfarenhet och meriter har dem; Hanna representerade Sverige i OS i Rio och Julia var hennes värsta konkurrent om Sveriges OS plats. De har även SM-guld, Världscupsegrar och för-OS medaljer var för sig.

Utanför banan har de alltid varit kompisar men nu satsar Julia och Hanna tillsammans mot Tokyo 2020.

Efter bara fyra veckors träning tillsammans erövrade teamet en fjärdeplats på Europamästerskapen i Kiel, Tyskland i somras och för det blev de utnämnda till Årets kvinnliga seglare i Sverige 2017 och ingår i Sveriges Olympiska Kommittés Topp- och Talangprogram.

Väskorna är nu packade och resan har börjat mot teamets första stora mål: att kvala in Sverige till OS på VM 2018.

Följ Julia Gross & Hanna Klingas öden och äventyr med sikte på medalj på OS i Tokyo genom att följa kanalen och få notiser när nya videoklipp läggs upp!