remove_red_eye181comment0
Anonymous_user

Team GrossKlinga - Avsnitt 3

Published 20 May 2018 12:07

Våren har varit lång när Hanna har haltat omkring på kryckor och Julia har fått teama ihop med andra seglingspartners. Väntan är nu över och H...

Våren har varit lång när Hanna har haltat omkring på kryckor och Julia har fått teama ihop med andra seglingspartners. Väntan är nu över och Hanna är äntligen tillbaka i båten! Klockan tickar när sommaren nu står runt hörnet och förberedelserna inför VM i augusti är redan igång. VM är också den första chansen för Sverige att kvala in sig som nation till OS. Team Gross & Klinga gör allt för att komma tillbaka in i matchen och fajtas om topplaceringar. Häng med!

Slutstation Tokyo - "Vi ska ta guld!”

Det är konkurrenterna som valde att göra en gemensam satsning mot det största målet. Ingenting - absolut ingenting - ska få stoppa Julia Gross, 25, och Hanna Klinga, 28:

- Vi ska till OS i Tokyo 2020, och där ska vi ta guld!

Vägen till drömmarnas slut går i hisnande hastighet i deras spektakulära 49erFX, genom skador, skratt, resor, relationer, vackra vyer - och oändligt mycket hårt slit.

Ni följer resan bäst på den här kanalen, där personliga videoklipp läggs upp regelbundet och ett nytt sammanfattande avsnitt varje månad visar var våra okända OS-hopp befinner sig i satsningen. På ett närvarande sätt bjuder Julia och Hanna in till en påfrestande vardag som blandas upp med massor av glädje och vansinniga träningspass i över 25 knop. Det finns en anledning varför 49erFX kallas seglingens formel 1.

Det var efter OS i Rio de Janeiro 2016 som Julia till slut vågade ringa Hanna och ställa frågan om duon skulle ta sats tillsammans mot nästa olympiska spel. Ett nervöst samtal till den värste konkurrenten, som också hade snott den enda OS-platsen i Brasilien framför näsan på Julia. Sedan dess är Julia och Hanna lika oskiljaktiga som målmedvetna. Och framgångsrika.

Bara fyra veckors gemensam träning krävdes förra sommaren för att man skulle nå en fjärde plats i EM i Kiel, Tyskland - och duon korades 2017 till “Årets kvinnliga seglare” i Sverige. Julia och Hanna - som tillsammans äger en hög med medaljer från SM, världscupen och för-OS - ingår naturligtvis också i SOK:s “Topp- och Talangprogram” inför äventyret i Tokyo 2020. Där det alltså ska bli guld.